Bez elektrības 13 000 mājsaimniecību, lielākie postījumi Vidzemē un Latgalē 0

Pirmdiena, 07 dec 2015, 07:52 Versija drukāšanai

Bez elektrības 13 000 mājsaimniecību, lielākie postījumi Vidzemē un Latgalē
Agrā pirmdienas rītā reģistrēts aptuveni tūkstotis avārijas atslēgumu elektrolīnijās, bez elektrības atstājot aptuveni 13 tūkstošu mājsaimniecību, bet nakts izskaņā šis skaitlis bija sasniedzis 20 tūkstošu, liecina dati akciju sabiedrības "Sadales tīkls" elektroapgādes atslēgumu kartē.


Lielākie postījumi ir Vidzemē un Latgalē. Vairāki desmiti avārijas atslēgumu reģistrēti arī Zemgalē, vismazāk postījumu ir Kurzemē.

 

"Sadales tīkls" komunikāciju speciāliste Tatjana Smirnova aģentūru BNS informēja, ka spēcīgais vējš, kas nedēļas nogalē šķērsoja Latvijas teritoriju, izraisīja postījumus arī "Sadales tīkls" elektrotīklā. Atbilstoši vēja stiprumam un pārvietošanās ceļam arī situācija elektrotīklā bija mainīga un pēc spēcīgā vēja piektdien, 4.decembrī, un naktī uz sestdienu lielākie elektroapgādes traucējumi bija valsts ziemeļaustrumu un austrumu daļā, kuri, veicot intensīvu darbu, dienas laikā tika novērsti. Tomēr, kā meteorologi prognozēja, spēcīgās vēja brāzmas valsts teritoriju sasniedza arī svētdien vakarā, un šorīt elektroapgādes traucējumi ir aptuveni 14 000 "Sadales tīkls" klientu.

 

"Diennakts tumšajā laikā uzņēmuma operatīvais personāls veica bojājumu lokalizēšanu un organizēja pārslēgumus elektrotīklā, bet dienas gaišajā laikā turpināsies intensīvs darbs, lai novērstu tehniski sarežģītākos un laikietilpīgākos bojājumus, kas ir elektrolīnijās iegāzti koki, kas pārrāva elektrolīniju vadus, un bojāti elektrolīniju balsti," norādīja Smirnova.

 

Viņa pavēstīja, ka pirmdienas rītā ap plkst. 6.30 elektroapgādes lielākie elektroapgādes traucējumi ir Krāslavas novadā, kur elektroapgāde traucēta 1 836 klientiem, Rēzeknes novadā – 1 494 klientiem, Valkas novadā – 1 445 klientiem, Daugavpils novadā - 682, Amatas novadā - 675, Aglonas novadā - 630, Zilupes novadā - 589, Dagdas novadā - 566, Ludzas novadā – 513 klientiem, un tiek veikts aktīvs darbs, lai pēc īsākā laikā atjaunotu elektroapgādi visiem iedzīvotājiem.

 

"Situācija nedēļas nogalē "Sadales tīkls" elektrotīklā bija mainīga. Pastiprināti strādāja gan elektrotīkla dispečeri, gan, ievērojot paaugstinātas drošības prasības diennakts tumšajā laikā, 114 elektromontieru brigādes. Reģistrējot elektrotīkla bojājumu, tika veikti pārslēgumi elektrotīklā, mēģinot elektroapgādi nodrošināt no citām apakšstacijām, savukārt dienas gaišajā laikā veikts tehniski sarežģītākais un laikietilpīgākais darbs kā elektrolīniju balstu nomaiņa, nogāzto koku zāģēšana un trūkušo vadu savienošana, kas pēc spēcīgā naktī uz pirmdienu tiks veikts arī šodien. Spēcīgā vēja izraisītie bojājumi pārsvarā ir gaisvadu elektrolīnijās sarauti vadi, bojāti elektrolīniju balsti, nolauzti un elektrolīnijās iegāzti koki koki, kā arī vējā nesti un elektrolīnijās ieķērušies koku zari, kas izraisīja līniju atslēgšanos," norādīja Smirnova.

 

Viņa arī atzīmēja, ka pirmdien vētras skartajos reģionos ir gaidāma nepatstāvīga elektroapgāde, jo elektrotīkla dispečeri aktīvi veiks pārslēgumus elektrotīklā, lai pēc iespējas drīzāk atjaunotu klientu elektroapgādi. Tiklīdz kāds no vidējā sprieguma elektrotīkla bojājumiem tiks novērsts, elektroapgāde tiks atjaunota plašākam klientu lokam.

 

Svētdienas vakarā un naktī uz pirmdienu vēja ātrums brāzmās Latvijas lielākajā daļā sasniedza 19-24 metrus sekundē, Kurzemes rietumu piekrastē un Rīgas jūras līcī 26 metrus sekundē, Irbes šaurumā - nepilnus 30 metrus sekundē, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

 

Rīgā agrā pirmdienas rītā reģistrētas rietumu vēja brāzmas līdz 21, pilsētas ziemeļos - līdz 24 metriem sekundē.

0
Autors:BNS
Foto:freeimages.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties
25. oktobrī, 10:10 Apkures tarifs Daugavpilī saruks par vēl 5%; “apkures grozā” – šķelda un propāna butāna maisījums
18. oktobrī, 15:25 Daugavpilietei Marijai Trošinai apritēja 104 gadi!

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti