Par pusaudžu iesaistīšanu orģijās aiztur taksistu un viņa līdzzinātāju 0

Pirmdiena, 08 jūn 2015, 13:26 Versija drukāšanai

Par pusaudžu iesaistīšanu orģijās aiztur taksistu un viņa līdzzinātāju
Pagājušajā nedēļā Valsts policija (VP) aizturējusi kādu 46 gadus vecu vīrieti un viņa līdzdalībnieku, kurus tur aizdomās par seksuālu vardarbību pret trim zēniem, kas notika kādā viesnīcā Rīgā.


Pašlaik abi vīrieši atrodas apcietinājumā, bet policistiem ir aizdomas, ka cietuši vēl citi zēni, tādēļ policisti lūdz atsaukties cietušos, liecina policijas paziņojums medijiem.

 

Informāciju par iespējamu nepilngadīga zēna seksuālu izmantošanu VP Jūrmalas iecirkņa darbinieki saņēma šā gada 1.jūnijā – Starptautiskajā bērnu tiesību aizsardzības dienā. Uzreiz tika uzsākta izmeklēšana, un tās laikā izmeklētāji atklājuši, ka šā gada maijā trīs zēni vecumā no 15 līdz 18 gadiem tikuši iesaistīti kāda pedofila seksuālo fantāziju īstenošanā – orģijās, kurās vienlaikus iesaistīts viņš un visi trīs zēni.

 

Izmeklēšanā iegūtā informācija liecina, ka noziegumu varētu būt veicis kāds 1969. gadā dzimis rēzeknietis, kurš strādājis par taksistu Rīgā. Savu darba auto vīrietis izmantojis arī nozieguma izdarīšanas dienā. Pierādījumi liecina, ka ar zēniem vīrietis iepazinies ar starpnieka – 19 gadus veca jaunieša – palīdzību. Starpnieka uzdevums bija sameklēt vairākus zēnus, kurus vīrietis varētu seksuāli izmantot. Zēni tika pievilināti ar iespēju izklaidēties – viņiem tika solīta jautra ballīte viesnīcā, tika piedāvāts arī alkohols.

 

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka starpnieks zēnus nogādāja kādā viesnīcā Rīgā, kur tika lietoti alkoholiskie dzērieni, taču naktī, kad zēni jau bija iereibuši, ieradās taksists, kurš zēnus seksuāli izmantoja - iesaistīja grupveida seksā.

 

Aizdomās par šo noziegumu 2. jūnijā Jūrmalas iecirkņa darbinieki vīrieti aizturēja, bet divas dienas vēlāk policistiem izdevās aizturēt arī 19 gadus veco starpnieku. Abiem aizturētajiem tiesa piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.

 

Policijas iegūtā informācija apstiprinājās arī viesnīcā, taču likuma sargus šokēja viesnīcas personāla vienaldzība – sarunā ar policistiem viesnīcas darbinieki atcerējās, ka maijā viesnīcā viesojušies vairāki zēni, kuriem naktī pievienojies pusmūža vecuma vīrietis.

 

Tāpat viesnīcas darbinieki atcerējās, ka pēc viesu aiziešanas viesnīcas numuriņā bijuši izlietoti prezervatīvi. Lai arī kompānija bijusi aizdomīga, neviens no viesnīcas darbiniekiem nav uzskatījis, ka būtu nepieciešams ziņot policijai.

 

Taksists un viņa starpnieks tiek turēti aizdomās par seksuālu vardarbību, ja to veikusi personu grupa. Par šādu noziegumu Krimināllikumā paredzēts līdz pat 12 gadiem ilgs cietumsods. Papildus taksistam tiek inkriminēta seksuāla rakstura darbību veikšana ar personu, kas nav sasniegusi 16 gadu vecumu, par ko likumā paredzēts piecus gadus ilgs cietumsods.

 

Policistiem ir pamatotas aizdomas, ka līdzīgas darbības vīrieši varētu būt veikuši arī ar citiem nepilngadīgajiem, tādēļ policisti lūdz atsaukties ikvienu, kas cietis no attēlos redzamajiem vīriešiem, zvanot uz tālruņu numuriem: 67829121, 67075111 vai 110.

0
Autors:Valsts policija
Foto:Valsts policijas foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti