Inga Koļegova: 'Nav iespējama nodokļu nemaksāšana' 0

Ceturtdiena, 04 aug 2016, 11:05 Versija drukāšanai

Inga Koļegova: 'Nav iespējama nodokļu nemaksāšana'
Tas, kas redzams manās deklarācijās, liecina, ka nav iespējama nodokļu nesamaksāšana un citas apšaubāmas lietas. Tā ir pilnīgi legāla uzņēmējdarbība, trešdien intervijā Latvijas Radio savu rīcību, atdāvinot uzņēmuma "Pallogs" trīs gados izmaksātās dividendes teju miljona apmērā uzņēmuma otram īpašniekam savam brālim, skaidroja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidāte Inga Koļegova.


Vaicāta, vai dividendēs trīs gados saņemtā nepilnā miljona eiro atdāvināšana brālim, pat ar pamatojumu, ka tā ir brāļa nopelnīta nauda, nav izvairīšanās no nodokļu nomaksas grupā, Koļegova atbildēja noliedzoši, sakot, ka viņa ir savlaicīgi sniegusi visu informāciju par savu mantisko stāvokli iesniegtajās valsts amatpersonas deklarācijās.

 

Koļegova skaidroja, ka bijuši gadi, kad uzņēmums strādājis ar peļņu un tā sadalīta starp uzņēmuma kapitāldaļu īpašniekiem, kuri ir viņa un viņas brālis, jo pirms daudziem gadiem Koļegova nolēmusi, ka ies prom no valsts pārvaldes un tādēļ viņi ar brāli izveidojuši uzņēmumu. Personisku iemeslu dēļ viņa tomēr valsts pārvaldi neesot atstājusi. "Man likās tikai taisnīgi, ka atdodu naudu brālim," sacīja Koļegova.

 

Jau pirms pāris gadiem, "kad bijām sapratuši, ka es neiešu projām no valsts pārvaldes," bija skaidrs, ka "šīs kapitāldaļas atdodamas sākotnējam īpašniekam un šobrīd mēs esam procesā, lai to izdarītu," sacīja Koļegova, gan noliedzot, ka kapitāldaļu nodošana sākusies tikai pēc viņas uzrunāšanas VID vadītāja postenim, jo noruna par to bijusi iepriekš. Tas, ka izmaiņas nav notikušas līdz šim, esot saistīts ar Koļegovas un brāļa aizņemtību, nespēju sakoordinēt satikšanos un noformēt darījumus līdz galam.

 

"Tas, ko esmu darījusi, atbilst gan tiesību, gan ētikas normām. Es neesmu darījusi neko tādu, par ko man jākaunas," savus darījumus skaidroja VID vadītāja amata kandidāte.

 

Vaicāta, vai šādu darījumu veikšanas praksi viņa atbalstīs arī VID vadītājas postenī, Koļegova sacīja, ka tad, ja darbības veiktas likuma ietvaros, tad par tām nav nekādu šaubu, ne bažu.

 

Jau vēstīts, ka tagadējā Valsts vides dienesta (VVD) vadītāja Koļegova pērn izsniegusi aizdevumus 220 914 eiro apmērā, savukārt viņas parādsaistības ir 7200 eiro lielas.

 

Par darbu VVD viņa saņēmusi 37 568 eiro. Savukārt vislielākos ienākumus viņa pērn guvusi SIA "Pallogs" dividendēs – 320 000 eiro. No identiskas summas – 320 000 eiro – viņa gan pērn šķīrusies, veicot dāvinājumu. Identiska aina paveras arī 2014. gada deklarācijā, kad dividendēs iegūtās summas apmēru Koļegova ir atdāvinājusi.

 

2013. gadā Koļegova dividendēs saņēma 240 000 eiro. Viņa deklarāciju ir papildinājusi ar norādi, ka "visa nauda, kas ir saņemta no uzņēmuma SIA "Pallogs" dividendēs, ir aizdota uzņēmumam SIA "Cones Construction", kā arī brāļa ģimenei (Lienai Zudānei) ģimenes mājas būvniecībai". Līdzīga situācija norādīta arī deklarācijā par 2010. gadu.

 

Savukārt 2011. un 2012. gada deklarācijās nav norādīts, ka VVD vadītāja būtu guvusi ienākumus no dividendēm, taču jau iepriekš minētais papildinājums par naudas aizdevumu deklarācijās ir minēts.

 

Koļegovai pieder 50% koka paliktņu ražošanas uzņēmumā SIA "Pallogs". Otra kompānijas puse pieder Elmāram Švirkstam. Abi savulaik pat iekļuvuši lielāko pelnītāju sarakstos. Iepriekš kompānijas īpašnieks bijis arī Koļegovas brālis Māris Zudāns. Savukārt "Cones Construction" ir pilnībā Mārim Zudānam piederošs uzņēmums, liecina "Lursoft" informācija.

 

Firmai "Pallogs" pieder vēl kāds uzņēmums – SIA "Mortars".

 

2015. gadā "Palloga" apgrozījums sasniedza 11,7 miljonus eiro, bet peļņa - 985 tūkstošus eiro. Savukārt "Mortars" strādāja ar 777 tūkstošu eiro apgrozījumu un 66 tūkstošu eiro zaudējumiem.

 

VVD vadītājai pieder ēkas un zeme Kokneses pagastā, dzīvoklis Valmierā un zeme Tīnūžu pagastā, liecina amatpersonas deklarācija par pērno gadu.

0
Autors:DELFI
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti