Likvidējamās "Trasta komercbankas" klientus aicina saņemt atlīdzību 0

Otrdiena, 05 apr 2016, 08:41 Versija drukāšanai

Likvidējamās "Trasta komercbankas" klientus aicina saņemt atlīdzību
Likvidējamās "Trasta komercbankas" klienti tiek aicināti saņemt atlīdzību, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".


Bankas likvidators Ilmārs Krūms aicina likvidējamās "Trasta komercbankas" klientus saņemt tās turējumā esošos finanšu instrumentus, kā arī naudas līdzekļus, kas radušies no finanšu instrumentu notikumu izpildes pēc "Trasta komercbankas" licences anulēšanas.

 

Bankas klienti tiek aicināti vienoties par atlīdzības saņemšanas kārtību, vēršoties pie likvidatora sešu mēnešu laikā.

 

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka "Trasta komercbanka" garantēto noguldījumu atlīdzībās klientiem kopumā ir izmaksājusi gandrīz 29 miljonus eiro.

 

Aizvadītajā nedēļā - no 28.marta līdz 3.aprīlim ir saņemti 262 pieteikumi par valsts garantētās atlīdzības izmaksu līdz 100 tūkstošiem eiro. Tostarp "Trasta komercbankas" internetbankā saņemti 158 pieteikumi, bet filiālēs - 104.

 

Tāpat vēstīts, ka no 16.marta līdz 19.martam banka bija saņēmusi 967 pieteikumus par valsts garantētās atlīdzības izmaksu līdz 100 tūkstošiem eiro, bet no 21. līdz 28.martam tika saņemti 476 pieteikumi.

 

Pieteikumus garantēto atlīdzību izmaksai "Trasta komercbankas" klienti var iesniegt visās bankas filiālēs darba laikā vai internetbankā, ja šāds saziņas veids ir paredzēts līgumā ar klientu. Garantēto atlīdzību izmaksu veic "Trasta komercbanka".

 

Garantētā atlīdzība vienam noguldītājam tiek izmaksāta vienā maksājumā. To var saņemt tikai ar pārskaitījumu uz noguldītāja norādīto kontu citā bankā. Fiziskās personas, kuru garantētās atlīdzības izmaksa nepārsniedz 100 eiro, garantētās atlīdzības summu var pārskaitīt arī uz trešās personas kontu citā bankā.

 

"Trasta komercbankas" Kipras filiāles klienti var pieteikt izmaksu Kipras filiāles internetbankā vai filiālēs. Tie klienti, kam ir konti gan Kiprā, gan Latvijā var pieteikt izmaksas tikai "Trasta komercbankas" Latvijas internetbankā vai filiālēs, jo nauda tiek akumulēta Latvijā.

 

Garantēto noguldījumu atlīdzību "Trasta komercbankas" klienti varēs pieteikt piecu gadu laikā - līdz 2021.gadam.

 

Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) ierosinājuma no 4.marta anulējusi "Trasta komercbankai" izsniegto licenci, ņemot vērā, ka banka ilgstoši pieļāvusi nopietnus pārkāpumus vairākās svarīgās bankas darbības jomās. Tāpat ņemts vērā FKTK kā Latvijas Noregulējuma iestādes izvērtējums, ka bankai nav iespējams piemērot noregulējumu jeb glābt to sabiedrības interesēs.

 

"Trasta komercbanka" pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar zaudējumiem 4,663 miljonu eiro apmērā, kas ir 2,7 reizes mazāk nekā 2014.gadā. Pēc aktīvu apmēra "Trasta komercbanka" 2015.gada septembra beigās bija 12.lielākā banka Latvijā, bet pēc piesaistīto noguldījumu apmēra - 13.lielākā banka, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

0
Autors:BNS
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti