Valdība turpinās spriest par "airBaltic" attīstību 0

Ceturtdiena, 19 nov 2015, 08:14 Versija drukāšanai

Valdība turpinās spriest par "airBaltic" attīstību
Valdība ceturtdien turpinās lemt par risinājumiem saistībā ar Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" attīstību. Valdība otrdien, 17.novembrī, līdz ceturdienai atlika jautājuma skatīšanu par "airBaltic".


Pēc valdības sēdes žurnālistiem Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība") teica, ka sēde pārtraukta, jo uzzināta jauna informācija, kuru sīkāk premjere atteicās komentēt.

 

Savukārt satiksmes ministra pienākumu izpildītājs Rihards Kozlovkis žurnālistiem norādīja, ka "šī jaunā informācija vēl ir jāpārbauda. Jāpaveic mājasdarbs".

 

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka valdībā sēdē otrdien aiz slēgtām durvīm lēma par tālāko rīcību attiecībā uz "airBaltic" un atrasto investoru lidsabiedrībai.

 

Tāpat ziņots, ka valdība aiz slēgtām durvīm 3.novembrī pēc vairāk nekā četru stundu diskusijām akceptēja finanšu konsultanta "Prudentia" atrasto investoru "airBaltic" - Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, kurš aviokompānijā gatavs ieguldīt 52 miljonus eiro pie nosacījuma, ka valsts investēs 80 miljonus eiro. Valsts ieguldījumu paredzēts nodrošināt, "airBaltic" aizņemoties Valsts kasē un pēc tam attiecīgo aizdevumu kapitalizējot.

 

Līdz ar šo darījumu paredzēts, ka attiecīgā privātā investora Latvijā dibināts uzņēmums iegūs 20% "airBaltic" kapitāldaļu, savukārt valstij stratēģiskā investora piesaistes gadījumā būs tiesības attiecīgas akcijas izpirkt. Par dažādiem nosacījumiem, ko investors sagaida no valsts, tostarp iespēju pārdot vairākas Krievijā ražotas lidmašīnas "Sukhoi Superjet", paredzēts diskutēt, strādājot pie akcionāru līguma. Pats investors gan paudis, ka viņa ieguldījums "airBaltic" nav atkarīgs no tā, vai aviokompānija iegādāsies attiecīgās lidmašīnas.

 

Tāpat valdība lēmusi, ka akcepts aizdevumam "airBaltic" jādod arī Saeimai, ko pagaidām plānots darīt kopā ar nākamā gada valsts budžetu. Tiesa gan, pastāv bažas, vai Saeimā ir atbalsts investora piesaistei "airBaltic" un aizdevumam no Valsts kases.

 

Straujuma 4.novembrī pieprasīja satiksmes ministra Anrija Matīsa ("Vienotība") demisiju. Iemesls demisijas pieprasīšanai bija ministra novilcinātās darbības, laicīgi neiepazīstinot valdību ar nepieciešamajām rīcībām "airBaltic" attīstībai, kā arī uzraudzības trūkums par aviokompānijas stratēģisko virzību, tādējādi, iespējams, neizmantojot visas potenciālās iespējas. Pēc Matīsa demisijas, aktualizējās jautājums par Straujumas vadītās valdības stabilitāti.

0
Autors:BNS
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti