Kā iegūt finansiālo drošību? 0

Otrdiena, 25 okt 2016, 15:06 Versija drukāšanai

Kā iegūt finansiālo drošību?
Varētu šķist, ka naudas pelnīšana, izvairīšanās no kredītsaistībām un finansiālās drošības iegūšana ir tikai mīts. Jūs esat dzirdējuši par to, bet jūs neesat pilnībā pārliecināti, ka kaut kas tāds patiesībā varētu būt paveicams. Patiesību sakot, tas ir izdarām, turklāt, diezgan viegli. Neatkarīgi no tā, vai jums ir kredits vai nav, jūs varat iegūt finansiālo drošību, turklāt, ilgtermiņā. Ja neticat, iepazīstieties ar turpinājumā minētajiem padomiem, ieviesiet tos savā ikdienā un skatieties kā mīti pārtop par īstenību.


1. Krājiet naudu!

 

Piedodiet, ka atgādinām jums pašsaprotamas lietas, tomēr naudas krāšana ir vienkāršākais un efektīvākais veids, kā iegūt finansiālo drošību. Jums ir jāsāk krāt nauda tik ātri, cik vien tas ir iespējams – vienalga, vai tie ir pāris eiro nedēļā vai pārdesmit eiro mēnesī, jums ir jāizveido krājkase vai, vēl labāk, krājkonts, kas paredzēts tieši iekrājumu veidošanai. Galvenais ir ievērot regularitāti – kādā mēnesī jums, iespējams, izdosies atlikt vairākus simtus eiro, bet kādā citā – vien pāris eiro. Neatkarīgi no brīvo līdzekļu lieluma, atlieciet tos regulāri – reizi mēnesī, reizi divās nedēļās, reizi nedēļā u.tml., kā jums pašiem ērtāk. Ja jums ir kādas kredītsaistības, iesakām visupirms nokārtot tās un tikai tad veidot iekrājumus, pretējā gadījumā ceļš uz vairākiem mērķiem var šķist bezgalīgs. Protams, veidot iekrājumus var arī tad, kad jums ir kredīti, tomēr tas būs nedaudz sarežģītāk. Lai vai kā, meklējiet iespējas, kā nomaksāt kredītu pēc iespējas ātrāk. Tā var būt kā kredītu apvienošana, tā arī kaut kas neformālāks – izvēle ir jūsu.

 

2. Iekrājumus iekļaujiet mājsaimniecības budžetā

 

Viena no labākajām lietām, ko jūs varat darīt savu finanšu labā, ir izturēties pret saviem iekrājumiem kā pret vēl vienu mājsaimniecības budžeta pozīciju. Piemēram, ja jums mēneša beigās paliek pāri 100 eiro, atskaitiet no tiem 25 eiro un pārskaitiet tos uz atsevišķu krājkontu. Uzskatiet, ka tas ir vēl viens rēķins, kas attiecas uz mājsaimniecības uzturēšanu. Uzskatiet, ka šī pārskaitījuma veikšana, gluži tāpat kā mājsaimniecības rēķinu apmaksa, ir obligāta. Ar šādu attieksmi jūs ātri vien izveidosit lielākus vai mazākus iekrājumus, pamazām veidojot savu finansiālo drošību. Izturoties pret saviem brīvajiem līdzekļiem kā pret mājsaimniecības izdevumiem, jūs redzēsit, ka jums ir nauda, jo obligātajiem izdevumiem taču nauda vienmēr atrodas, vai ne? Tā jūs dzīvosit savu līdzekļu robežās, nepārtērējot savu naudu.

 

3. Izveidojiet atsevišķu krājkontu

 

Viens no labākajiem veidiem, kā saglabāt savus jaunizveidotos iekrājumus neskartus, ir izveidot atsevišķu krājkontu, kurā jūsu iekrājumi glabātos atsevišķi no jūsu ikdienas tēriņu naudas. Raugiet, lai krājkonts, kuru jūs izveidojat, būtu bez maksas, pretējā gadījumā jūs radīsit sev liekus izdevumus. Krājkontiem parasti tiek piemērotas arī procentu likmes, par kādām viena gada laikā ir iespējams pieaudzēt jūsu iekrājumu vērtību, tomēr parasti šīs likmes ir tik niecīgas, ka tās ir pielīdzināmas iekrājumu veidošanai parastajā bankas kontā.

 

4. Diversificējiet savus iekrājumus

 

Kā zināms, likt visas olas vienā groziņā ir riskanti. Ja reiz runājam par risku samazināšanu un finansiālās drošības iegūšanu, ir svarīgi diversificēt savus iekrājumus, proti, neveidot iekrājumus vienā krājkontā. Katram mērķim, kuram jūs krājat naudu, izveidojiet atsevišķu krājkontu. Ja reiz šādu krājkontu izveidošana un uzturēšana ir bez maksas, kādēļ gan mums visu savu naudu likt vienā krājkontā? Veidojiet tik kontus, cik jums labpatīkas! Šāda pieeja ne vien mazinās finansiālos riskus, bet arī palīdzēs saprast, kā jums veicas ar iekrājumu veidošanu tiem vai citiem mērķiem.

 

5. Pierakstiet visus savus izdevumus

 

Ir laiks kļūt taupīgiem, kas nozīmē, ka ir laiks ne vien samazināt savus izdevumus, bet arī pierakstīt it visus no tiem. Pierakstiet visu līdz pēdējam centam, lai jūs precīzi zinātu, kāds ir patiesais jūsu izdevumu apmērs. Tikai zinot savu izdevumu apmēru, ir iespējams tos samazināt. Ja jūs nezināt, cik lieli ir jūsu izdevumi, kā jūs zināsit, cik daudz jums vajadzētu samazināt savus izdevumus? Meklējiet dažnedažādus veidus, kā samazināt savus izdevumus un palielināt savus ienākumus. Ja jūs vēlaties dzīvot finansiāli laimīgu dzīvi, jums ir jāmeklē arvien jauni veidi, kā to uzlabot.

 

6. Plānojiet savu budžetu

 

Sava budžeta plānošana var būt nomācoša, bet, neskatoties uz to, tas ir jādara, lai nepārtērētos un nedzīvotu pāri saviem līdzekļiem. Lai arī finansiāli bezrūpīga dzīvošana ir patīkama, tas ir taisnākais ceļš uz nākotni bez naudas. Jums ir jāizveido budžeta plāns, kas, pirmkārt, atbilstu jūsu finansiālajai situācijai un, otrkārt, palīdzētu jums sasniegt savus finansiālos mērķus. Lai vai kā, budžeta plānam ir jābūt reālistiskam – atrast balansu starp realitāti un sapņiem ir ļoti grūti. Budžeta plāna galvenais mērķis ir “turēt jūs rāmjos”, lai jūs nepārtērētos un jums nerastos nepieciešamība pēc kredītiem. Atcerieties, ka budžeta plāni mēdz būt dažādi, tādēļ meklējiet un mēģiniet atrast sev piemērotāko.

 

Autors:Preses relīze
Foto:Publicitātes foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti