Latvijā pasniegs jaunu mūzikas apbalvojumu - 'Austras' balvu 0

Otrdiena, 10 nov 2015, 10:06 Versija drukāšanai

Latvijā pasniegs jaunu mūzikas apbalvojumu - 'Austras' balvu
Šī gada nogale Latvijas mūzikas industrijā būs zīmīga ar jauna ikgadēja notikuma aizsākšanos, jo pirmo reizi tiks pasniegts apbalvojums "Austras balva - Latvijas labākais albums 2015", ko turpmāk ik gadu iecerēts pasniegt Latvijas labākajam albumam, stāsta projekta iniciators Normunds Vucāns.


Balva iecerēta kā alternatīva Mūzikas ierakstu gada balvai, līdzīgi kā "Mercury Prize" Lielbritānijā vai "Polaris Music Prize" Kanādā. Arī apbalvojuma formāts ieplānots identisks ar pieminētajiem piemēriem, neizvirzot uzvarētājus dažādās nominācijās, bet gan, apbalvojot vienu labāko albumu, neatkarīgi no pārstāvētā mūzikas žanra, stāsta idejas autori mūzikas portāla "Intro.lv" žurnālisti Lauris Anstrauts un Normunds Vucāns.

 

Balvai varēs kvalificēties ieraksti, kas izdoti laika posmā no pagājušā gada 18. novembra līdz šī gada 18. novembrim, neatkarīgi no to žanra vai popularitātes.

 

No visiem albumiem mūzikas kritiķu un ekspertu veidota žūrija izvēlēsies desmit labākos, kas pretendēs uz "Austras balvu", no kā pēc tam tiks izvēlēts viens uzvarētājs.

 

Desmit nominantu saraksta paziņošana notiks 19. novembrī, savukārt pirmais balvas uzvarētājs tiks nosaukts 11. decembrī, un abi šie notikumi būs dzirdami "Latvijas Radio 5 - Pieci.lv" rīta programmas "Pieci Rīti" tiešraidē.

 

"Austras balvas" žūrijā līdz ar projekta organizētājiem Intro.lv pārstāvjiem Lauri Anstrautu un Normundu Vucānu atrodami arī daudzi no pazīstamākajiem vārdiem Latvijas mūzikas žurnālistikā un mūzikas industrijā. To skaitā ir avīzes "Diena" mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, grupas "Satellites LV" līderis un portāla "Tvnet" mūzikas redaktors Jānis Žilde, "Pieci.lv" dīdžeji Toms Grēviņš, Artis Volfs un Karmena Stepanova, "Radio 7" izveidotājs un ētera personība Egons Reiters, "Positivus" festivāla organizators Ģirts Majors, mūziķis Goran Gora, mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, elektroniskās mūzikas producents un mūzikas žurnālists Alekss Kaulss, portāla "Delfi" kultūras sadaļas žurnālists Henriks Eliass Zēgners, hiphopa kultūras veicinātājs un radio dīdžejs Mārtiņš Pavasaris, kā arī radio "Naba" dīdžejs Atis Žagars.

 

No 23. novembra līdz 8. decembrim - katru vakaru, no pirmdienas līdz ceturtdienai - viens no nominētajiem albumiem pulksten 22:00 pilnā garumā izskanēs "Pieci.lv".

0
Autors:DELFI
Foto:Publicitātes foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti