Dzīvojamā mājā Rīgā uziet antisanitāros apstākļos turētus dažādu sugu dzīvniekus 0

Ceturtdiena, 24 nov 2016, 16:32 Versija drukāšanai

Dzīvojamā mājā Rīgā uziet antisanitāros apstākļos turētus dažādu sugu dzīvniekus
Rīgas Pašvaldības policija (RPP) antisanitāros apstākļos kādā dzīvojamā mājā Dārziņos atradusi vairāk nekā 25 dažādu sugu dzīvniekus, turklāt tajā pat mājā, kurā nebija pieejams ne ūdens, ne elektrība, ne tualete, ne arī apkure, uzturējušās dzīvnieku pieskatītājas divas mazgadīgās meitas, aģentūru BNS informēja RPP.


Kā skaidro likumsargi, 19.novembrī saņemta informācija, ka Dārziņos no kādas dzīvojamās ēkas izbēgušas vairākas zosis, kuras brīvi pārvietojas pa tuvāko apkaimi.

 

Ierodoties notikuma vietā, no dzīvojamās ēkas iznāca sieviete, kura paskaidroja, ka regulāri uzturas mājā un par samaksu pieskata dzīvniekus. Pārrunu laikā sieviete solīja zosis iedzīt atpakaļ iežogojumā, lai tās neradītu traucējumus kaimiņiem. 

 

Apskatot mājas pagalmu, pamanīti vairāki suņi, kaķi, zosis, pīles, vistas, gailis, kaza un cūka, un apkārt bija dubļi un izkārnījumi.

 

Ņemot vērā, ka adrese policistiem bija zināma ne tikai saistībā ar labturības noteikumu pārkāpumiem, bet arī dzīvnieku aprūpētājas mazgadīgo meitu turēšanu antisanitāros apstākļos, veikta dzīvojamās ēkas pārbaude.

 

Ieejot namā, konstatēts, ka dzīvojamo telpu grīdu klāj dubļu, ēdiena atlieku un izkārnījumu kārta, iekštelpās valdīja nekārtība un spēcīga izkārnījumu smaka.

 

Vienā no telpām koka skapītī atrastas paslēpušās dzīvnieku aprūpētājas divas mazgadīgas meitas. Meitenes nodotas ārstiem medicīniskajai apskatei, pēc tam nogādātas drošā vidē, krīzes centrā.

 

Savukārt citā istabā pamanīti vēl vairāki dzīvnieki - ekskluzīvu sugu suņi, kaķi, sesks, skunkss, jūras cūciņas, putni un citi dzīvnieki. Vizuāli apskatot mājdzīvniekus, viņi izskatījās baroti, tomēr, ņemot vērā apstākļus, kādos mājdzīvnieki tiek turēti, informēts Pārtikas un veterinārais dienests turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

 

Dzīvojamajā ēkā, kurā uzturējās ne tikai dzīvnieki, bet arī aprūpētājas bērni, nebija pieejams ne ūdens, ne elektrība, ne tualete, ne arī apkure.

 

RPP aicina rūpīgi apdomāt dažādu ekskluzīvu dzīvnieku iegādi no privātpersonām vai klubiem ar apšaubāmu reputāciju. Iegādājoties mīluli no negodprātīgiem to pavairotājiem, kuriem šo dzīvnieku turēšana ir tikai ātrs un viegls peļņas avots, tiek atbalstīta šādu situāciju rašanās arī turpmāk, norāda likumsargi. Par dažādiem dzīvnieku labturības pārkāpumiem var ziņot Pārtikas un veterinārajam dienestam.

 

Vakar, 24.novembrī, Rīgas pašvaldības policisti šajā adresē ieradās atkārtoti, taču šoreiz kopā ar Pārtikas un veterinārā dienesta darbiniekiem.

0
Autors:BNS
Foto:pexels.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti