Kā 'pārciest' svētku sezonu, ja esi introverta personība 0

Trešdiena, 16 dec 2015, 12:00 Versija drukāšanai

Kā 'pārciest' svētku sezonu, ja esi introverta personība
Decembra nogale vairumam saistās ar jautriem mirkļiem draugu un ģimenes lokā, saviesīgu pasākumu apmeklēšanu, kā arī notikumiem piesātinātām brīvdienām. Tiesa, svētku kņadā no košajiem iespaidiem, neskaitāmajām sarunām un darba dunas var iestāties arī īslaicīgs apjukums un pat nomāktība. Bez tam, ja esi introverta personība, nebeidzamās sejas un balsis, pasākumi, ko vajadzētu apmeklēt, un ciemiņi, pie kuriem jāviesojas un kas jāuzņem savās mājās, var nogurdināt vēl vairāk.


Kā "pārciest" svētku laiku bez emocionālas izdegšanas sajūtas un krišanas bezspēkā? Lūk, daži noderīgi ieteikumi!

 

Parūpējies par sevi

 

Tā var būt jogas nodarbība, došanās pārgājienā gar jūras krastu, spītējot dzestrajam vējam, tikšanās ar tuvu draudzeni, masāžas apmeklējums vai vienkārši ietīšanās pledā, noskatoties vairākas iecienītā seriāla jaunākās sezonas epizodes. Atceries, ka brīvdienas ir paredzētas atpūtai un spēku atgūšanai. Sniedz sev tik vajadzīgo enerģijas lādiņu, vispirms padomājot par sevi un savām vēlmēm un tikai tad metoties svētku mutulī.

 

Pirms dodies uz pasākumu, noskaidro nianses

 

Introverti cilvēki krietni labprātāk uzturas vienatnē vai šaurā sev tuvu cilvēku lokā, tomēr tas nebūt nenozīmē pilnīgu izvairīšanos no sabiedrisku pasākumu apmeklēšanas pilnībā. Lai uzturēšanās paziņu vai attālu radu kompānijā būtu baudāmāka, pirms došanās uz pasākumu noskaidro, kādi cilvēki tajā gaidāmi. Iespējams, mazināt neveiklību, sastopoties ar nepazīstamām sejām, varēsi, uz pasākumu dodoties kopā ar, piemēram, kolēģi, kura arī ieplānojusi tajā viesoties.

 

Parūpējies par komfortu

 

Lai cik triviāli tas arī neskanētu, komfortabls un pasākuma tematikai atbilstošs apģērbs, kas liks tev justies ērti un par sevi pārliecinātai, uzlabos noskaņojumu un ļaus konkrēto notikumu izbaudīt vairāk. Mēs katra taču esam dzirdējušas teicienu par pareizajām kurpēm un spēju iekarot pasauli, vai ne? Uz priekšu!

 

Neatslābinies pārāk daudz

 

Jā, glāze (vai divas) vīna patiešām var mazināt spriedzi un stresu, atrodoties sev neierastā vidē un iepazīstoties, kā arī cenšoties uzturēt sarunu ar mazpazīstamiem cilvēkiem. Tomēr ir būtiski noķert brīdi, kad vīns dara tavas acis pārlieku spīdīgas un runu – jau neloģisku, lai nenāktos vēl gadiem ilgi klausīties Dzidras tantes ķiķināšanā, atceroties "to meiteni, kura tik labi kopā izskatījās ar manu lāga mazdēlu". Esi piesardzīga un vīna pudeles valdzinājumam labāk ļaujies pārbaudītās situācijās un kompānijā!

 

Izkop small talk prasmes

 

Ja viesojies draudzenes organizētā pasākumā, izmanto iespēju iepazīties arī ar cilvēkiem, ko redzi pirmo reizi mūžā. Paziņu nekad nevar būt par maz, un, kas zina, iespējams, šādi liksi pamatu kādai jaunai draudzībai. Lai pļāpāšana ar viesiem neaprautos pēc iepazīšanās un profesiju atklāšanas, izmanto šādus jautājumus: "Kā pazīsti ballītes namamāti?", "Pastāsti vairāk par savu darbu'!", "Vai dzīvo tepat tuvumā?", "Ko sagaidi no jaunā gada?". Esi atvērta komunikācijai un patiesa, sniedz informāciju arī par sevi un, redzēsi, saruna risināsies raiti un bez neveiklības pauzēm.

 

Nodrošinies ar "B" plānu

 

Ja, neraugoties uz iepriekš sniegtajiem ieteikumiem, pasākumā tomēr nejūties ērti, nemoki sevi un vienkārši dodies projām. Iepriekš gan iesakām izdomāt ticamu attaisnojumu savai agrajai aiziešanai. Starp citu, varam pačukstēt, ka draudzenes suns, kas jāizved pastaigā, ir universāla atruna vienmēr un visur. Lai izdodas!

 

Nebaidies teikt "Nē!"

 

Ja vēlies sev aiztaupīt atrunas par agrāku pasākuma pamešanu un liekus sarežģījumus kopumā, vienkārši atsakies no ielūguma jau uzreiz. Pieklājīgi pasakies par piedāvājumu, minot pamatotus argumentus, kāpēc tev šoreiz jāatsaka sava dalība konkrētajās viesībās, prezentācijā vai kādā citā pasākumā.

0
Autors:Purevow.com
Foto:flickr.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti