Kas slavenībām telefonā? 0

Trešdiena, 26 okt 2016, 15:10 Versija drukāšanai

Kas slavenībām telefonā?
Viedtālrunis kļuvis par vizītkartes alternatīvu – ielūkojoties tā aplikāciju klāstā, var izdoties uzminēt, kas ir īpašnieka darba pienākumi un vaļasprieki. Tomēr no lielā klāsta visbiežāk ir vien dažas aplikācijas, kas ieguvušas favorītu statusu. Kuras tās ir? To atklāj četras Latvijā zināmas personības – Latvijas Universitātes asociētais profesors Vjačeslavs Kaščejevs, Zīmola “Red Salt” dizainere Indra Salceviča, TV raidījumu vadītājas Maija Silova un Jana Duļevska.


Kas slavenībām telefonā?
Raidījuma “Es mīlu Tevi, Latvija” vadītāja Jana Duļevska stāsta, ka viņas Samsung Galaxy S6 Edge Plus ir kļuvis par neaizstājamu palīgu, gatavojoties raidījuma jaunajai sezonai. “Cenšos uzzināt visdažādākos faktus par savu mīļo Latviju,” atzīstas Jana. “Nupat atklāju aplikāciju “Sēnes Latvijā” – patiesībā man mājās ir sēņu grāmata, tomēr to uz mežu vai darbu īsti līdzi nepaņemsi. Tā nu sēžu grimētavā un mācos.” Janas Duļevskas telefonā vietu atradušas arī tādas izglītojošās spēles kā “Latvijas Ģerboņi”, “Latvijas pilsētas” un “Kas Kas Ko”.

 

Kas slavenībām telefonā?
Savukārt TV raidījumu vadītāja Maija Silova atzīst, ka ir tikai viena aplikācija, kurai ir nemainīgi stabila vieta viņas Galaxy S7 viedtālrunī. “Tā ir aktīvam dzīvesveidam paredzētā “S Health”. To izmantoju soļu skaitīšanai, jo kopā ar draudzenēm esam izveidojušas pašas savu mazo sacensību – kura diendienā nostaigās vairāk,” stāsta Maija. Viņa atzīst, ka ilgi neturas pie vienām un tām pašām aplikācijām, un drīzāk meklē arvien jaunas un mēdz pat spontāni nomainīt visu tālruņa saturu. Šobrīd par Maijas labo garastāvokli rūpējas “TuneIn Radio”, “National Geographic” un “Vogue” aplikācijas.

 

Kas slavenībām telefonā?
Latvijas Universitātes asociētajam profesoram Vjačeslavam Kaščejevam tālrunis ir darba instruments – lai piefiksētu dažādas fizikas formulas, veiktu piezīmes un zīmētu ilustrācijas Vjačeslavs daudz izmanto sava Galaxy Note4 irbuli. “Lai taupītu laiku un papīru, lietoju “Squid” – tas ir izcils veids kā PDF dokumentos atstāt ar roku rakstītas piezīmes. Daudz lietoju arī “S Note” privātu piezīmju veikšanai,” norāda V. Kaščejevs. Viņš atklāj, ka nebaidās “S Note” priekšrocības izmantot arī prezentācijās, rādot paša zīmētus attēlus, kurus var saglabāt arī vektoru formātā. Papildinot aktīvo dzīvesveidu, fizikas profesors daudz izmanto arī “Mobilly”, lai iegādātos biļetes vilcieniem un starppilsētu autobusiem.

 

Kas slavenībām telefonā?
Par tehnoloģiju spēju ikdienā ieviest mazliet disciplīnas priecājas zīmola “Red Salt” dizainere Indra Salceviča. Viņa lieto “MyFitnessPal”, kas palīdz veidot sabalansētu ēdienkarti un uzņemt nepieciešamo uzturvielu daudzumu. “Ņemot vērā, ka mans rozā zelta Galaxy S7 edge ir vienmēr man līdzi, ir vieglāk izsekot tam, ko es ēdu par maz, piemēram, olbaltumvielas, kas ir būtiskas ķermeņa masas samazināšanā,” atklāj Indra, piebilstot, ka tikpat svarīgas ir fiziskās aktivitātes. Lietotni “Endomondo” viņa lieto, lai sekotu līdzi nūjošanas treniņu efektivitātei. No iepirkšanās aplikācijām dizainere visvairāk iecienījusi “ASOS” un “The Outnet”, savukārt plānojot ceļojumus neiztikt bez “Airbnb”. Indrai ir tikai pozitīvas atsauksmes par cilvēkiem, kas mājvietu viņai izīrējuši, jo nereti tieši vietējie snieguši arī vērtīgus ieteikumus labāko vietu apskatei. Savukārt “Check My Trip” ir lieliski piemērota lidojumiem, jo tajā var veikt gan reģistrāciju, gan paziņojumu veidā uzzināt aktuālo informāciju par izlidošanas laikiem.

 

0
Autors:Preses relīze
Foto:Publicitātes foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti