Kādas kļūdas pieļaujam, plānojot interjera dizainu? 0

Ceturtdiena, 20 jūl 2017, 09:59 Versija drukāšanai

Kādas kļūdas pieļaujam, plānojot interjera dizainu?
Veicot remontu mājoklī un domājot par tā interjeru, mums rodas simtiem jautājumu: krāsot sienas vai labāk līmēt tapetes, kādus krāsu toņus piemeklēt, lai mājoklī ir mājīga atmosfēra, kur un kā izvietot gaismekļus un mēbeles, kādus aizkarus izvēlēties logu noformējumam... Tomēr dažreiz, pat ļoti rūpīgi plānojot un visu pārdomājot, bez profesionāļu palīdzības pieļaujam kļūdas un gala rezultāts mūs neapmierina.


Lai remonts būtu veiksmīgs un dzīvojamā telpā gribētos pavadīt pēc iespējas vairāk laika, sniedzam padomus, kā izvairīties no kļūdām telpu noformējumā.

 

Monohroms interjers


Viena no izplatītākajām kļūdām ir monohroms interjers. Apdares materiāli, mēbeles, tekstils vienā tonī padara interjeru neizteiksmīgu un garlaicīgu. Tāpat arī krāsu pārslogotība nepadarīs telpu pievilcīgāku. Interjera dizainā darbojas tāds pats princips kā apģērba izvēlē - to pieskaņo, izvēloties ne vairāk kā trīs pamatkrāsas. Katrai interjera detaļai ir jābūt harmonijā ar visu interjeru un jārada vienots ansamblis.

 

Nesaderīgi stili


Ja plānojat noformēt interjeru eklektikas stilā (vairāku stilu kombinācija vienā dzīvojamā telpā), atcerieties, ka tajā ir jābūt kādai saistošai detaļai. Lai eklektikas stils interjerā izskatītos stilīgi un veidotu vienotu vizuālo izskatu, interjerā jāizmanto kopēju krāsu gammu vai rakstus. Pretējā gadījumā vairāku stilu salikums izskatīsies neveikli un bezgaumīgi.

 

Daudzu līmeņu griesti zemās telpās


Ja jūsu mājoklī griestu augstums ir zemāks par 3 m, tad labāk pilnībā atteikties no idejas par daudzu līmeņu griestiem. Tie samazinās telpas augstumu vēl vairāk un radīs nospiestības sajūtu. Telpās ar zemiem griestiem nav ieteicams izmantot arī jebkāda veida ģipškartona konstrukcijas. Īpaši tas attiecas uz daudzstāvu paneļu mājām, kurās dzīvokļu platības nav lielas un katrs centimetrs ir svarīgs. Veiksmīgu un modernu interjeru var radīt, atstājot griestus tīrus un neuzkrītošus.

 

Logu noformējums


Prasmīgi izvēlēts logu noformējums ir svarīgs ikvienā interjerā. "Pliks" logs vairāk piestāvēs interjeram loft vai skandināvu stilam. Izvēloties interjeru kādā citā stilā, ir vērts padomāt arī par logu noformējumu – tas piešķirs telpai mājīgāku izskatu. Logs bez aizkariem vai žalūzijām piešķirs mājoklim nepabeigtu izskatu.

 

Apgaismojuma trūkums


Lai arī cik veiksmīgi un eleganti būtu noformēts interjers, tas neizskatīsies labi bez pietiekama apgaismojuma. Ja dzīvoklī trūkst dienas gaismas, droši varat izmantot gaismekļus, kuri dos gaismu - izmantojiet galda, griestu gaismekļus vai stāvlampu. Labs paņēmiens ir dzīvojamo platību sadalīt zonās un atbilstoši tām izvēlēties apgaismojumu. Piemēram, atpūtas zonu var izcelt ar stāvlampu, bet darba zonā labāk nolikt galda lampu.

 

Mēbeļu izvietošana gar sienām


Bieži pieļauta kļūda telpās ar lielu platību ir mēbeļu izvietošana gar sienām. Izvietojot mēbeles gar sienām, telpas vidū veidojam tā saucamo “dejas laukumu”. Ja jums tas nav nepieciešams, tad labāk aizpildīt tukšo platību, izvietojot priekšmetus vienmērīgāk, lai telpa izskatās mājīgi. Līdzīgi kā ar gaismekļiem, tā arī ar mēbeļu palīdzību var vizuāli sadalīt telpu dažādās zonās. Piemēram, mīksto mēbeļu komplektu droši var likt istabas vidū. Tas kļūs par jūsu kompozīcijas centru. Kumodi vai plauktu var novietot pie sienas, tādējādi veidojot mantu glabāšanas zonu. Ja istabā ir paredzēts darba galds, tad tā vieta noteikti ir pie loga.

 

Nepārdomāta rozešu atrašanās vieta


Plānojot interjeru, laicīgi jādomā par nepieciešamo rozešu atrašanās vietu un to daudzumu. Nevienam interjeram nepiestāvēs gari pagarinātāja vadi. Pirms veikt sienu apdari, rūpīgi izplānojiet mēbeļu un sadzīves tehnikas izvietojumu telpā - kur liksiet darba galdu, stāvlampu, kurā vietā noliksiet televizoru. Labāk atvēlēt tam pietiekami daudz laika remonta sākuma stadijā, nekā pēc tam mēģināt paslēpt garos vadus jau gatavā interjerā.

0
Autors:Grani.lv
Foto:pixabay.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti