Krievijas embargo skartajiem konservu ražotājiem dos tiesības prasīt «nodokļu brīvdienas» 0

Ceturtdiena, 11 jūn 2015, 13:42 Versija drukāšanai

Krievijas embargo skartajiem konservu ražotājiem dos tiesības prasīt «nodokļu brīvdienas»
Zivju pārstrādātājiem, kuru darbu būtībā paralizējis Krievijas noteiktais zivju konservu importa aizliegums, būs tiesības pieprasīt nodokļu brīvdienas. To paredz likuma grozījumi, kurus Saeima šodien pieņems galīgajā lasījumā.


Nedēļu pēc tam, kad Krievija oficiāli noteica aizliegumu Latvijā un Igaunijā ražoto zivju konservu importam uz Krieviju, Saeima nolēmusi grozīt likumu, lai sprukās nonākušajiem zivju pārstrādātājiem dotu tiesības pretendēt uz "nodokļu brīvdienām". Attiecīgus grozījumus likumā "Par nodokļiem un nodevām” izstrādājusi Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija.

 

Šīs komisijas deputāts Edgars Putra, skaidrojot grozījumu mērķi, norādīja, ka saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datiem zivju un jūras produktus uz Krieviju eksportē 19 nodokļu maksātāji.

 

Ņemot vērā to, ka pašreiz likumā "Par nodokļiem un nodevām" iekļautais regulējums neparedz gadījumus, kad ir noteikti cita veida ierobežojumi produkcijas importam, nepieciešams papildināt esošo regulējumu ar iespēju tieši zivsaimniecības uzņēmumiem pieteikties nodokļu maksājumu termiņa pagarinājumiem.

 

Atbilstoši grozījumiem, zivju pārstrādātājiem būs tiesības pieprasīt nokavēto nodokļu maksājumu atlikšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, skaidroja Putra.

"Par gadu pagarināts termiņš, kas paredz iespēju nokavēto nodokļu samaksu sadalīt termiņos vai atlikt uz laiku līdz pieciem gadiem. Regulējums ir vērsts uz nodokļu maksātāju maksātspējas saglabāšanu," sacīja Putra.

 

Saskaņā ar komisijas aprēķiniem, nodokļos maksājamā summa, par kuru zivju pārstrādātāji varētu pieprasīt nodokļu nomaksas pagarinājumu, gadā varētu sasniegt aptuveni piecus miljonus eiro.

 

Dati par to, cik liels ir Latvijas zivju pārstrādātāju eksporta apjoms uz Krieviju, ir pretrunīgi – zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) pagājušajā nedēļā izteicies, ka tas sasniedz aptuveni 100 miljonus eiro, turpretī Finanšu ministrija šonedēļ norādījusi, ka tas pērn sasniedzis 26,6 miljonus eiro.

Jau vēstīts, ka augustā, pēc tam, kad Krievija noteica ievešanas aizliegumu lielai daļai Eiropas Savienībā ražotās pārtikas, valdība nolēma embargo skartajiem ražotājiem dot tiesības pieprasīt „nodokļu brīvdienas”. Atbilstoši VID datiem šo iespēju izmantojuši vairāki desmiti pārtikas ražotāju.

 

Tāpat ziņots, ka jūnija pirmajās dienās stājies spēkā Krievijas noteiktais aizliegums zivju un zivju produkcijas importam no Latvijas un Igaunijas. Savukārt šonedēļ koalīcijas partijas vienojās piešķirt Latvijas zivrūpniekiem nodokļu brīvdienas.

 

Jau maija beigās "Rosseļhoznadzor" paziņoja par plāniem aizliegt ievest Krievijā zivis un zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas. Pirms tam maijā "Rosseļhoznadzor" inspicēja piecus zivju pārstrādes uzņēmumos Latvijā un četrus - Igaunijā. Lielākoties tie bija šprotu ražotāji.

0
Autors:lsm.lv
Foto:rus.tvnet.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti