Latviju apmeklēs ASV Kongresa delegācija, tostarp senators Džons Makeins 0

Pirmdiena, 17 aug 2015, 10:52 Versija drukāšanai

Latviju apmeklēs ASV Kongresa delegācija, tostarp senators Džons Makeins
Latvijā uz NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra (NATO Stratcom) jaunās ēkas inaugurāciju un starptautisku konferenci ieradīsies ASV Kongresa senatoru delegācija, tostarp ASV Senāta Bruņoto spēku komitejas priekšsēdētājs Džons Makeins (John McCain), aģentūra BNS uzzināja ASV vēstniecībā Latvijā.


Vēstniecība informē, ka ceturtdien, 20.augustā, Latvijā ieradīsies ASV Kongresa senatoru delegācija, lai piedalītos NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra ēkas atklāšanas ceremonijā. Delegācija ieradīsies senatora Makeina un senatora Šeldona Vaithausa vadībā, kuras sastavā ir arī senators Džons Baraso. Ēkas atklāšanas ceremonijā piedalīsies arī Latvijas prezidents Raimonds Vējonis un Lietuvas prezidente Daļa Gribauskaite (Dalia Grybauskaite).

 

Latvijā senatori tiksies ar prezidentu Raimondu Vējoni, premjerministri Laimdotu Straujumu, ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču un apmeklēs Ādažu militāro bāzi, lai tiktos ar ASV un Latvijas karavīriem. ASV senatoru delegācija arī apmeklēs konferenci "The Riga StratCom Dialogue: Perception Matters ", kas notiks 20.–21.augustā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa. Senators Makeins un senators Baraso iepriekš apmeklēja Latviju 2014.gada aprīlī.

 

ASV senators Makeins ASV Pārstāvju palātā ievēlēts 1982.gadā no Arizonas. 1986.gadā viņš tika ievēlēts ASV Senātā, kur pašlaik darbojas piekto termiņu. Senators Makeins darbojas Senāta Ārlietu, Nacionālās drošības un valsts pārvaldes, Bruņoto spēku, kā arī Amerikas indiāņu lietu komisijā. 2008.gada ASV prezidenta vēlēšanās Makeins bija republikāņu partijas kandidāts.

 

ASV senators Vaithauss (Sheldon Whitehouse ) ASV Pārstāvju palātā ievēlēts 2006.gadā no Rodailendas. Vaithauss ir Senāta Budžeta, Vides un sabiedrisko lietu komitejas, Juridiskās, Veselības, izglītības, darba un pensiju komitejas, kā arī īpašās Novecošanas jautājumu komitejas loceklis. Vaithauss ir vecākais Juridiskās apakškomitejas Noziegumu un terorisma lietās un Vides un sabiedrisko lietu komitejas Audita un revīzijas apakškomitejas loceklis.

 

ASV senators Baraso (John Barrasso) ASV senātā ievēlēts no Vaiomingas un pārstāv republikāņu partiju. Baraso Senātā iecelts 2007.gada jūnijā un 2012.gadā ievēlēts uz pilnu laiku, sešiem gadiem. Senators Baraso darbojas Senāta Enerģijas un dabas resursu, Vides un sabiedrisko lietu, Amerikas indiāņu lietu un Ārlietu komisijā.

 

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) telpās 20.un 21.augustā notiks konference "The Riga StratCom Dialogue: Perception Matters". Plānots, ka tajā piedalīsies vairāk nekā divsimt dalībnieku - valstu vadītāji, ārlietu un aizsardzības ministri, NATO pārstāvji, kā arī pētnieki, aizsardzības un komunikācijas eksperti no NATO un partnervalstīm.

 

Augsta līmeņa amatpersonu un ekspertu panelī uzstāsies Latvijas Valsts prezidents Vējonis, premjerministre Laimdota Straujuma ("Vienotība"), Polijas premjerministra vietnieks un nacionālās aizsardzības ministrs Tomašs Šemonjaks (Tomasz Siemoniak), Igaunijas ārlietu ministre Marina Kaljuranda (Marina Kaljurand), Lietuvas aizsardzības ministrs Jouzs Oleks (Juozas Olekas), Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Gruzijas Eiropas un Eiroatlaniskās integrācijas ministrs Dāvids Bakradze (David Bakradze), kā arī citi.

 

Sanāksmē diskutēs par NATO operācijas Afganistānā gūto pieredzi komunikācijas jomā, par veidiem, kā stratēģiskā komunikācija var stiprināt NATO aizsardzības spējas, kāda ir sociālo mediju loma mūsdienu konfliktos, kā arī kādas komunikācijas metodes izmanto DAESH/ISIS ("Islāma valsts" Irākā un Levantē), lai izplatītu propagandu un rekrutētu jaunus atbalstītājus.

0
Autors:BNS
Foto:flickr.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti