Jautājumi, kas jāuzdod, piesakoties īstermiņa kredītam 0

Otrdiena, 22 nov 2016, 15:59 Versija drukāšanai

Jautājumi, kas jāuzdod, piesakoties īstermiņa kredītam
Īstermiņa kredīts ir aizdevums ar atmaksas termiņu līdz 12 mēnešiem. Šādiem kredītiem procentu maksas ir augstākas nekā vidēja vai ilgtermiņa aizdevumiem, tāpēc pirms pieteikšanās īstermiņa kredītam ir jānoskaidro dažādi būtiski jautājumi, kas ļaus uzzināt visu nepieciešamo informāciju un aizņemties atbildīgi.


Vai aizdevums tiešām ir nepieciešams?

 

Ar šo jautājumu ir jāsāk, jo bieži cilvēki tam nepievērš pietiekami lielu uzmanību. Ja ir nepieciešams nomaksāt rēķinu par slimnīcu, bet tam līdzekļu nepietiek, īstermiņa kredīta ņemšana ir pamatots risinājums. Arī tikko izveidotu uzņēmumu, kuri vēlas attīstīties, gadījumā īstermiņa kredīts var būt labs risinājums, tomēr pietiekšanās īstermiņa kredītam gadījumā, kad tas nav patiesi nepieciešams, ir neatbildīga rīcība, kas var būtiski ietekmēt finansiālo situāciju.

 

Kāds ir kredīta termiņš?

 

Kredīta mērķa noteikšana palīdzēs noteikt arī to, uz cik ilgu laiku aizdevumu būtu nepieciešams ņemt. Piemēram, ja uzņēmumam ir nepieciešams iegādāties kaut ko, kas tiks pārdots pēc pāris mēnešiem, īstermiņa kredīts var tikt izmantots kā viens no risinājumiem, tomēr, ja ir nepieciešams iegādāties dārgu aprīkojumu, kas tiks izmantots vairākus gadus, īstermiņa kredīts nebūs pats piemērotākais aizdevums, jo šādiem mērķiem ir domāts patēriņa kredīts. Tieši to pašu var attiecināt arī uz personīgajām finansēm.

 

Kāda naudas summa ir nepieciešama?

 

Atbilde uz šo jautājumu nedrīkstētu būt – tik, cik aizdevējs var iedot, jo šādā gadījumā lēmums par kredīta ņemšanu nebūs pārdomāts. Attiecībā uz jebkuru aizdevumu, tajā skaitā īstermiņa, ir jāpatur prātā – aizņemties vajag tikai tik, cik ir nepieciešams.

 

Kādi ir procentu maksājumi un GPL?

 

Procentu maksājumi, protams, ir pirmais, uz ko kredītņēmējs skatās, kad piesakās aizdevumam, tomēr būtu nepieciešams pievērst uzmanību arī tam, kāda ir kredīta gada procentu likme, kas iekļauj ne tikai ikmēneša procentu maksājumu lielumu, bet arī:

 

• Komisijas maksas;

• Kredīta noformēšanas izdevumus;

• Konta uzturēšanas izmaksas un tamlīdzīgi.

 

Kāds ir maksājumu grafiks?

 

Ļoti svarīgs jautājums ir arī par to, kāds ir kredīta maksājumu grafiks – vai tas būs ikmēneša vai iknedēļas. Lai plānotu savu vai uzņēmuma naudas plūsmu, ir jānovērtē finansiālā situācija un jāizlemj par sev piemērotāko kredīta atmaksas grafiku.

 

Cik ilgā laikā kredīts tiks noformēts?

 

Katrs kreditors ir noteicis procedūru kredīta pieteikuma izskatīšanai un aizdevuma piešķiršanai, piemēram, ātros kredītus ir iespējams iegūt vien pāris desmitu minūšu laikā, bet lielākiem aizdevumiem noformēšanas laiks var būt ilgāks – pat vairākas dienas. Tātad, piesakoties īstermiņa kredītam, ir jāizvērtē tas, cik ātri ir nepieciešami papildus līdzekļi.

 

Visu noteikumu un nosacījumu noskaidrošana un izprašana ir vitāli svarīga, lai kredītsaistības sekmīgi uzlabotu finansiālo situāciju. Īstermiņa kredītam pieteikties un to iegūt mūsdienās ir salīdzinoši viegli, tomēr, lai aizņemtos atbildīgi, ir nepieciešams uzdot pareizos jautājumus.

 

 

 

 

Autors:Preses relīze

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti