Ukrainas boksa leģenda Vladimirs Kļičko paziņo par karjeras beigšanu 0

Ceturtdiena, 03 aug 2017, 15:13 Versija drukāšanai

Ukrainas boksa leģenda Vladimirs Kļičko paziņo par karjeras beigšanu
Ukrainas boksa leģenda Vladimirs Kļičko 41 gada vecumā paziņojis par karjeras beigšanu, vēsta Vācijas laikraksts «Bild». Bijušais pasaules čempions smagsvariem Kļičko karjeras laikā piedalījās 69 profesionālajās cīņās, izcīnot 64 uzvaras, turklāt 54 panākumus gūstot ar nokautu.


Tāpat viņš 1996.gadā Atlantā kļuva par olimpisko čempionu.

 

«Nekad nevarēju iedomāties, ka man būs tik gara un tik veiksmīga boksera karjera, tāpēc pateicos faniem no visas sirds,» videopaziņojumā par lēmumu aiziet sacījis Kļičko. «Sasniedzu visu, par ko sapņoju, tāpēc tagad vēlos sākt savu karjeru pēc sporta.»

 

Viņš atzina, ka pirms 27 gadiem sākot trenēties boksā, pieņēmis savas dzīves labāko lēmumu. «Pateicoties šai izvēlei, esmu apceļojis pasauli, iemācījies jaunas valodas, uzsācis savu biznesu, kļuvis intelektuālāks, kā arī palīdzējis tiem, kam tas bijis nepieciešams. Es kļuvu par zinātnieku, uzņēmēju, motivētāju, līderi, treneri, investoru un daudz ko citu,» stāstīja Kļičko. «Un to visu es varēšu turpināt arī turpmāk.»

 

Kļičko tomēr piebilda, ka ikviena dzīvē pienāk brīdis, kad jānāk pārmaiņām.

 

«Ikvienam cilvēkam jābūt gatavam jauniem izaicinājumiem un tagad ir pienākusi mana kārta,» piebilda bokseris.

 

Karjeras laikā Kļičko bija nepārspēts deviņus ar pusi gadus, tomēr pēdējās savās cīņās Kļičko piedzīvoja zaudējumus, jo 2015.gada novembrī Vācijā viņš negaidīti zaudēja britam Taisonam Fjūrijam, kurš līdz ar to ukrainim atņēma arī Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) un žurnāla «Ring» čempiona jostas.

 

Savukārt šī gada aprīlī Vemblija stadionā, Londonā, Kļičko ar tehnisko nokautu atzina arī brita Entonija Džošua pārākumu, pretiniekam saglabājot IBF čempiona jostu, kā arī iegūstot tobrīd vakanto WBA čempiona jostu.

 

Kļičko vēlējās revanša cīņu ar Džošua, bet tagad paziņojis, ka nolēmis likt punktu karjerai.

 

Zīmīgi, ka nesen ar līdzīgu paziņojumu klajā nāca arī Fjūrijs, kurš gan pirms tam tika pieķerts aizliegto vielu lietošanā, kā arī ilgstoši cīnījies ar dažādām atkarībām.

 

Ģenerāļa dēls Vladimirs Kļičko ir jaunākais brālis Vitālijam Kļičko. Abi valdīja smagajā svarā no 2006. līdz 2015.gadam, ko dēvē par «Kļičko ēru». Savu pirmo profesionālo cīņu Kļičko aizvadīja 1996.gada novembrī pēc tam, kad bija kļuvis par Atlantas olimpisko spēļu čempionu supersmagajā svara.

 

Karjeras sākumā Kļičko uzvarēja cīņās par mazāka prestiža čempionu jostām profesionālajā boksā, pirmo zaudējumu piedzīvojot tikai savā 25.cīņā.

 

Pirmo reizi par pasaules čempionu Kļičko kļuva 2000.gada oktobrī, pēc punktiem uzvarot amerikāni Krisu Bairdu, kad ieguva WBO jostu, ko zaudēja Dienvidāfrikas bokserim Korijam Sandersam 2003.gadā.

 

Neveiksmīgs mēģinājums atgūt pasaules čempiona titulu bija 2014.gadā, kad cīņā par vakanto WBO čempiona jostu Kļičko zaudēja amerikānim Lemonam Brjūsteram.

 

Ar vēl vienu panākumu pret Bairdu 2006.gadā viņš ieguva IBF un vakanto IBO jostu, ar to sākot otru ilgāko valdīšanu boksā smagajā svarā – deviņus gadus, septiņus mēnešus un septiņas dienas. Šajā laikā viņš 18 reizes veiksmīgi aizstāvēja čempiona nosaukumus dažādās versijās. Ilgāk par čempionu šajā svarā bijis tikai amerikānis Džo Lūiss, kurš pagājušā gadsimta 30. un 40.gados čempiona godā bija 11 gadus un astoņus mēnešus.

0
Autors:LETA
Foto:flickr.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti