"Deutsche Bank" plāno pārtraukt dolāru maksājumus daļai Latvijas banku 0

Piektdiena, 29 jūl 2016, 14:45 Versija drukāšanai

"Deutsche Bank" plāno pārtraukt dolāru maksājumus daļai Latvijas banku
Vācijas lielākā banka "Deutsche Bank" gatavojas pārtraukt ASV dolāru maksājumus daļai Latvijas banku, ziņo aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz neoficiāliem avotiem.


"Pēc to cilvēku teiktā, kas ir pazīstami ar Vācijas lielākās bankas plāniem, dažu Latvijas banku spējas tieši apstrādāt pārskaitījumus ASV dolāros ir apdraudētas, jo "Deutsche Bank" gatavojas pārtraukt attiecības ar tām," raksta "Bloomberg".

 

Tā vēsta, ka vairākas Latvijas bankas ir saņēmušas "Deutsche Bank" brīdinājumu, ka Vācijas banka tām liegs ASV dolāru klīringa iespējas.

 

Pēc "Bloomberg" rīcībā esošajām ziņām, šis "Deutsche Bank" lēmums neattieksies uz Latvijā strādājošajām Ziemeļvalstu bankām, kā arī banku "Citadele", "Rietumu banku" un "Baltic International Bank".

 

Komentējot šo neoficiāli iegūto informāciju, "Deutsche Bank" preses pārstāvis Franks Hartmans e-pasta vēstulē norādījis, ka "atbilstoši bankas stratēģijai līdz 2020.gadam banka pārskata attiecības ar klientiem", tomēr atteicies sniegt sīkākas ziņas par "Deutsche Bank" plāniem attiecībā uz konkrētu Latvijas banku maksājumiem ASV dolāros, vēsta "Bloomberg".

 

Aģentūra norāda, ka šāds "Deutsche Bank" lēmums būtu trieciens "daudzām Latvijas bankām, kuru pakalpojumi ir vērsti uz to, lai apkalpotu naudu, lielākoties dolārus, no klientiem bijušajā padomju telpā", piebilstot, ka vairākas Latvijas bankas ir tikušas sodītas, jo atmazgājušas naudu no tādām valstīm kā Krievijai un Moldova.

 

"Norvik bankas" komunikācijas vadītāja Ilze Vītola aģentūrai BNS sacīja, ka banka ir informēta par "Deutsche Bank" lēmumu attiecībā uz korespondentbanku pakalpojumiem – globālo lēmumu samazināt tās korespondentbanku pakalpojumu riskus.

 

"Vienlaikus, vēlamies uzsvērt, ka "Norvik banka" turpina veikt maksājumus/norēķinus ASV dolāros. Kā arī, vēlamies norādīt, ka jebkurā gadījumā, lai minimizētu jebkādus turpmākus riskus, "Norvik Banka" paplašina arī savu korespondentbanku tīklu, piemēram, Āzijā un Eiropā – šis process notiek jau 18 mēnešus un turpināsies arī turpmāk," teica Vītola.

 

Savukārt "Expobank" valdes priekšsēdētāja vietnieks Gints Čakāns aģentūrai BNS sacīja, ka "Expobank" korespondējošais konts "Deutsche Bank" ir aktīvs un banka to izmanto kā vienu no kanāliem maksājumu izpildei.

 

"Jāatzīmē, ka "Expobank" pēdējo divu gadu laikā ir veikusi ievērojamu darbu sava korespondentbanku tīkla paplašināšanā un pašlaik bankai ir plašas iespējas savlaicīgai un kvalitatīvai klientu maksājumu nodrošināšanai, kā arī atkarība no iespējamiem atsevišķu partnera banku lēmumiem ir maksimāli samazināta," norādīja Čakāns.

 

Jau ziņots, ka 2014.gadā dolāru maksājumus Latvijas bankām pārtrauca ASV banka "JPMorgan Chase & Co." Šī banka to pamatoja ar stratēģijas maiņu, taču šādu lēmumu "JPMorgan Chase & Co." pieņēma pēc tam, kad ASV varas iestādes tai norādīja uz trūkumiem cīņā pret naudas atmazgāšanu.

0
Autors:BNS
Foto:Stock.XCHNG

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti