Olimpiešu atbalstam Daugavpilī uzlādē jau otro Elektrum enerģijas lāpu 0

Otrdiena, 07 jūn 2016, 07:52 Versija drukāšanai

Olimpiešu atbalstam Daugavpilī uzlādē jau otro Elektrum enerģijas lāpu
Svētdien, 5. jūnijā, Daugavpils pilsētas svētku ietvaros Vienības laukumā norisinājās jau otrais sporta un izklaides sērijas „Enerģiju olimpiešiem” pasākums, kas vienuviet pulcēja vairākus tūkstošus lielus un mazus aktīva dzīvesveida piekritējus ar mērķi atbalstīt uz Vasaras Olimpiskajām spēlēm braucošos Latvijas sportistus.


Visas dienas garumā apmeklētājiem bija iespēja piedalīties neskaitāmās jautrās aktivitātēs, pasākuma kulminācijā kopīgiem spēkiem uzlādējot krāšņo Enerģijas lāpu un vienojoties enerģijas žesta kopbildei.

 

Lai nodotu olimpiešiem savu enerģiju, Daugavpils iedzīvotāji un pilsētas viesi jau no plkst. 12:00 dienā varēja demonstrēt spējas 10 dažādās enerģijas vākšanas disciplīnās, šaujot ar loku, turoties mežonīgā buļļa mugurā, griežot ap vidukli riņķi, lecot ar lecamauklu, sitot veseri, trenējot skaļāko uzvaras saucienu, metot grozā basketbola bumbu, pievelkoties, ceļot svara bumbu un veicot citas aizraujošas aktivitātes, kas četru darbīgu stundu laikā ļāva uzlādēt simbolisko Elektrum Enerģijas lāpu.

 

Pasākuma ievaddaļā apmeklētājus sveica reģiona izcilie sportisti - cīkstonis Imants Lagodskis, triatlonists un treneris Anatolijs Levša, astoņkārtējā Latvijas čempione paukošanā Jūlija Vasnoviča un daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs, kuri ikvienu mudināja iesaistīties enerģijas uzlādes disciplīnās, jau uzreiz pēc tam rādot piemēru un aizsākot aizraujošo Enerģijas lāpas uzlādes procesu. Dienas gaitā ikkatrs interesents varēja arī aprunāties, nofotografēties un pat mēroties spēkiem ar kādu no sportistiem.

 

Pēcpusdienā, kad pirmie uzdevumi bija godam izpildīti, klātesošos ar iedvesmojošām uzrunām sveica arī pasākuma goda viesi – uzņēmuma AS “Latvenergo” komercdirektors Uldis Bariss, Latvijas Olimpiskās komitejas finanšu direktors Aldis Āboliņš, kā arī Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis, kuri tāpat kā sportisti pielika roku simboliskās Enerģijas lāpas uzlādē.

 

Pasākuma vadītāja lomā arī šoreiz iejutās allaž enerģiskais Armands Simsons, savukārt par uzlādējošu muzikālo noformējumu rūpējās Normunds Jakušonoks ar pavadošo grupu un DJ Kārlis Blumfelds. Saulainās svētdienas gaitā apmeklētāji tika aicināti baudīt arī plašu izklaides aktivitāšu programmu - ielu vingrotāju paraugdemonstrējumus, fotografēšanās priekus, Elektrum energoefektivitātes centra padomus, Latvijas Radio tiešraides, jautras sacensības, atrakcijas un spēles pašiem mazākajiem censoņiem, kā arī vienojošo enerģijas žestu un Enerģijas lāpas uzlādi pasākuma kulminācijā.

 

Apvienojot entuziasma pilno pasākuma dalībnieku spēkus, dienas gaitā tika savākts necerēti liels enerģijas daudzums: 384 uzvaras saucieni, 3468 pietupieni ar svara bumbu, 578 rezultatīvi šāvieni ar loku, 914 basketbola bumbas metieni grozā un 521 vesera sitieni. Šajā kategorijā spēcīgākā sitēja titulu ar 10 punktiem ieguva vairāk nekā 20 dalībnieki, padarot to par vienu no vispopulārākajām enerģijas vākšanas disciplīnām Daugavpils iedzīvotāju vidū.

 

Jau nākamajās nedēļas nogalēs līdz pat 10. jūlijam kampaņas „Enerģiju olimpiešiem” pasākumi norisināsies arī citās lielākajās Latvijas pilsētās – Ventspilī, Rēzeknē, Liepājā un Rīgā.

0
Autors:daugavpils.lv
Foto:daugavpils.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti