Auto tehniskā apskate izmaksās dārgāk 0

Otrdiena, 15 dec 2015, 14:41 Versija drukāšanai

Auto tehniskā apskate izmaksās dārgāk
Valdība otrdien atbalstīja izmaiņas valsts AS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) pakalpojumu cenrādī.


Saskaņā ar grozījumiem tehniskā apskate vieglajam automobilim ar benzīna motoru turpmāk maksās 21,84 eiro līdzšinējo 18,23 eiro vietā, savukārt tehniskā apskate vieglajam auto ar dīzeļmotoru maksās 26,29 eiro līdzšinējo 22,69 eiro vietā.

 

"Tehniskās apskates izcenojuma paaugstināšana vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem ar pilnu masu līdz 3,5t nepieciešama, jo palielinājies laiks tehniskās apskates veikšanai, ņemot vērā normatīvajā aktā par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati noteikto nepieciešamību kontrolēt automobiļu elektroniskās vadības un drošības sistēmas, kā arī veikt papildus pasākumus ceļu satiksmes drošības paaugstināšanai," iepriekš skaidroja Satiksmes ministrijas (SM) Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists Rolands Rumba.

 

Maksa par individuāla numura izvēli pieaugs no 75,9 eiro līdz 150 eiro. "Šī CSDD pakalpojuma izmantošana ir katra klienta brīvprātīga, individuāla izvēle, lai iegūtu atšķirīgu vai personai nozīmīgu ciparu salikuma numura zīmi. Šobrīd ir novērojama liela klientu interese par šo pakalpojumu, kā arī ir novērojami centieni iegādāties jau izsniegtas numura zīmes," piebilst Rumba.

 

Tā kā vadīšanas eksāmena ilgums palielināts no 25 līdz 40 minūtēm, maksa par to pieaugs no 16,01 eiro līdz 24,58 eiro. "Vadīšanas eksāmena laika pagarināšana ir saistīta ar lielākām darbaspēka izmaksām un nepieciešamību iegādāties papildus eksāmenu transportlīdzekļus," pieaugumu skaidro SM.

 

Tāpat plānots palielināt maksu par agregātu numuru salīdzināšanu, kā arī izcenojumu kuģošanas līdzekļu reģistrācijai - tas turpmāk maksās 4,6 eiro līdzšinējo 2,6 eiro vietā. Maksas pieaugumu SM skaidro ar stingrākām prasībām pašizgatavotu motorlaivu un kuteru reģistrācijai, nepieciešamību reģistrācijā pārbaudīt CE marķējumu, kas noteikts ar grozījumiem kuģošanas līdzekļu reģistrācijas nosacījumos.

 

Grozījumi noteikumos par CSDD publisko maksas pakalpojumu cenrādi arī paredz citas izmaiņas. Piemēram, lai veicinātu Elektromobilitātēs attīstības plānā 2014. - 2016.gadam noteikto - elektromobilitātes attīstību Latvijā - elektrotransportlīdzekļu lietotājus rosināts atbrīvot no maksas par reģistrācijas pakalpojumiem pirmreizējā reģistrācijā.

 

Tāpat noteikts, ka komercpārvadājumus veicošo transportlīdzekļu tehnisko kontroli uz ceļiem CSDD veic bez maksas, savukārt, lai mazinātu administratīvo slogu uzņēmumiem, kas nodarbojas ar transportlīdzekļu mazumtirdzniecību, ir paredzēts atteikties no tirdzniecības numura zīmju kartes izsniegšanas, to aizstājot ar tirdzniecības numura zīmes kartes noformēšanu Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā. Tāpat vairs nebūs paredzēta rēķinu-uzziņu veidlapu izsniegšana komersantiem, kuras plāno aizstāt atzīmes izdarīšana Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistrā.

0
Autors:DELFI
Foto:publicitātes foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti