Belēvičs iesniedz premjeram demisijas rakstu 0

Piektdiena, 10 jūn 2016, 11:10 Versija drukāšanai

Belēvičs iesniedz premjeram demisijas rakstu
Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) iesniedzis premjerministram Mārim Kučinskim (ZZS) demisijas rakstu, aģentūrai BNS teica premjerministrs.


Kučinskis demisijas rakstu pieņēmis, jo Belēvičs viņam melojis saistībā ar saņemtajiem veselības pakalpojumiem. Premjerministrs jau sagatavojis rīkojumu par Belēviča atbrīvošanu. Kučinskis norādīja, ka šādi rīkojies, jo Belēvičs ceturtdien atzinies viņam melos.

 

Premjerminists teica, ka nosoda Belēviča melus. Viņaprāt, Belēvičam šajā situācijā vajadzēja izrādīt vīrišķību un jāatzīst izdarītais. Kučinskis arī sacīja, ka jāvērtē arī iespējamā čeku viltošana, jo varētu būt, ka Belēviča uzrādītie čeki par maksājumiem privātklīnikai bijuši "kādi citi čeki".

 

Kučinskis norādīja, ka ātri jāatrod Belēviča aizvietotājs, lai būtu drošība, ka iesāktās reformas tiks turpinātas. Kandidātu šim amatam gan pašlaik nav. Pagaidām veselības ministra pienākumus pildīs Uldis Augulis (ZZS).

 

Pēc Kučinska domām, esot bijis pamats vērsties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, jo tas esot devis signālu Belēvičam, ka patiesība tiks uzzināta.

 

Par iespējamo Belēviča darbību Saeimā Kučinskis norādīja, ka tas jāizlemj pašam Belēvičam, taču, viņaprāt, Belēviča politiskā karjera ir beigusies.

 

"Latvijas Avīze" piektdien vēsta, ka Belēvičs par valsts naudu ārstējies vēl šonedēļ, nevis kā pats apgalvoja, pirms daudziem gadiem.

 

Lai gan Belēvičs iepriekš žurnālistiem paziņoja, ka valsts apmaksātus veselības aprūpes pasākumus 25 gadu laikā pēdējo reizi saņēmis 2004.gadā, Belēviča operācijas veicējs, "Ādažu privātslimnīcas" ārsts Jānis Zaržeckis laikrakstam atzina, ka Belēvičs gan 30.maijā, gan 6.jūnijā ir ticis operēts valsts apmaksātā programmā.

 

"Latvijas Avīze" iepriekš vēstīja, ka Belēvičs maijā Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā esošajā Latvijas Onkoloģijas centrā, iespējams, apgājis rindu, lai viņam tiktu veikta operācija. Belēvičs uz to reaģēja, sakot, ka ir apmelots un nav izmantojis centra pakalpojumus nedz par maksu, nedz par valsts līdzekļiem.

 

Politiķis skaidroja, ka gan iepriekšējās nedēļas pirmdienā, gan arī šajā pirmdienā ir veicis divas operācijas, taču nevis Onkoloģijas centrā, bet gan "Ādažu privātslimnīcā". Ministrs arī žurnālistiem izdalīja čeku kopijas, kuros redzams Ādažu slimnīcas pakalpojumi 30.maijā un 6.jūnijā par divām identiskām summām - 45 eiro. Čeki datēti ar plkst.7.19 un plkst.7.09.

 

Viņam atbalstu iepriekš pauda gan ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, gan Kučinskis. Abi politiķi norādīja, ka viņiem nav iemesla Belēvičam neticēt, savukārt, ja ministrs "melo acīs skatīdamies", tad viņam amats būs jāpamet.

 

Laikraksts vēsta, ka reālās cenas rokas operācijām Latvijas privātklīnikās ir desmitiem un simtiem reižu lielākas. Mikroķirurģijas centra oficiālais cenrādis parāda, ka nav nevienas rokas operācijas, kas maksātu mazāk par 240 eiro, un to cenas pārsniedz arī 900 eiro par operāciju.

0
Autors:BNS
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti