Atrod Latvijas lielceļu laupītāju, kurš 12 gadus slēpies Krievijā ar mainītu identitāti 0

Otrdiena, 08 nov 2016, 14:48 Versija drukāšanai

Atrod Latvijas lielceļu laupītāju, kurš 12 gadus slēpies Krievijā ar mainītu identitāti
Valsts policijas darbinieki nākuši uz pēdām kādam 1975. gadā dzimušam vīrietim, kurš pirms 12 gadiem Latvijā piedalījies vairākās bruņotās laupīšanās personu grupā un kopš tā laika slēpies Krievijā ar mainītu identitāti, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.


Šī gada oktobra sākumā Krievijas kolēģi, vadoties pēc Valsts policijas sniegtās informācijas, vīrieti aizturējuši. Patlaban tiek lemts jautājums par viņa izdošanu Latvijai.

 

1975. gadā dzimušais vīrietis noziedzīgās grupas sastāvā 2004. gada pavasarī un vasarā veica četras bruņotas laupīšanas uz Latvijas autoceļiem. Izliekoties par tiesībsargājošo instanču pārstāvjiem, bruņotais grupējums pārvietojies ar bākugunīm aprīkotā automašīnā un, izmantojot policijas zizli, piespiedis lielkravas automašīnu vadītājus apstāties. Tādā veidā personu grupa nolaupījusi svešu kustamu mantu kopumā vismaz 149 440 latu vērtībā.

 

Uz autoceļiem Rīga–Jelgava un Jelgava–Dobele–Annenieki noziedzīgā grupa nolaupījusi divas lielkravas automašīnas ar pilnām benzīna cisternām. Kad grupējums benzīnu nodevis tālākai realizācijai, vienu no kravas automašīnām sadedzinājis Ķekavas novadā, bet otru atstājis kādā pamesta ceļa malā. Savukārt abās sekojošajās laupīšanas reizēs noziedzīgais grupējums pievērsies tādām kravas automašīnām, kas aprīkotas ar refrižeratoru.

 

Viena tāda laupīšana notikusi uz autoceļa Rīga – Ainaži, bet otra – uz autoceļa Rīga – Veclaicene. Vienu no šīm automašīnām noziedznieki paspējuši realizēt, pārdodot Krievijā.

 

Izmeklējot notikušā apstākļus, Valsts policija noskaidrojusi, ka noziedznieki iebiedējuši kravas automašīnu šoferus ar ieročiem. Noziedznieki šoferus sasējuši un, pirms tam dezorientējot, atstājuši sasietus aptuveni uz trīs stundām meža masīvā netālu no ceļa.

 

Šajā laikā bruņotais grupējums nozadzis lielkravas automašīnu ar visu tajā esošo kravu un vadītāja personiskajām mantām. Pēc laupīšanas guvums nogādāts glabāšanai kādā Vecumnieku novada zemnieku saimniecībā.

 

2004. gada 14. augustā Valsts policija Vecumnieku novadā atklāja noziedzīgās grupas slēpni un grupējumu aizturēja, pirms vēl pēdējais laupījums paspēts nodot realizācijai Krievijā.

 

Saistībā ar notikušo Valsts policija sāka kriminālprocesu par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus, vai ja tā saistīta ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu, vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

 

2007. gadā divi bruņotā grupējuma dalībnieki – 1977. gadā un 1972. gadā dzimuši vīrieši – tika notiesāti ar brīvības atņemšanu uz deviņiem gadiem. Savukārt pārējie divi dalībnieki izmeklēšanas laikā slēpušies. Noziedznieki izbraukuši no valsts, tādēļ tika izsludināti meklēšanā.

 

Trīs gadus vēlāk Krievijā aizturēts 1977. gadā dzimušais vīrietis, kurš izdots Latvijai un tika notiesāts uz sešiem gadiem. Savukārt ceturtais grupējuma dalībnieks – 1975. gadā dzimušais vīrietis – pēc 12 gadu ilgas slēpšanās Krievijā ar mainītu identitāti atrasts un aizturēts šā gada 4. oktobrī.

 

Meklējot vīrieti, Valsts policijas darbinieki ieguvuši informāciju par to, ka meklējamais ir pieņēmis svešu identitāti un dzīvo Krievijā. Tādēļ Latvijas policisti Krievijas kolēģiem nodevuši informāciju par meklējamo personu un tās iespējamo atrašanās vietu. Pēc šīs informācijas meklēto vīrieti Krievijas kolēģiem izdevies aizturēt.

0
Autors:DELFI
Foto:Stock.XCHNG

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti