Latvijas Peldēšanas federācijas biedri lems par neuzticības izteikšanu Ponem 0

Piektdiena, 16 sep 2016, 08:30 Versija drukāšanai

Latvijas Peldēšanas federācijas biedri lems par neuzticības izteikšanu Ponem
Šodien plkst.12 viesnīcā "Islande Hotel", Rīgā, Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) biedri ārkārtas biedru sapulcē lems par neuzticības izteikšanu LPF prezidentam Kasparam Ponem, aģentūru BNS informēja federācijas bijušais viceprezidents Jānis Dzenis.


Lai gan sākotnēji LPF kopsapulci bija izsludinājusi 3.oktobrī, par ko liecina informācija LPF mājaslapā, federācijas biedri, nesamierinoties ar to, ka LPF prezidents Kaspars Pone "nav ievērojis LPF biedru pieprasījumu - sasaukt ārkārtas kopsapulci ne vēlāk kā līdz šī gada 10.septembrim", lēmuši rīkot biedru sapulci ātrāk - 16.septembrī.

 

Dzenis norādīja, ka Pone, izsludinot federācijas kopsapulci oktobrī, LPF biedriem arī nav ziņojis par apstākļiem, kas varētu ietekmēt šīs sapulces tūlītēju sasaukšanu.

 

LPF biedri, kas pieprasīja ārkārtas sapulces sasaukšanu, nav guvuši nekādus paskaidrojumus, kas pamatotu šādu vilcināšanos, un uzskata, ka tas būtiski kavē LPF darbu un apdraud tās iesākto projektu īstenošanu, tāpēc ārkārtas biedru sapulces izziņošana tikai 31.augustā, paziņojot par tās norisi 3.oktobrī, ir uzskatāma par vainojamu vilcināšanos, teikts LPF biedru vēstulē.

 

Ārkārtas biedru sapulces darba kārtībā ir debates par LPF prezidenta Pones pieņemtajiem lēmumiem un rīcību LPF valdes priekšsēdētāja amatā un to atbilstības LPF un tās biedru interesēm izvērtēšana, neuzticības izteikšana Ponem, LPF valdes locekļu atbrīvošana no amata.

 

Tāpat paredzēts arī balsojums par izmaiņām LPF statūtos, paredzot valdes sastāvā iekļaut piecus dalībniekus. Vēlāk sekotu balsojums par jaunas pagaidu valdes izveidi un tās sastāvu, nosakot, ka tās darbības termiņš ir līdz patstāvīgas LPF valdes ievēlēšanai 2017.gada pārvēlēšanu kopsapulcē.

 

Dzenis norādīja, ka LPF kopējais balsstiesīgo biedru skaits ir 29. 

 

BNS jau ziņoja, ka jautājums par Pones atbilstību LPF prezidenta amatam radies Riodežaneiro olimpisko spēļu laikā, uz kurām uz ilgu laika periodu bija devies Pone, savukārt uz tām netika Latvijas peldētājas Aļonas Ribakovas treneris Germans Jakubovskis, kurš dalībai XXXI Olimpiādē bija akreditēts.

 

Pone uz Olimpiādi bija devies ar trenera akreditāciju, tomēr viņš pats gan iepriekš nevarēja pastāstīt, kāpēc viņš olimpiskajās spēlēs ir ar šādu akreditāciju, kurai, visticamāk, bija jāpienākas Jakubovskim.

 

Pone neatzina, ka, iespējams, nav rīkojies pareizi, nedodot savu vietu Riodežaneiro Olimpiskajā ciematā Jakubovskim, bet kritizēja LOK darbību, vainu par notikušo noveļot uz olimpisko sportu pārraugošo organizāciju, jo LOK uz Olimpiādi bija apstiprinājusi piecas personas, tomēr visi uz tām nevarēja tikt.

 

Pēc paziņojuma par biedru ārkārtas sapulces sasaukšanu LPF valde izplatīja atkārtotu paziņojumu par federācijas kopsapulci 3.oktobrī, vienlaikus uzsverot, ka LPF valde vērsusies tiesībsargājošās iestādēs saistībā ar iespējamu noziedzīgu nodarījumu, sastādot pieprasījumu LPF biedru ārkārtas sapulces sasaukšanai, kurā tika plānots lemt par neuzticības izteikšanu federācijas prezidentam Ponem.

 

LOK iepriekš tāpat atklāja, ka Pone bija atteicies doties mājās agrāk, lai Jakubovskis varētu ierasties vismaz uz sacensību laiku, jo konkrētajā brīdī Latvijas delegācijai nebija pieejams vairāk vietu Olimpiskajā ciematā.

 

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Ribakova ar jaunu Latvijas rekordu ierindojās 27.vietā 200 metru brasā, bet Uvis Kalniņš palika 24.pozīcijā 200 metru kompleksajā distancē.

0
Autors:BNS
Foto:sporto.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti