Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvar Zviedrija; Aminata - 6.vietā 0

Svētdiena, 24 maijā 2015, 10:39 Versija drukāšanai

Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvar Zviedrija; Aminata - 6.vietā
Austrijas galvaspilsētā Vīnē sestdien notikušajā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvarēja Zviedrija, bet Latvija, kura pēc ilgāka pārtraukuma piedalījās konkursa finālā ar dziedātājas Aminatas pašas sacerēto skaņdarbu "Love Injected" ("Mīlestība iedvesta"), ieņēma 6.vietu.


Uzvarētājas Zviedrijas pārstāvis Monss Selmerlēvs ar dziesmu "Heroes" ("Varoņi") saņēma 365 punktus. Otrajā vietā ar 303 punktiem ierindojās Krievija ar Poļinas Gagarinas izpildīto dziesmu "A Million Voices" ("Miljons balsu"), bet trešajā vietā ar 292 punktiem ierindojās Itālija ar grupas "Il Volo" dziesmu "Grande Amore" ("Lielā mīla"). Ceturto vietu ieņēma Beļģijas pārstāvis Loiks Notets ar dziesmu "Rhythm Inside" ("Iekšējais ritms"), savukārt Austrālijas pārstāvis Gajs Sebastians ar dziesmu "Tonight Again" ("Šovakar atkal") tika atzīta par piekto labāko dziesmu Eirovīzijas konkursā.

 

Savukārt Aminatas priekšnesums kopumā saņēma 186 punktus, bet maksimālo punktu skaitu - 12 - par mūsu valsts pārstāvi atdeva Īrija, Lietuva un Sanmarīno. Desmit punktus Latvija saņēma no Polijas, astoņus punktus Latvija ieguva no Norvēģijas, bet septiņus punktus Latvijai deva Austrālija, Beļģija, Francija, Islande, Lielbritānija un Slovēnija.

 

Latvija ar 12 punktiem par labāko dziesmu no 27 finālistēm atzina Zviedrijas pārstāvi, kam sekoja Krievija (desmit punkti), Itālija (astoņi punkti), Lietuva (septiņi punkti), Igaunija (seši punkti), Austrālija (pieci punkti), Beļģija (četri punkti), Slovēnija (trīs punkti), Norvēģija (divi punkti) un Izraēla (viens punkts).

 

Igaunija, kuru pārstāvēja Elīnas Bornas un Stiga Restas duets ar dziesmu "Goodbye to Yesterday" ("Ardievu vakardienai"), ar 106 punktiem ierindojās 7.vietā.

 

Lietuva, kuras pārstāvji - duets Vaids Baumils un Monika Linkīte - izpildīja dziesmu "This Time" ("Šoreiz"), Eirovīzijas dziesmu konkursā Krievijai neiedeva nevienu punktu, bet pati kopumā saņēma 30 punktus un ierindojās 17.vietu. Arī Sanmarīno Krieviju atstāja bez punktiem.

 

Konkursa rīkotāja Austrija un tās kaimiņvalsts Vācija Eirovīzijas konkursā šogad nesaņēma nevienu punktu.

 

Jau vēstīts, ka no pirmā pusfināla Eirovīzijas dziesmu finālā iekļuva Igaunijas, Krievijas, Albānijas, Armēnijas, Rumānijas, Ungārijas, Grieķijas, Serbijas, Gruzijas un Beļģijas pārstāvji.

 

No otrā pusfināla lielajā fināla iekļuva Latvijas, Lietuvas, Polijas, Slovēnijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Melnkalnes, Kipras, Azerbaidžānas un Izraēlas pārstāvji.

 

Finālā startēja arī tā sauktais lielais piecnieks, proti, Spānija, Francija, Vācija, Itālija un Lielbritānija, kā arī šā gada konkursa rīkotāja Austrija un īpaši uzaicinātā Austrālija.

 

Valstu rezultātu veidoja 50% žūrijas un 50% skatītāju balsojums.

 

Kopumā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kurš šogad norisinās jau 60.reizi, piedalās 40 dalībvalstu.

 

Konkurss šogad Vīnē notiek jo pērn konkursā Kopenhāgenā uzvarēja Končita Vursta no Austrijas ar dziesmu "Rise Like A Phoenix". Končita Vursta, kuras īstais vārds ir Toms Neivirts, konkursā pērn tuvāko sekotāju - Nīderlandes duetu "The Common Linnets" ar dziesmu "Calm After The Storm" - apsteidza par apmēram 50 punktiem, lai gan sākotnēji tika gaidīts, ka viņas ekstravagantais priekšnesums būs pārāk pretrunīgs daudzās, jo īpaši sociāli konservatīvās valstīs.

 

Eirovīzijas rīkotāja ir Eiropas Raidorganizāciju savienība (EBU).

Autors:BNS
Foto:youtube.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti