Vienkāršs triks, lai sagrieztie augļi tik ātri neapbrūnētu 0

Trešdiena, 20 apr 2016, 12:56 Versija drukāšanai

Vienkāršs triks, lai sagrieztie augļi tik ātri neapbrūnētu
Gatavojot maltītes vai vienkārši našķojoties ar kādu svaigu augli vai dārzeni, ne vienmēr sagrieztos gabaliņus apēdam uzreiz. Tomēr, viena no lietām, kas attur vakar ledusskapī ielikto avokado vai ābola pusīti notiesāt, ir tas, ka šie produkti ir apbrūnējuši. Ko darīt, lai tā nenotiktu?


Ir trīs palīglīdzekļi, kas ļaus ilgāk augļiem saglabāt savu krāsu un oksidējoties nekļūt brūniem – ūdens, citronu sula un citronskābe. Visvienkāršākais variants ir augļu šķēlītes ielikt aukstā ūdenī un ļaut tām pamirkt vismaz 10 minūtes, gluži kā ar svaigi mizotiem kartupeļiem. Pēc tam augļus izņem no ūdens, nosusina un liek cieši noslēdzamā traukā, kuru ievieto ledusskapī. Lai gan ūdens neatturēs no pilnīgas apbrūnēšanas, uz pāris stundām efekts būs panākts.

 

Otrais variants – citronu sula. Tā kā citronu sula ir visai skāba, tā aizkavē oksidācijas procesu un augļi, kas izmērcēti ļoti koncentrētā citronūdenī vai tīrā sulā, ilgāk saglabās savu krāsu. Piemēram, ābolu daiviņas izmērcē citronu sulā vai ūdenī, kam pievienota citronu sula, aptuveni 10 minūtes. Pēc tam ābolus nokāš, liek traukā un tad ledusskapī. Pluss šai metodei ir tas, ka augļi tik tiešām neapbrūnē, un šķēlītes ir kā tikko grieztas pat pēc 24 stundām, norāda Superhealthykids.com. Mīnuss – augļiem būs izteikta citronu piegarša.

 

Trešais variants – citronskābe. Ar citronskābi var panākt gandrīz to pašu, ko citronu sulu. Formula pavisam vienkārša – aptuveni 250 mililitrus ūdens sajauc ar trim tējkarotēm citronskābes. Ūdenī pēc tam dažas minūtes notur augļu šķēlītes un liek ledusskapī, kā ierasts. Augļu šķēlītēm nebūs piegarša un, pat ja tās apbrūnēs, tad tikai nedaudz. Ne velti citronskābi izmanto gurķu konservēšanā – tas palīdz tiem saglabāt zaļo krāsu.

 

Bet, ja nepieciešams ilgāk svaigu saglabāt avokado pusīti, tad tā virsmai uzpilina svaigu citronu sulu. To apsmērē, lai virsma būtu pilnībā nosegta, ieliek cieši noslēdzamā traukā un ledusskapī iekšā. Pēc tam izmanto, kā iecerēts.

Autors:DELFI
Foto:citywomancafe.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti