"EuroPride" pasākumu laikā Rīgā ieradīsies ASV aktīvisti 0

Otrdiena, 16 jūn 2015, 15:40 Versija drukāšanai

"EuroPride" pasākumu laikā Rīgā ieradīsies ASV aktīvisti
"EuroPride" pasākumu nedēļas laikā Rīgā ieradīsies vairākas ASV amatpersonas un cilvēktiesību aktīvisti, informē ASV vēstniecībā.


Saistībā ar "EuroPride" nedēļu Latvijā ieradīsies ASV īpašais sūtnis LGBT cilvēktiesību jautājumos Rendijs Berijs. Vizītes, kura norisināsies 18. - 21. jūnijā, laikā īpašais sūtnis Berijs tiksies ar Saeimas valsts pārvaldes un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem, kā arī uzstāsies starptautiskajā Brīvības konferencē "Vārda un pulcēšanās brīvība: pasaules perspektīva" viesnīcā "Radisson Blu Latvija" 19. jūnijā un piedalīsies "EuroPride" gājienā un noslēguma pasākumā 20. jūnijā.

 

Tāpat Rīgā 19. jūnijā ieradīsies ASV vēstnieks Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā Daniels Bērs, kurš tiksies ar valsts pārvaldes un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem, kā arī teiks noslēguma runu starptautiskajā Brīvības konferencē "Vārda un pulcēšanās brīvība: pasaules perspektīva".

 

Savukārt 18. – 21. jūnijā Latvijā viesosies cilvēktiesību aktīvists Stjuarts Milks. ASV vēstniecība informē, ka Milks ir cilvēktiesību aktīvista Hārvija Milka brāļadēls un Hārvija Milka fonda līdzdibinātājs. Latvijā Milks uzstāsies starptautiskajā Brīvības konferencē "Vārda un pulcēšanās brīvība: pasaules perspektīva" "Radisson Blu Latvija" 19. jūnijā, tiksies ar pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem, kā arī uzrunās "EuroPride" gājiena un noslēguma pasākuma dalībniekus 20. jūnijā.

 

Tāpat Latvijā ieradīsies dziesmu autors un dziedātājs Stīvs Grands, kurš tiek saukts par pirmo kantrīmūzikas zvaigzni ASV, kas ir atklāti atzinis savu homoseksualitāti. Grands ar grupu Latvijā viesosies no 17. līdz 21. jūnijam, uzstājoties "Fontaine Palace Club" Liepājā 18. jūnijā, vadot semināru jaunajiem mūziķiem Kaņepes kultūras centrā 19. jūnijā, piedaloties "EuroPride" gājienā un noslēguma pasākumā, kā arī uzstājoties "EuroPride" noslēguma pasākumā 20.jūnijā.

 

ASV vēstniecība norāda, ka ir pagodināta būt par vienu no galvenajiem atbalstītājiem "EuroPride" pasākumu nedēļai Rīgā, kas ar semināriem, konferencēm, izstādēm un kultūras pasākumiem veicina lezbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) cilvēktiesības un pamatbrīvības. Iekļaušanas un vienlīdzības veicināšana visiem cilvēkiem, ieskaitot LGTB kopienu, ir gan svarīga ASV ārpolitikas prioritāte, gan nozīmīga sastāvdaļa demokrātijas un cilvēktiesību veicināšanā visā pasaulē. Par godu "EuroPride" pasākumiem pie ASV vēstniecības ēkas šonedēļ plīvo varavīksnes karogs.

0
Autors:BNS
Foto:pride.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti