Valsts policija izplata aicinājumu iedzīvotājiem 0

Sestdiena, 31 dec 2016, 15:43 Versija drukāšanai

Valsts policija izplata aicinājumu iedzīvotājiem
Gadu mijā esi prātīgs, rīkojoties ar pirotehniku - aicina Valsts policija.


Tuvojoties svētku brīvdienām, daudzi iedzīvotāji steidz sarūpēt arī krāšņu salūtu, kas ir viena no būtiskākajām Jaungada sagaidīšanas sastāvdaļām. Lai novērstu ar pirotehnikas izstrādājumiem saistītus negadījumus, ir būtiski parūpēties par savu un klātesošo drošību, ievērojot drošības ieteikumus. Savukārt, lai nepieļautu nelikumīgu pirotehnikas apriti, Valsts policija līdz 2017.gada 2.janvārim pastiprināti uzraudzīs pirotehnikas tirgotājus un sabiedrisko kārtību.

 

Lai atturētu personas no likumpārkāpumiem, likumsargi īpašu uzmanību pievērsīs pirotehnikas tirgotājiem, uzraugot vai tiek ievēroti visi drošības noteikumi un likumīgi pārdota licencēta prece. Tāpat policisti pastiprināti pievērsīs uzmanību vecuma ierobežojumiem pirotehnikas iegādei un izmantošanai.

 

"Atgādinām, ka katram pirotehnikas izstrādājumam ir norādītas uguņošanas ierīces kategorijas, kuras norāda, no kāda vecuma persona drīkst to iegādāties un lietot. F1 kategorijas uguņošanas izstrādājumus var iegādāties un izmantot no 14 gadu vecuma, bet F2 un F3 kategorijas ierīces, kā arī T1 kategorijas skatuves pirotehniskos izstrādājumus var iegādāties tikai no 18 gadu vecuma.

Jāņem vērā, ka pirotehniku drīkst iegādāties tikai sertificētās tirdzniecības vietās. Aicinām nekādā gadījumā neiegādāties nezināmas izcelsmes nesertificētus izstrādājumus, it īpaši no apšaubāmām privātpersonām, kioskiem vai tirgus bodītēm. Ja pamanāt nelikumīgu pirotehnikas izstrādājumu tirdzniecību, nekavējoties par to ziņojiet policijai pa tālruni 110.

 

Lai krāšņais svētku salūts nenodarītu postu, ir būtiski ievērot visus drošas pirotehnikas lietošanas noteikumus. Katram pirotehnikas izstrādājumam ir pievienota drošas lietošanas instrukcija, ar kuru, pirms šo izstrādājumu lietošanas, ir obligāti jāiepazīstas.

 

Tāpat Valsts policijas Licencēšanas un atļauju sistēmas biroja priekšnieka vietnieks Andris Melkers vērš uzmanību, ka nereti nelaimes notiek cilvēku pārgalvības dēļ - lietojot pirotehniku alkohola reibumā: “Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka nereti pirotehnikas izstrādājumu lietošana svinētājiem beidzas bēdīgi. Kā vienu no iemesliem tam var minēt pirotehnikas izstrādājumu lietošanu alkoholisko vai narkotisko vielu iespaidā.

 

Protams, sagaidīt gadu miju ar glāzi šampanieša daudziem ir kā tradīcija, tomēr jāatceras, ka alkohola reibumā pirotehnikas izstrādājumus izmantot nedrīkst. Svinot svētkus atcerēsimies par drošību un sargāsim sevi un līdzcilvēkus, lai visi laimīgi un droši sagaidītu Jauno gadu!”

 

Atgādinām, ka krāšņais salūts, priecējot cilvēkus, var radīt pavisam pretējas sajūtas četrkājainajiem draugiem. Salūta radītais troksnis bieži vien satrauc un pārbiedē mūsu mīluļus, tādēļ ir būtiski viņus neatstāt vienus pašus bez uzraudzības. Ja dzīvnieks ikdienā uzturas ārā, būtu vēlams viņu ievest iekštelpās vai kādā norobežotā teritorijā, lai nobiedētais mīlulis apjukumā neaizmūk.

 

Pirms pirotehnikas izmantošanas ir jāpārliecinās par drošu attālumu no skatītājiem, kokiem, elektrības vadiem un mājām. Tāpat jāatceras, ka daudzdzīvokļu māju pagalmos ir aizliegts šaut raķetes. Kā arī ir ieteicams parūpēties, lai pirotehnikas izmantošanas vietas tuvumā būtu ūdens vai ugunsdzēšamais aparāts, ko nepieciešamības gadījumā varētu pielietot," facebook raksta Valsts policija.

0
Autors:nra.lv
Foto:flickr.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti