Finanšu ministre VID vadītājas amatam gatava virzīt Koļegovu 0

Trešdiena, 27 jūl 2016, 08:30 Versija drukāšanai

Finanšu ministre VID vadītājas amatam gatava virzīt Koļegovu
Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola ir gatava Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatam virzīt pašreizējo Valsts vides dienesta vadītāju Ingu Koļegovu.


Ministre žurnālistiem otrdien sacīja, ka Koļegovas kandidatūru piedāvās Ministru prezidentam Mārim Kučinskim gala vārda teikšanai. Tāpat Valsts vides dienesta vadītāja tiksies ar Latvijas Darba devēju konfederāciju, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, kā arī koalīcijas partijām.

 

Reizniece-Ozola pauda cerību, ka jau šonedēļ Koļegova paspēs tikties ar uzņēmēju organizācijām, savukārt nākamnedēļ - premjeru, lai ilgāk vairs nevajadzētu vilcināties ar VID jaunā vadītāja atrašanu un tuvāko nedēļu laikā procesu varētu pabeigt.

 

Pēc viņas teiktā, daudzām reformām VID būs vajadzīgs spēcīgs atbalsts Saeimā, tāpēc svarīgi, lai Koļegova tiktos arī ar koalīcijas partijām.

 

Finanšu ministre atzinīgi novērtēja Koļegovas redzējumu par VID darbu un sasniedzamajiem mērķiem, kā arī apņemšanos turpināt reformas. "VID vadītājam jābūt draudzīgam pret uzņēmējiem, vienlaikus esot pietiekami skarbam pret nodokļu nemaksātājiem," uzsvēra Reizniece-Ozola.

 

Viņa pauda pārliecību, ka Koļegova ir atbilstoša kandidatūra VID ģenerāldirektora amatam un varētu gūt pārējo valdības locekļu atbalstu.

 

Savukārt Koļegova norādīja, ka ir iepazinusies ar pieejamo informāciju par VID, kā arī paraudzījusies no malas uz attiecīgās sistēmas darbību. Tāpat viņa runājusi ar uzņēmējiem par VID darbu.

 

Pēc Valsts vides dienesta vadītājas teiktā, svarīgi palīdzēt uzņēmējiem viegli un saprotami nomaksāt nodokļus, kā arī ir ļoti svarīgi cīnīties pret nodokļu nemaksāšanu, kas apdraud godprātīgu uzņēmēju konkurētspēju. "Man ir vairākas idejas, kuras es gribētu apspriest gan ar uzņēmējiem, gan ar VID darbiniekiem, kādā veidā mēs varētu risināt problēmas," sacīja Koļegova.

 

Tostarp viņa pauda gatavību vērtēt ārvalstu analogo dienestu labās prakses piemērus, vienlaikus gan nekoncentrējoties tikai uz Igauniju, ar kuru pēdējā laikā Latvija publiskajā telpā attiecīgajā jomā bieži salīdzināta.

 

Tāpat Koļegova uzsvēra, ka ir gatava veikt reformas dienestā, taču tās nevar būt pašmērķis - galvenais ir saprast, ko ar reformām iecerēts sasniegt un kādā veidā VID darbu var uzlabot.

 

Atbilstoši likumam VID ģenerāldirektora kandidatūru pēc finanšu ministra ieteikuma uz pieciem gadiem apstiprina Ministru kabinets.

 

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka līdzšinējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone jūnija beigās atstāja amatu.

 

Tāpat ziņots, ka VID ģenerāldirektora amata konkurss noslēdzās bez rezultātiem. No četriem amata pretendentiem, kas tika virzīti konkursa otrajai kārtai, neviens netika atzīts par piemērotu. Patlaban pretendentus uz VID vadītāja amatu meklē valsts pārvaldē. Līdz šim uzrunātas vairākas amatpersonas, tostarp Koļegova, Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš un Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) vadītāja Baiba Vītoliņa, taču pēdējie divi atteicās pretendēt uz attiecīgo amatu.

 

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.

0
Autors:BNS
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti