LDz: gada tumšajā laika dzelzceļa tuvumā jābūt īpaši uzmanīgam 0

Otrdiena, 24 nov 2015, 13:15 Versija drukāšanai

LDz: gada tumšajā laika dzelzceļa tuvumā jābūt īpaši uzmanīgam
Iestājoties gada tumšajam laikam, kad ievērojami palielinās nokrišņu daudzums un pazeminās gaisa temperatūra, VAS “Latvijas dzelzceļš” (LDz) aicina gan gājējus, gan arī transporta līdzekļu vadītājus pievērst pastiprinātu uzmanību drošībai, atrodoties dzelzceļa tuvumā vai to šķērsojot.


Lai pasargātu sevi no brāzmaina vēja, lietus vai sniega, cilvēki izmanto šalles, cepures, kapuces, kas ievērojami apgrūtina spēju adekvāti uztvert apkārt notiekošo un novērtēt iespējamos riskus. Nelabvēlīgi laikapstākļi nereti ir arī stimuls gājējiem, pārkāpjot noteikumus un riskējot ar savu dzīvību, šķērsot sliedes tam neparedzētās vietās, tādējādi cerot par pāris minūtēm saīsinot ceļā pavadīto laiku.

 

Arī sniegs var sekmēt negadījumu. Darbojoties fizikas likumiem, tikko uzsnidzis sniegs ievērojami slāpē skaņu, tāpēc atrodoties uz perona vai citviet sliežu ceļu tuvumā, var laikus nesadzirdēt tuvojošos vilciena skaņu. Tāpēc jebkādos apstākļos, ja redzamas sliedes, ir jāatceras par drošību.

 

Arī autovadītājiem, lai arī viņi ir pasargāti no nelabvēlīgo laikapstākļu tiešas iedarbības, ir jābūt piesardzīgiem. Tuvojoties dzelzceļa pārbrauktuvei, īpaši slidenā laikā vai apgrūtinātas redzamības apstākļos, jāievēro ātruma ierobežojumi. Pretējā gadījumā var izslīdēt uz sliežu ceļiem un izraisīt sadursmi ar vilcienu, kas attiecībā pret automašīnu ir tas pats, kas automašīna pret skārdeni. Jāpievērš arī uzmanību mūzikas atskaņotāja skaļumam un apkures ventilatoru darbībai, kas var ierobežot dzirdamību. Sniegputeņa vai biezas miglas apstākļos pirms neregulētas (bez gaismas un/vai skaņas signāla) pārbrauktuves šķērsošanas, ieteicams apstāties, atvērt logu un pārliecināties par to, vai netuvojas vilciens – šajā gadījumā vizuālais situācijas novērtējums ir nepietiekams.

 

Jau tradicionāli, novembra beigās, LDz uzsāk informatīvo kampaņu, kuras mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību dzelzceļa drošības jautājumiem iestājoties gada tumšajam laikam, kā arī informēt ikvienu sabiedrības locekli par potenciālajiem riskiem. Plaša skaidrojošā un izglītojošā informācija atrodama www.dzirdiredzidzivo.lv.

 

Uzziņai: Šā gada pirmajos desmit mēnešos Latvijā uz dzelzceļa notikuši 30 negadījumi, kuros traumēti 13, bet bojā gājuši 17 cilvēki. Pērn kopumā notika 26 negadījumi, kuros dzīvību zaudēja 20, bet nopietnas traumas guvuši 7 cilvēki.

0
Autors:VAS Latvijas dzelzceļš
Foto:kadrs no video

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti