Kā iekārtot spēļu zonu bērniem dārzā? 0

Piektdiena, 27 maijā 2022, 16:07 Versija drukāšanai

Kā iekārtot spēļu zonu bērniem dārzā?

Lai bērniem būtu neaizmirstama bērnība, tad ir pēdējais laiks pirms vasaras padomāt par spēļu jeb rotaļu zonas iekārtošanu dārzā. Ja Jums ir māja vai vasarnīca, tad noteikti atradīsiet pagalmā vietu, kurā iekārtot omulīgu bērnu spēļu un atpūtas zonu. 


Spēļu zona neaprobežojas tikai ar smilšu kasti vai šūpolēm. Šobrīd ir pieejams ļoti raibs dažādu atrakciju un spēļu klāsts, kas lieliski iederēsies ikvienā bērnu spēļu zonā.

 

Iespējas un dažādība, ko izvēlēties rotaļu zonai

 

Bērniem līdz septiņu gadu vecumam noteikti patiks spēlēties koka rotaļu namiņā, kuri ir pieejami dažādos izmēros. Tos var novietot gan uz zemes, gan uz paaugstinājuma, lai pie majiņas varētu nokļūt kāpjot pa trepēm. Lomu spēlēm ir liela loma bērnu attīstības procesā, līdz ar to šāda mājiņa var lieliski attīstīt radošo domāšanu, lai spēlētu visdažādākās lomu spēles.

 

Ja vēlaties, lai rotaļu zona būtu piepildīta ar dažādām atrakcijām, tad bērnu rotaļu laukums būs piemērots. Rotaļu laukumā ir iekļautas, piemēram, gan šūpoles, gan sildkalniņš, gan dažādas kāpelējamās sienas, lai veicinātu bērna fizisko attīstību. Rotaļu laukums ir katra bērna sapnis, kurā var pavadīt kvalitatīvu laiku svaigā gaisā. Ja meklējat rotaļu laukumu, tad neapstājaties pie pirmā piedāvājuma, jo klāsts ir plašs. Atrodiet vairākus variantus un salīdziniet, kas Jūsu bērnam varētu patikt vislabāk. Vai arī veiciet izvēli visi kopā.

 

Pēdējos gados gandrīz neviens dārzs un pagalms nav iedomājams bez batuta, kas bērniem sniedz īstu un neviltotu jautrību. Batuts ir lieliska izklaide, kuru dažreiz izbauda arī pieaugušie. Izvēloties batutu, vienmēr ir jāpadomā arī par drošību, lai batutam apkārt būtu aizsargtīkls, kuru nepieciešamības gadījumā var iegādāties arī atsevišķi, ja vecais tīkls ir nokalpojis. Ne tikai aizsargtīklu, bet arī dažādas detaļas un savienojumus, ir iespējams iegādāties arī tad, ja vēlaties uzlabot jau pirms kāda laika iegādātu batutu.

 

Kā iekārtot spēļu zonu bērniem dārzā?

 

Ja vēlaties, lai rotaļu zona būtu pilnībā nokomplektēta, tad ir vērts iegādāties arī tipi stila telti, kas var būt lieliska slēptuve gan rotaļām, gan iespēja paslēpties no saules stariem. Šādu telti siltajā sezonā varat lietot spēļu zonā vai uz terases, bet siltajai sezonai beidzoties, to var nest iekštelpās. Tipi telts kopšana ir ērta, līdz ar to nav jāsatraucas, ja spēļu laikā tā nosmērējas.

 

Spēles brīvā dabā

 

Ja kādā brīdī rotaļas spēļu zonā ir apnikušas, tad ir dažādas alternatīvas, ko bērniem piedāvāt, lai viņi varētu turpināt dzīvoties svaigā gaisā. Piemēram, braucienu ar bērnu elektrisko automašīnu, kas īpaši patiks un sajūsminās zēnus.

 

Ja Jūsu pagalmā ir smilšu kaste, tad ir jāiegādājas arī piemērotas rotaļlietas, kuras var izmantot tieši spēlējoties smilšu kastē - dažāda izmēra formas un trauciņi, kurus ir iespējams atrast un pieskaņot katra bērna interesēm.

 

Rūpīgi izvērējiet, kāds ir segums vietai, kur vēlaties rīkot spēļu zonu. Iespējams tas būs zāliens, bet jebkurā vietā var uzstādīt speciālo gumijas pārklājumu, kas paredzēts rotaļu zonām, lai nebūtu jāsatraucas par lieku traumu risku.

 

Lai arī kādām dārza mantām un rotaļlietām Jūs dotu priekšroku un saviem bērniem iegādātos, vienmēr paturiet prātā, ka drošība ir ļoti svarīga, lai spēlējoties bērni neiegūtu traumas. Ja āra rotaļu zonas iekārtošana Jums ir aktuāla, tad drošas un pārbaudītas preces varat atrast, izvēlēties un iegādāties interneta veikalā 220.lv, kas nodrošina arī piegādi Jums ērtā veidā - uz mājām vai tuvāko pakomātu.

0

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties
25. oktobrī, 10:10 Apkures tarifs Daugavpilī saruks par vēl 5%; “apkures grozā” – šķelda un propāna butāna maisījums
18. oktobrī, 15:25 Daugavpilietei Marijai Trošinai apritēja 104 gadi!

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti