Godmanis lasīs lekciju kursu 'ES atbalsts uzņēmējdarbībai' 0

Pirmdiena, 27 jūl 2015, 15:19 Versija drukāšanai

Godmanis lasīs lekciju kursu 'ES atbalsts uzņēmējdarbībai'
Jaunajā studiju gadā Biznesa augstskolas "Turība" Uzņēmējdarbības vadības fakultātes maģistrantūras studentiem tiks piedāvāts jauns izvēles kurss "ES atbalsts uzņēmējdarbībai - maziem un vidējiem uzņēmumiem", ko vadīs bijušais Ministru prezidents Ivars Godmanis, portālu "Delfi" informēja augstskolas sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Kive.


Studijas šajā kursā notiks angļu valodā, un uz to var pieteikties gan latviešu, gan ārvalstu studenti.

 

Studiju kursā tiks skatīti un analizēti vairāki būtiski jautājumi - aktuālā ES ekonomiskās situācija, iekšējais tirgus (tai skaitā izvairīšanās no protekcionisma, darba tirgus problēmas u.tml.), ES ekonomiskā un monetārā politika, pasākumi globālās krīzes seku novēršanai, ES sniegtais atbalsts maziem un vidējiem uzņēmumiem, Eiropas Investīciju fonda darbība un citi.

 

"Ja paraugāmies statistiku, kas atspoguļo Latvijas paveikto ES fondu apguves jomā, uzlabojumi vērojami tikai pēdējos divos gados, tas nozīmē, ka ļoti daudziem uzņēmējiem šis process joprojām nav pilnībā saprotams. Mēs ceram, ka mūsu studentiem, kas ir topošie un esošie uzņēmēji, kā arī pasniedzējiem, šis kurss palīdzēs izprast sistēmu, kā darbojas ES fondi. Tāpat studentiem būs lieliska iespēja papildināt zināšanas pie nozares eksperta - profesionāļa, kurš izprot ES uzņēmējdarbības politiku," - atzīmē Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne Vita Zariņa.

 

Godmanis uzsver, ka lielākā daļa studiju kursa tik veltīta tam, lai veicinātu studentu izpratni par to, kā izmantot Eiropas Savienības finanšu instrumentus mazo un vidējo uzņēmumu atbalstam. Noklausoties šo kursu, studenti iegūs aktuālu informāciju, kas noderēs praksē.

 

Ja studenti vēlēsies darboties kā menedžeri vai vadītāji kādā uzņēmumā Latvijā vai citā ES valstī, viņiem būs nepieciešams pilnīgs pārskats par visiem ES piedāvātajiem atbalsta instrumentiem mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, tajā skaitā eksporta atbalstam dažādām jomās, piemēram, lauksaimniecībā, zinātnē un citās sfērās. Studiju kurss "ES atbalsts uzņēmējdarbībai" sniegs nepieciešamo informāciju un ieteikumus, kā to pielietot. Studenti iegūs pilnvērtīgas zināšanas un būs informēti, kā, nepieciešamības gadījumā, izmantojot ES atbalsta instrumentus, piesaistīt līdzekļus uzņēmumam. Kursā tiks piedāvāta pilnvērtīga informācija par to, kur vērsties, lai pretendētu uz ES atbalstu, lekciju kursa noklausīšanās rezultātā iegūtos labumus raksturo Godmanis.

0
Autors:DELFI
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti