Festivālā "Positivus" uzstāsies arī "Wolf Alice" un Džons Ņūmens 0

Piektdiena, 08 jan 2016, 11:20 Versija drukāšanai

Festivālā "Positivus" uzstāsies arī "Wolf Alice" un Džons Ņūmens
Festivālā "Positivus" šogad uzstāsies arī "Grammy" balvai nominētie "Wolf Alice" un britu dziedātājs Džons Ņūmens, aģentūru BNS informēja festivāla organizatori.


Uz skatuves kāps arī amerikāņu psihedēliskā roka pārstāvji "Mercury Rev", dziedātāji Ričards Houlijs un "C Duncan", grupa "San Fermin" un mūziķe "Seinabo Sey".

 

Festivāla organizatori norāda, ka kvartets "Wolf Alice" 2015.gadā pasaulē ir pamanīts. Jau karjeras pirmsākumos viņi saņēma "European Festival Awards" balvu nominācijā "Best Breakthrough Artist", taču šogad grupa nominēta "Grammy" balvai kā labākie rokmūzikas izpildītāji. Britu mūzikas žurnāls "NME" apvienību nominējis kā 2015.gada labāko britu grupu, labāko "live" grupu, labākās dziesmas autorus, labākā mūzikas video autorus un pat mūziķus ar pašiem labākajiem faniem. Grupa "Wolf Alice" pagājušajā gadā bijusi nominēta "Mercury" balvai un saņēmusi atzinību no "iTunes", kas viņus atzinuši par 2015.gada labākajiem jaunajiem māksliniekiem. Festivāla organizatori atzīmē, ka "Wolf Alice" nespēlē klasisko rokmūziku. Viņu repertuārs esot "radies kā mīlestības bērns starp kantrī mūziku un "grunge", un tālāk attīstījies, ņemot vērā "shoegaze" un "indie" vērtības".

 

Britu dziedātāja Ņūmena populārākā dziesma joprojām ir "Love Me Again", kas 2013.gada bija "UK Singles Chart" pašā virsotnē. Lielbritānijā pārdoti vairāk nekā miljons mūziķa ierakstu. "Positivus" pārstāvji norāda, ka Ņūmens muzikāli liek klausītājam uzvilkt ērtākās deju kurpes un nodoties ballītei visas nakts garumā, vienlaikus ļaujot izbaudīt daudzslāņaini piesātinātu mūziku, kur toni nosaka gan gospeļkoru cienīgi dziedājumi, gan džeza orķestra iespēles un klavieru solo.

 

Houlijs spēlējis grupā "Pulp, sadarbojies ar Līsu Mariju Presliju, "Arctic Monkeys" un citiem mūziķiem, tomēr Houliju visvairāk mūzikā aizrauj pagājušā gadsimta vidus noskaņu mūzika. "Klausoties Houlija melanholiski piepildītajās, muzikāli daudzdimensionālajās dziesmās, ir pavisam viegli pēkšņi attapties piecdesmitajos gados, "rockabilly" ērā, un izjust aizgājušā laikmeta greznību," dziedātāja mūziku raksturoja festivāla organizatori.

 

Skota "C Duncan" debijas albums "Architect" iznāca 2015.gada vasarā, un britu izdevums "The Guardian" uzreiz to nodēveja par "vienu no gada gudrākajiem un maģiskākajiem ierakstiem". Albums pērn tika nominēts arī "Mercury" balvai kā gada albums. "Positivus" pārstāvji "C Duncan" mūziku raksturo kā tīru, izsmalcinātu "dream-pop" ar smalki izstrādātām skaņu pasāžām, skaņas tīrību un īstas rokmūzikas pieskārienu.

 

Spēlējot ceturto daļu gadsimta, amerikāņi "Mercury Rev" ir darbojušies dažādos rokmūzikas žanros, vienmēr paturot viegli psihedēlisku noskaņu. 2015.gada nogalē izdotais albums "The Light In You" pārtrauca grupas septiņus gadus ilgušo ierakstu pauzi un saņēma gandrīz tikai pozitīvas kritiķu atsauksmes. Pašlaik "Mercury Rev" esot nobriedušāks nekā jebkad iepriekš. Festivāla organizatori stāsta, ka grupa atļaujas pilnīgi visu, tai skaitā arī balādes himniskās noskaņās, psihedēliskus pieskārienus, moralizēšanu par sliktiem ieradumiem un sajūtas par mīlestību, kas nepāriet gadiem.

 

Grupa "San Fermin" mūzikas kritiķus nereti šokējot ar pārāk piesātināto, sīkām detaļām pārblīvētu skanējumu, tomēr tieši tas ir viņu lielākais trumpis, norāda "Positivus" pārstāvji. Grupā ir astoņi dalībnieki. Tās daiļradi raksturo klasiskās mūzikas elementi, pop un rokmūzika, kā arī konceptuāli teksti.

 

Mūziķe "Seinabo Sey" saņēmusi 2014.gada Zviedrijas Mūzikas izdevēju balvu kā "gada izlaušanās", 2014.gada Zviedrijas "Grammy" kā gada debitante, turklāt arī "Kingsize Awards" kā "Soul/R&B" gada māksliniece.

 

"Positivus" pēdējos gadus pulcē ap 30 000 apmeklētāju. Šogad tas norisināsies no 15. līdz 17.jūlijam.

 

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka festivālā šogad uzstāsies dziedātāja Ellija Goldinga.

0
Autors:BNS
Foto:Delfi

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti