Rinkēvičs: "Baltijas valstis veiksmīgi virzījušās no "enerģijas salas" uz diversificētu enerģijas tirgu" 0

Sestdiena, 29 okt 2016, 10:02 Versija drukāšanai

Rinkēvičs: "Baltijas valstis veiksmīgi virzījušās no "enerģijas salas" uz diversificētu enerģijas tirgu"
Baltijas valstis ir daudz paveikušas, kopīgi virzoties no "enerģijas salas" uz brīva, caurskatāma un diversificēta enerģijas tirgus izveidi, ko izdevies sasniegt, pateicoties arī veiksmīgajai sadarbībai ar citiem reģiona partneriem, Rīgā notikušajā ikgadējā Baltijas Padomē šādu viedokli pauda Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs.


Savukārt attiecībā uz "Rail Baltica" projekta īstenošanu ministrs pauda gandarījumu, ka, par spīti dažādiem šķēršļiem, Baltijas valstīm tomēr ir izdevies atrast kopīgu valodu un parakstīt projekta finansēšanas un īstenošanas līgumu.

 

"Es aicinātu arī turpmāk nolikt pie malas individuālas intereses un domstarpības risināt "ģimenes ietvaros"," norādīja ministrs.

 

Runājot par drošības stiprināšanu reģionā, ministrs atzinīgi novērtēja NATO Varšavas samitu, kurā Baltijas valstu ciešās sadarbības un neatlaidīgā kopdarba rezultātā tika pieņemti valstīm svarīgi lēmumi. Tāpat ārlietu ministrs atzīmēja paveikto Eiropas Savienības (ES) ārējo robežu stiprināšanā, kā arī atzinīgi novērtēja Eiropas Robežu un krasta apsardzes darbības sākšanu, kurā Baltijas valstis aktīvi iesaistīsies, nodrošinot ekspertus un tehnisko aprīkojumu.

 

Runājot par tālāko sadarbību, ministrs atsaucās uz jauno situāciju, kuru ES radījis Lielbritānijas referenduma iznākums, norādīja, ka svarīgi saglabāt ciešu sadarbību ar Lielbritāniju, kas tradicionāli ir bijusi Baltijas valstu sabiedrotā ekonomiskajos, ārpolitikas un drošības jautājumos. Ministrs uzvēra arī ciešākas Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbības un koordinācijas nozīmi, aizstāvot reģiona kopīgās intereses.

 

Attiecībā uz atbalstu ES Austrumu partnerības (AP) valstīm ministrs aicināja turpināt uzturēt šo jautājumu dienaskārtībā, kā arī pauda gandarījumu, ka Igaunijas prezidentūras ES Padomē laikā tiek plānots kārtējais AP samits.

 

Tāpat Rinkēvičs Baltijas Ministru padomes vārdā izteica atzinību nozaru ministrijām, kuras ir nozīmīgas spēlētājas trīspusējās sadarbības veiksmīgā norisē un bijušas atsaucīgas, gan īstenojot kopīgos projektus, gan nodrošinot vērtīgu informācijas apmaiņu. Ārlietu ministrs pateicās Igaunijas un Lietuvas kolēģiem par atbalstu Latvijas prezidentūras prioritāšu izpildē un novēlēja veiksmi Igaunijai, nākamgad pārņemot prezidentūru gan Baltijas valstu sadarbības gaitā, gan ES Padomē. 

 

Baltijas Padome sanāk reizi gadā, tajā satiekas Baltijas valstu parlamentārieši un ārlietu ministri. Tādējādi Baltijas Padome kalpo kā vērtīgs sadarbības formāts un efektīva diskusiju platforma starp Baltijas valstu parlamentu un valdību pārstāvjiem.

0
Autors:BNS
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti