Koalīcijas partneri neplāno mudināt Seili atkāpties no ministres amata 0

Pirmdiena, 13 jūl 2015, 12:40 Versija drukāšanai

Koalīcijas partneri neplāno mudināt Seili atkāpties no ministres amata
Koalīcijas partneri Nacionālā apvienība (NA) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) neplāno mudināt izglītības un zinātnes ministri Mārīti Seili atkāpties no amata saistībā ar bērnu ģībšanu XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku ģenerālmēģinājumā, noskaidroja aģentūra BNS.


Sestdien Mežaparka Lielajā estrādē svētku ģenerālmēģinājuma laikā sākās masveida bērnu ģībšana, kā rezultātā tika pārtraukts koncerts un vēlāk naktī Seile pieņēma lēmumu atcelt svētku gājienu, lai gan tas tomēr notika.

 

NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars aģentūrai BNS sacīja, ka apvienība vēl nav valdes vai frakcijas sēdē diskutējusi par dziesmu svētku incidentiem, tomēr viņš ir notikušo pārrunājis ar vairākiem svētku organizatoriem.

 

Kaut arī viedokļi esot dažādi, pēc politiķa domām, lēmums par svētku gājiena atcelšanu nebija pareizs. Dzintars norādīja, ka komunikācijai bija jānotiek citādāk - vajadzēja konsultēties ar kolektīvu vadītājiem un bērnu vecākiem, lai izvērtētu, kuriem bērniem nevajadzētu iet gājienā, bet to neatcelt. Viņš vērsa uzmanību, ka gājiens ir būtiska svētku tradīcija un haosa dēļ daudzi bērni nevarēja tajā piedalīties, kaut arī to vēlējās.

 

"No malas to ir grūti komentēt, jo lēmums bija jāpieņem ļoti ātri," viņš piebilda.

 

NA līdzpriekšsēdētājs pauda uzskatu ka nebūtu samērīgi, ja Seile atkāptos no ministres amata dziesmu svētku incidentu dēļ, jo viņa esot pieņēmusi lēmumus, ņemot vērā svarīgāko - bērnu drošību un veselību. Tāpat viņš akcentēja, ka ministre nav vienīgā, kurai ir jāuzņemas atbildība, un Seiles rīcība nekādā ziņā neesot bijusi ļaunprātīga.

 

Dzintars aicināja ļoti rūpīgi izvērtēt dziesmu svētkos notikušo un novērst šādu gadījumu atkārtošanos. Viņš atzina - neņemot vērā šo darvas karoti, kopumā par dziesmu svētkiem atsauksmes esot ļoti labas un noslēguma koncerts bijis ļoti skaists.

 

Savukārt labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) aģentūrai BNS lakoniski sacīja, ka lēmums par atkāpšanos no amata ir tikai izglītības ministres ziņā. "Tas ir ministres lēmums," viņš teica.

 

Koalīcijas partneris ZZS neplāno mudināt Seili demisionēt, apstiprināja Augulis. Viņš nekomentēja, kā rīkotos ministres vietā.

 

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinājās Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, tajos piedalījās ap 37 890 dalībnieku.

 

Noslēguma koncertā Mežaparkā piedalījās 13 000 koristu, 800 dejotāju, 900 skolu pūtēju orķestru dalībnieku, 800 folkloras kopu dziedātāju, 36 diasporas pārstāvju.

 

Seile pagaidām nav pieņēmusi lēmumu par atkāpšanos no amata skolēnu dziesmusvētku dēļ. Viņa šo jautājumu pārrunās ar premjeri, kas pirmdienas rītā paudusi nostāju, ka noteicošais vārds ir pašai izglītības ministrei.

0
Autors:BNS
Foto:BNS foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti