Futbola federācijas 2017. gada budžets būs 7,1 miljons eiro 0

Otrdiena, 20 dec 2016, 15:41 Versija drukāšanai

Futbola federācijas 2017. gada budžets būs 7,1 miljons eiro
Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes tikšanās reizē otrdien, 20. decembrī, vienbalsīgi tika apstiprināts federācijas 2017. gada budžets 7,1 miljonu eiro apmērā, informē organizācijas sabiedrisko attiecību speciālists Toms Ārmanis.


Vairāk nekā pusi no plānotajiem nākamā gada LFF ieņēmumiem veido Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) dotācijas, kas paredz līdzekļu novirzīšanu konkrētiem attīstības segmentiem un dažādu programmu realizēšanai. Pēc līdzīga finansējuma novirzīšanas principa citas ienākumu pozīcijas veido Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) dotācijas, citu Latvijas sportu pārvaldošo organizāciju un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) dotācijas, kā arī ieņēmumi no saimnieciskās darbības un organizētajiem pasākumiem.

 

Salīdzinot ar 2016. gadu, nākamajā kalendārajā gadā pieaudzis finansējums, kas ikdienā tiek novirzīts dažādajiem sporta un attīstības projektiem un LFF Futbola akadēmijai, kā arī lielāki finansiālie resursi tiks virzīti kopumā 11 izlašu darba nodrošināšanai. Tāpat pieaudzis finansējums LFF reģionālajiem nodibinājumiem, kas pārrauga un organizē futbola sacensību norisi valsts reģionos, dažādajiem futbola attīstības projektiem un sieviešu futbolam.

 

Līdzšinējā līmenī saglabājies finansējums pieaugušo sacensību organizēšanai, treneru izglītošanas programmām, sporta medicīnai un pētniecībai, futbola tiesnešu attīstības blokam. Tāpat nākamā gada LFF budžeta būtisks jaunievedums ir šogad izziņotā futbola klubu ilgtspējīgas attīstības programma, kas, sākot ar 2017. gadu, futbola klubiem (LFF biedriem) četru gadu griezumā ļauj pretendēt uz kopumā 20 000 eiro katram savas attīstības veicināšanai.

 

Latvijas futbola infrastruktūras attīstīšanā, aptverot sintētisko segumu klāšanu, laukumu aprīkojuma iegādi un laukumu apkopes tehnikas iegādi, nākamgad tiks ieguldīti aptuveni 1,5 miljoni eiro. Infrastruktūras prioritārie virzieni sīkāk aplūkojami iepriekš apstiprinātajā infrastruktūras attīstības koncepcijā.

 

Tāpat otrdien valde izskatīja piedāvātos jaunievedumus Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta un LFF kausa izcīņas futbolā 8:8 nākamā gada sacensību reglamentos, apstiprinot aktuālās reglamentu redakcijas. Pēc diskusijām Jaunatnes futbola komitejā un Elites futbola attīstības komitejā izskatīšanai valdē tika virzīts ierosinājums Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta Elites grupas attiecīgajā vecuma grupā turpmāk spēlēt tikai vienai viena kluba komandai, kas neieguva atbalstu, savukārt LFF kausa izcīņā futbolā 8:8 tika apstiprināts gaidāmā gada sacensību komandu reģionālais sadalījums, kā arī virzīta iecere līdz ar 2018. gadu šo turnīru dalībnieku rindas paplašināt līdz 16 komandām.

0
Autors:tvnet.lv
Foto:pexels.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti