Latvija brīvprātīgi uzņems 250 bēgļus 0

Pirmdiena, 06 jūl 2015, 12:34 Versija drukāšanai

Latvija brīvprātīgi uzņems 250 bēgļus
Latvija brīvprātīgi uzņems 250 bēgļus, pirmdien aiz slēgtām durvīm vienojās valdība. "Vienotības" un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ministri atbalstīja bēgļu uzņemšanu, savukārt Nacionālās apvienības (NA) pārstāvji valdībā bija pret.


ZZS valdes loceklis Edgars Tavars pirmdien pēc koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem norādīja, ka "partija atbalsta premjeres pozīciju".

 

Savukārt NA valdes loceklis Roberts Zīle atkārtoti uzsvēra apvienības pozīciju, ka Latvijas valdībai vajag pastāvēt uz stingru pozīciju migrantu pārvietošanas jautājumā, lai "brīvprātīgo kvotu" princips uz Latviju neattiektos, pieprasot "specifiskās situācijas" attiecināšanu arī uz Latviju, līdzīgi kā to ir plānots piemērot Bulgārijai un Ungārijai Eiropadomes pagaidām vēl neoficiālā nostājā.

 

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis ("Vienotība") iepriekš aģentūrai BNS norādīja, ka vienīgais atlases kritērijs patvēruma meklētājiem būs tas, vai viņi kvalificējas bēgļa statusam.

 

Viņš paskaidroja, ka bēgļa statusa iegūšanai ir "pietiekami nopietni priekšnoteikumi - persona ir vajāta etnisku, politisku vai reliģisku apsvērumu dēļ, un kurām faktiski draud briesmas dzīvībai".

 

Iekšlietu ministrs piebilda, ka bēgļus varētu izvietot patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā Muceniekos. "Ņemot vērā bēgļu skaitu, attiecīgi tiks piešķirts finansējums no Eiropas Komisijas, kas arī palīdzēs stiprināt kapacitāti," viņš teica.

 

Uz jautājumu, vai neradīsies nepieciešamība paplašināt patvēruma meklētāju centru Muceniekos, Kozlovskis atbildēja noliedzoši, bet pieļāva, ka varētu rasties nepieciešamība veidot jaunu centru bēgļu izmitināšanai.

 

"Mēs šajā centrā [Muceniekos] arī uzņemam bēgļus ikdienā. Ja radīsies nepieciešamība, tad būs jāmeklē risinājumi veidot jaunu šāda veida centru, kura darbības nodrošināšanai varētu īrēt telpas, bet mēs neplānojam nekādus grandiozus būvniecības projektus. Tas vairāk būtu esošās infrastruktūras ietvaros, to pielāgojot patvēruma meklētāju vajadzībām," teica ministrs.

 

Jau ziņots, ka saskaņā ar Eiropas Komisijas plānu, Latvijai nāktos uzņemt vairāk nekā 700 bēgļu. Savukārt valdības pieņemtā un Saeimas Eiropas lietu komisijas apstiprinātā Latvijas pozīcija Eiropadomei liecina, ka valsts neatbalsta tā dēvētās bēgļu kvotas ieviešanu ES. Latvijas uzskata, ka var runāt par brīvprātīgu dalību koordinētā ES sistēmā patvēruma meklētāju pārvietošanai uz dalībvalstīm, ES solidaritātes vārdā, uzņemot nelielu skaitu patvēruma meklētāju.

0
Autors:BNS
Foto:rg.ru

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti