VID noliedz informāciju par Koļegovas brāļa uzņēmumam piederošas kravas aizturēšanu 0

Trešdiena, 10 aug 2016, 07:30 Versija drukāšanai

VID noliedz informāciju par Koļegovas brāļa uzņēmumam piederošas kravas aizturēšanu
Valsts ieņēmumu dienests (VID) noliedz izskanējušo informāciju par dienesta vadītājas amatam virzītās Ingas Koļegovas brālim Imantam Zudānam piederošā uzņēmuma "Molport" kravas aizturēšanu.


"VID struktūrvienības nav aizturējušas šī uzņēmuma autokravu," aģentūrai BNS sacīja dienesta pārstāve Evita Teice-Mamaja.

 

Tāpat VID kategoriski noraida izteiktos pārmetumus par centieniem izmantot dienesta rīcībā esošos resursus, lai ietekmētu dienesta vadības izvēli.

 

"Vēršam arī uzmanību, ka VID, veicot tam noteiktos uzdevumus un pienākumus, konsekventi ievēro Latvijas un Eiropas Savienības likumos un normatīvajos aktos noteikto. Jebkādus uzraudzības un kontroles pasākumus nodokļu un muitas jomā VID veic, balstoties uz rūpīgi izstrādātām riska analīzes sistēmām un kvalificētu darbinieku profesionālo pieredzi un zināšanām. Tādējādi ir pilnīgi nepieņemami un nepamatoti jebkādi apgalvojumi par iespējamo politisko ietekmi uz iestādes rīcību vai lēmumiem," pauda VID.

 

Otrdien premjers Māris Kučinskis (ZZS) žurnālistiem pavēstīja, ka uz robežas aizturēta Koļegovas brāļa automašīna. Aizturēta, iespējams, tikusi Koļegovas jaunākā brāļa Zudāna uzņēmumam "Molport" piederoša krava, bet pats brālis nav aizturēts. Pārbaudi esot sācis VID.

 

Datu bāzē "Lursoft" pieejamā informācija liecina, ka Zudāns ir "Molport" vienīgais valdes loceklis. Uzņēmums nodarbojas ar ķīmisko vielu vairumtirdzniecību, mazumtirdzniecību pa pastu vai interneta veikalos un interneta portālu darbību

 

Sīkāk notikušo premjers nekomentēja, bet norādīja, ka "diemžēl "Vienotībā" ir cilvēki, kas nav ieinteresēti pārmaiņām", un viens no pierādījumiem tam esot Koļegovas brāļa apturētā automašīna. "Notiek auditi, nav izslēgtas arī citas provokācijas. Taču tajās es neesmu gatavs iesaistīties," atkārtoja Kučinskis.

 

Premjers norādīja, ka viņam ir informācija par VID iekšējām shēmām un struktūrām, un būtu laiks lauzt šo tradīciju, taču, acīmredzot, "spēles turpināsies".

 

Vienlaikus premjerministrs teica, ka uzticas Koļegovai un domā, ka viņa ir viena no retajām, kam nav bail iet un iesaistīties VID darbā.

 

Uz aģentūras BNS lūgumu komentēt izskanējušo informāciju par viņas brāļa mašīnas aizturēšanu uz robežas Koļegova sacīja: "Tur ir kaut kāda komunikācijas kļūda, beidziet replicēt blēņas," un pārtrauca telefonsarunu.

 

Jau ziņots, ka valdība sēdē otrdien atlika lemšanu par Koļegovas pārcelšanu VID ģenerāldirektora amatā.

 

VID bez vadītāja bija kopš jūnija beigām, kad bijusī ģenerāldirektore Ināra Pētersone atstāja amatu. Uz amatu tika izsludināts konkurss, kurš noslēdzās bez rezultāta, kā dēļ tika nolemts jauno VID vadītāju meklēt valsts pārvaldē. Koļegova piekrita kandidēt uz šo amatu un arī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) lēma viņu virzīt oficiāli. Pēc sarunām ar pārejām koalīcijas partijām, Koļegovai atbalstu solīja ZZS, kā arī Nacionālā apvienība, taču "Vienotība" norādīja, ka neatbalstīs viņas kandidatūru, jo uzskata, ka ir neatbilstības viņas amatpersonas deklarācijās.

0
Autors:BNS
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti