Bagatskis: mūsu grupa Eiropas čempionātā ir viegla tikai uz papīra 0

Trešdiena, 22 jūl 2015, 11:33 Versija drukāšanai

Bagatskis: mūsu grupa Eiropas čempionātā ir viegla tikai uz papīra
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis trešdien notikušajā preses konferencē pirms treniņu sākuma norādīja, ka priekšsacīkšu grupa, kurā Rīgā spēlēs Latvija, izskatās viegla tikai uz papīra.


''Grupa uz papīra šķiet viegla, taču visās komandās ir pieredzējuši Eirolīgas vai NBA spēlētāji,'' sacīja Bagatskis. ''Viss būs atkarīgs no mums pašiem,'' viņš teica. Kā zināms, Latvijai Rīgas grupā jātiekas ar Beļģiju, Lietuvu, Čehiju, Ukrainu un Igauniju.

 

No sākotnējiem kandidātiem uz vietu izlasē nepretendēs Dāvis Bertāns, Ojārs Siliņš, Rihards Kuksiks un Jānis Bērziņš, kuriem ir savainojumi, bet Kristapam Porziņģim, kuru NBA draftā jūnijā ar 4. numuru izvēlējās Ņujorkas ''Knicks'', vispirms ir jānostiprinās savas komandas sastāvā, ko labi saprot arī izlases vadība.

 

''Būs iespēja citiem sevi parādīt,'' sacīja Bagatskis.

 

Toties kandidātu pulkam pievienojies Latvijas U-20 izlases līderis Rolands Šmits. Papildinājums ir arī treneru sastāvā, kurā iekļāvies līdzšinējais BK ''Ventspils'' galvenais treneris Roberts Štelmahers.

 

Pēc trim treniņiem piektdien un sestdien Latvijas izlases kandidātu otrais sastāvs Šauļos aizvadīs divas pārbaudes ar Tunisiju pēc kurām Bagatskis piecus vai sešus spēlētājus aicinās pievienoties nosacīti pirmajai komandai.

 

Preses konferences laikā Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins un komandas jaunā ģenerālsponsora ''OlyBet Sport Bar'' pārstāvis Gints Pakārklis parakstīja sadarbības līgumu.

 

Savukārt izlases kapteinis Jānis Blūms solīja sportiskā ziņā ''izspiest vēl vairāk kā maksimumu''. ''Sī būs svētki cilvēkiem visā Latvijā, Baltijā un Eiropā. Ir jābūt vienotai visai sabiedrībai,'' viņš teica. ''Tagad pirmajās trīs nedēļās būs fiziskie treniņi, bet pēc tam jau spēļu rezīms.''

 

Latvijas izlase pirmās pārbaudes spēles aizvadīs šonedēļ, kad valstsvienības kandidātu otrais sastāvs 24. un 25.jūlijā Šauļos spēlēs ar Tunisiju.

 

Turpinājumā paredzēts trīs komandu pārbaudes turnīrs Rīgā. 7.augustā Latvijas izlase spēlēs ar Slovēniju, bet 9.augustā ar Poliju.

 

14.-16.augustā Latvijas izlase spēlēs pārbaudes turnīrā Tbilisi, kur tiksies ar Gruziju, Itāliju un Igauniju.

 

21.-23.augustā Latvijas izlase Superkausa izcīņā Hamburgā spēlēs pret Vāciju, Turciju un Poliju.

 

Pārbaudes spēļu ciklu Latvijas izlase noslēgs 29.augustā Rīgā ar maču pret Maķedoniju.

 

2015.gada EČ finālturnīra grupu turnīrā Latvijas valstsvienība spēļu secībā sacentīsies ar Beļģijas (5.septembrī), Lietuvas (6.), Čehijas (7.), Ukrainas (9.) un Igaunijas (10.) komandām (visu spēļu sākums "Arēnā Rīga" plkst.18.30).

 

Grupas četras labākās komandas turpinās cīņu EČ finālturnīra otrajā posmā, kas no 11. līdz 20.septembrim notiks Lillē (Francijā). Čempioni un vicečempioni kvalificēsies Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, bet 3.-6.vietas ieguvēji - olimpiskajam kvalifikācijas turnīram.

 

EČ finālturnīru iepriekš bija paredzēts rīkot Ukrainā, taču valstī nestabilās politiskās situācijas dēļ sacensību organizēšanu Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Eiropas nodaļa pērn jūnijā uzticēja Latvijai, Vācijai, Horvātijai un Francijai.

 

Latvijas valstsvienības kandidāti dalībai EČ:

 

Pirmais sastāvs:

 

Jānis Strēlnieks ("Brose Baskets", Vācija), Dairis Bertāns ("Bilbao Basket", Spānija), Jānis Blūms ("Panathinaikos", Grieķija), Žanis Peiners (BK "Ventspils"), Kristaps Janičenoks (BK "Ventspils"), Jānis Timma ("VEF Rīga"), Mareks Mejeris ("VEF Rīga"), Rolands Freimanis ("Unics", Krievija), Kaspars Bērziņš (Krasnije Kriļja", Krievija), Andrejs Šeļakovs (BK "Jēkabpils"), Rolands Šmits (''Fuenlabrada'', Spānija)

 

Otrais sastāvs:

 

Ingus Jakovičs ("VEF Rīga"), Dāvis Lejasmeiers (BK "Ventspils"), Kaspars Vecvagars ("Žalgiris", Lietuva), Aigars Šķēle (BK "Valmiera"), Mārtiņš Laksa ("Jūrmala/Fēnikss"), Haralds Kārlis ("Seton Hall", ASV), Endrjū Smits ("Liberty University", ASV), Mārtiņš Meiers (BK "Ventspils"), Lauris Blaus ("Liepāja/Triobet"), Ričmonds Vilde ("Houston", ASV), Dāvis Rozītis (BK "Valmiera"), Ronalds Zaķis ("VEF Rīga")

0
Autors:BNS
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti