Lauku teritorijās dzīvojošie tēriņos ir apdomīgāki nekā pilsētnieki 0

Pirmdiena, 08 aug 2016, 10:38 Versija drukāšanai

Lauku teritorijās dzīvojošie tēriņos ir apdomīgāki nekā pilsētnieki
Latvijā lauku teritorijās dzīvojošie iedzīvotāji tēriņos ir apdomīgāki nekā pilsētnieki, aģentūrai BNS pavēstīja "Baltic International Bank" korporatīvās komunikācijas vadītāja Teika Lapsa, atsaucoties uz jaunākā "Baltic International Bank Latvijas barometra" pētījuma datiem.


Viņa norādīja, ka aptaujā 50% respondentu atzina, ka vienmēr rūpīgi seko līdzi visiem saviem tēriņiem, tostarp šādi apgalvoja 48% pilsētās un 56% lauku teritorijās dzīvojošie Latvijas iedzīvotāji.

 

Lūgti aprakstīt, kādus naudas taupīšanas paņēmienus iedzīvotāji izmanto, gan pilsētās, gan lauku teritorijās dzīvojošie visbiežāk norādījuši preču iegādi veikalos par zemākām cenām - attiecīgi 48% pilsētnieku un 50% lauku teritorijās dzīvojošo. Tāpat taupības nolūkos bieži tiek izmantotas akcijas un gaidīts atlaižu laiks - šādi rīkojas 47% pilsētnieku un 40% lauku teritorijās dzīvojošie.

 

Tāpat Lapsa informēja, ka 22% pilsētnieku līdzekļu taupības nolūkos labprāt preces iegādājas internetā, taču lauku teritorijās dzīvojošie šādu alternatīvu izvēlas gandrīz divas reizes retāk. Tikmēr laukos dzīvojošie biežāk nekā pilsētnieki naudas izdevumu samazināšanai priekšroku dod jau lietotām precēm - uz šādu ietaupīšanas veidu norādīja 25% lauku teritorijās un 20% pilsētās dzīvojošie respondenti.

 

Vaicāti norādīt, kādām precēm iedzīvotāji visbiežāk pārtērē ikmēneša budžetu, gan lauku teritorijās, gan arī pilsētās dzīvojošie norādījuši, ka visbūtiskāk budžets tiek pārtērēts, iegādājoties pārtikas produktus, pavēstīja Lapsa, piebilstot, ka šādi atbildēja 54% pilsētās un 50% lauku teritorijās dzīvojošie. Tāpat pārtērēšanas tendences sakrīt otrajā populārākajā pozīcijā – 26% gan pilsētās, gan lauku teritorijās dzīvojošie pārtērē budžetu apavu, aksesuāru un apģērbu iegādei.

 

Pēc "Baltic International Bank Latvijas barometra" datiem, būtiski retāk budžets tiek pārtērēts precēm, kuras nav primāri nepieciešamas ikdienā un bieži vien netiek iegādātas regulāri, piemēram, grāmatu un žurnālu, dāvanu vai rotaļlietu iegādei. Gādājot dāvanas pilsētnieki pārtērējas vairāk nekā trīs reizes biežāk (18%) par lauciniekiem (5%), bet iegādājoties žurnālus un grāmatas pilsētnieki pārtērē budžetu divas reizes biežāk nekā lauku iedzīvotāji. Divas reizes biežāk pilsētnieku budžets tiek pārsniegts arī iegādājoties rotaļlietas bērniem.

 

"Baltic International Bank Latvijas barometrs" ir Latvijas iedzīvotāju noskaņojuma un attieksmes pētījums, kurā ik mēnesi, iekļaujot pazīstamu ekspertu vērtējumus, tiek atspoguļotas sabiedrībā aktuālas norises.

0
Autors:BNS
Foto:Stock.XCHNG

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti