Rio – pirmā vasaras olimpiāde bez medaļām Latvijai 0

Svētdiena, 21 aug 2016, 11:33 Versija drukāšanai

Rio – pirmā vasaras olimpiāde bez medaļām Latvijai
2016. gada Riodežaneiro olimpiskās spēles ir kļuvušas par pirmo vasaras olimpiādi kopš neatkarības atgūšanas, kad Latvija ir palikusi bez medaļām.


Kā zināms, vistuvāk medaļām Rio bija septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa, kurai pietrūka 36 punkti līdz bronzai, un 18 gadus vecā svarcēlāja Rebeka Koha, viņa savā debijas olimpiādē negaidīti arī palika soli aiz pjedestāla. Nākamo augstāko rezultātu - piekto vietu - Rio izcīnīja smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs 200 m sprintā. Vēl Latvijas cīkstone Anastasija Grigorjeva zaudēja ceturtdaļfinālā, bet gandarījuma turnīrā nespēja pacīnīties par bronzu.

 

Sportisti, kurus visbiežāk pirms šīm spēlēm minēja favorītu pulkā, neattaisnoja arī paši savas cerības - pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš nepārvarēja grupu turnīru, šķēpmetēji Rolands Štrobinders un šāgada Eiropas čempions Zigismunds Sirmais neiekļuva finālsacensībās, IAAF Dimanta līgas līdere Madara Palameika šķēpmešanā sievietēm palika 10. vietā, bet divkārtējais olimpiskais BMX čempions Māris Štrombergs Rio neiekļuva sacensību pusfinālā.

 

Uz Rio olimpiskajām spēlēm kvalificējās 34 Latvijas sportisti, bet uz turieni devās 33, jo Līna Mūze guva smagu savainojumu Eiropas čempionātā. 34 sportisti devās uz 1992. gada Barselonas spēlēm, bet toreiz Latvijas sportisti mājās atveda divas sudraba un vienu bronzas medaļu. Sudrabu ieguva šāvējs Afanasijs Kuzmins un airētājs Ivans Klementjevs, bronzu - riteņbraucējs Dainis Ozols grupas braucienā.

 

1996. gada olimpiskajās spēlēs Atlantā Latvijas komandai, kurā 48 sportisti, viena sudraba medaļa Ivanam Klementjevam, bet 2000. gada Sidnejas olimpiādē Latvija tika pie pirmā zelta, ko mūsu valstij sagādāja vingrotājs Igors Vihrovs. No Austrālijas mūsu sportisti atveda pilnu medaļu komplektu - sudrabu soļotājs Aigars Fadejevs, bet džudists Vsevolods Zeļonijs - bronzu. Piedalījās šajās spēlēs 45 Latvijas atlēti.

 

Līdz šim medaļām bagātākās Latvijai bija olimpiskās spēles to dzimtenē Grieķijā - 2004. gada Atēnu olimpiādē delegācija, kurā bija 32 sportisti, sagādāja valstij četras godalgas, visas sudraba. Tās izcīnīja Jeļena Rubļevska modernajā pieccīņā, Vadims Vasiļevskis šķēpmešanā, Viktors Ščerbatihs svarcelšanā un Jevgēņijs Saproņenko vingrošanā.

 

2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēja līdz šim lielākais sportistu skaits - 49, un atkal pilns medaļu komplekts - zelts Mārim Štrombergam, sudrabs šķēpmetējam Aināram Kovalam un bronza Viktoram Šcerbatiham.

 

Iepriekšējām spēlēm Londonā 2012. gadā kvalificējās 46 sportisti, un no Lielbritānijas galvaspilsētas tika atvestas divas godalgas - Māra Štromberga zelts BMX un negaidītā, bet ļoti emocionālā bronza pludmales volejbolā Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam.

0
Autors:DELFI
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti