'Skonto Būve' turpina darbu Inčukalna gudrona dīķu projektā 0

Ceturtdiena, 23 jūl 2015, 09:00 Versija drukāšanai

'Skonto Būve' turpina darbu Inčukalna gudrona dīķu projektā
Uzņēmums SIA "Skonto Būve" Inčukalna sērskābā gudrona dīķu projektā darbu turpinot arī pēc Valsts vides dienesta paziņojuma par objekta pārņemšanu savā valdījumā, portālu "Delfi" informē uzņēmuma pārstāve Ilga Sokolova.


Uzņēmums norāda, ka darbu turpināšanu apliecinot ceturtdien īsi pēc pusnakts parakstītais inventerizācijas akts. Pasūtītājs un uzņēmumi esot pārliecinājušies par iesaistīto pušu īpašumiem, mantu objekta teritorijā un utilizēšanai sagatavotā gudrona apjomu. Vēl uzņēmuma pārstāve norāda, ka akts "nav un nevar būt pamats darbu pārtraukšanai un līguma laušanai".

 

Uzņēmums pauž, ka līgumsaistības joprojām ir spēkā, tāpēc "Skonto Būve" turpina tās pildīt. Tādējādi "Skonto Būve" joprojām gaidot kompetentus pasūtītāja lēmumus par tehniskā projekta saskaņojumu darbu turpināšanai. Darbi objektā notiekot arī ceturtdien, kad utilizācijai SIA "Cemex" rūpnīcā plānots izvest vairākas tonnas pārstrādātā gudrona materiāla.

 

Kā ziņots, 6. jūlijā SIA "Skonto būve" iesniedza prasības pieteikumu tiesā pret VVD par to, ka VVD apzināti pārkāpis līguma nosacījumus un nepamatoti atteicies noteiktajā termiņā veikt apmaksu par martā veiktajiem darbiem Inčukalna sērskābā gudrona dīķu projektā.

 

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā iesniegts prasības pieteikums par darba samaksas un kavējuma līgumsoda piedziņu 1,85 miljonu eiro apmērā. Iepriekš VVD aizturēja darba samaksas izmaksu 1,8 miljonu eiro apmērā "Skonto būvei" par martā veiktajiem sanācijas darbiem Inčukalnā.

 

Savukārt VVD 8. jūlijā nosūtījis SIA "Skonto būve" paziņojumu par līguma izbeigšanu projektā "Vēsturiski piesārņoto vietu "Inčukalna sērskābie gudrona dīķi" sanācijas darbi".

 

VVD ir pieņēmis šādu lēmumu, ņemot vērā uzņēmēja paziņojumus un rīcību, kas vērsta uz līguma saistību nepildīšanu. Rūpīgi izvērtējot alternatīvas, šobrīd līguma izbeigšana VVD ieskatā ir vienīgais risinājums, lai pabeigtu piesārņotās vietas sanāciju un nezaudētu Eiropas Savienības finansējumu.

 

Komentējot līguma izbeigšanas iemeslus, VVD ģenerāldirektore Inga Koļegova uzsver, ka "garās un laikietilpīgās sarunās un sarakstēs ar "Skonto būvi" VVD guva pārliecību, ka uzņēmums nespēj un nevēlas pildīt līgumu, tostarp sanācijas darbu veikšanu Ziemeļu dīķī".

 

"Skonto būve" uzskata, ka VVD lēmums lauzt līgumu ar SIA "Skonto būve" par Inčukalna gudrona dīķu sanācijas darbu veikšanu ir prettiesisks un nepamatots.

0
Autors:DELFI
Foto:publicitātes foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti