Visus nodokļu maksājumus turpmāk var veikt tiešsaistē VID EDS 0

Piektdiena, 11 nov 2016, 10:34 Versija drukāšanai

Visus nodokļu maksājumus turpmāk var veikt tiešsaistē VID EDS
No šī gada novembra ikviens Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) lietotājs - gan fiziska, gan juridiska persona - var tiešsaistē EDS veikt visus VID administrēto nodokļu un nodevu maksājumus, aģentūru BNS informēja VID.


Tāpat iespējams arī sekot līdzi veikto maksājumu izpildei, aģentūru BNS informēja VID.

 

Lai veiktu nodokļu maksājumus tiešsaistē, EDS lietotājam savā EDS profilā jāizvēlas sadaļa "Maksājumi". Tajā EDS lietotājam pieejama visa informācija par veicamajām nodokļu iemaksām, kā arī nodrošināta iespēja tos samaksāt tiešsaistē. Sadaļā ir norādīta gan informācija, par kādu nodokli ir iespējams veikt maksājumu, gan arī maksājamā summa un maksājuma konts. EDS lietotājs var arī sekot līdzi veiktā maksājuma izpildei, lai pārliecinātos, vai tas ir nonācis bankas tīklā un gaida nosūtīšanu, vai tas ir sasniedzis Valsts kases datubāzi, vai tas ir akceptēts un saņemts VID.

 

Savukārt sadaļā "Maksājumu vēsture" ir iespējams aplūkot visu informāciju par katru veikto maksājumu - maksājuma veikšanas datumu, maksājuma veidu, statusu, maksātāja banku un samaksāto summu. Papildus tam jaunajā sadaļā "Maksājumi" EDS lietotājam vienmēr būs ātri un ērti pieejami visi aktuālie Valsts kases konti, uz kuriem veicami nodokļu un nodevu pārskaitījumi.

 

Līdzīgi kā ar citiem EDS pakalpojumiem, kas saistīti ar dokumentu iesniegšanu, lai veiktu nodokļu maksājumus tiešsaistē, personai ir jābūt atbilstošām tiesībām internetbankā izpildīt attiecīgo maksājumu.

 

Fiziskai personai, pārstāvot citu nodokļu maksātāju (uzņēmumu), kredītiestādē ir jābūt piešķirtām tiesībām izpildīt/apstiprināt konkrētā uzņēmuma maksājuma uzdevumus. Tāpat VID aicina uzmanīgi pārbaudīt internetbankā piedāvāto kontu maksājuma veikšanai, jo gadījumā, ja persona sava un uzņēmuma konta apkalpošanai izmanto kopīgu lietotāja identifikatoru, tad, veicot nodokļu samaksu uzņēmuma vārdā, internetbankā kā primārais var tikt piedāvāts privātpersonas konts.

 

Papildus juridiskas personas pārstāvim ir nepieciešamas juridiskās personas EDS tiesību pārvaldnieku apstiprinātas tiesības, kas jānorāda sadaļā "Lietotāji un to tiesības", ieliekot atzīmi pretim ailei "Tiesības veikt maksājumus".

 

VID atgādina, ka ikviens var kļūt par EDS lietotāju, izmantojot savas internetbankas lietotājvārdu un paroli, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izsniegto eID viedkarti vai VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" izsniegto droša elektroniskā paraksta viedkarti (e-parakstu).

 

Jau vēstīts, ka no šā gada marta EDS lietotājiem bija iespēja tiešsaistē veikt kārtējos nodokļu maksājumus un nodokļu parāda maksājumus šādiem nodokļu veidiem: iekšzemē iekasētais pievienotās vērtības nodoklis, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, iedzīvotāju ienākuma nodoklis, uzņēmumu ienākuma nodoklis un visi iekšzemē iekasētie akcīzes nodokļa veidi.

 

VID EDS pastāvīgi tiek pilnveidota un modernizēta, lai nodokļu maksātāji varētu pildīt nodokļu saistības atbilstoši normatīvo aktu prasībām, kā arī lai mazinātu administratīvo slogu un vienkāršotu nodokļu saistību izpildi. VID e-pakalpojumu nepārtrauktā attīstība un pilnveide tiek novērtēta arī publiski - pagājušajā gadā VID īstenotais projekts "Elektroniskā algas nodokļa grāmatiņa" ieguva Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas (LIKTA) balvu "Platīna pele 2015"; tāpat galveno LIKTA balvu saņēmuši arī citi VID īstenotie e-projekti: "Elektroniskās muitas datu apstrādes sistēmas izstrāde" 2014.gadā un VID elektroniskās deklarēšanas sistēma 2007.gadā.

0
Autors:BNS
Foto:Stock.XCHNG

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti