A.Grasa: Latvijā iespējams sarīkot augstākā līmeņa volejbola turnīrus 0

Piektdiena, 22 maijā 2015, 08:01 Versija drukāšanai

A.Grasa: Latvijā iespējams sarīkot augstākā līmeņa volejbola turnīrus
Ceturtdien Jūrmalā viesojās Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) prezidents Ari Grasa, kurš ir pirmā tik augsta ranga volejbola amatpersona, kas apmeklējusi Latviju, informē Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa un Latvijas Volejbola federācijas (LVF) preses dienests.


FIVB prezidents apmeklēja Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Eiropas čempionāta pludmales volejbolā Jūrmala ''Masters'' kvalifikācijas turnīra spēles. Grasa Jūrmalā tikās ar LVF prezidentu Ati Sausnīti, Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāju Gati Truksni un Latvijas Sporta Federāciju padomes (LSFP) prezidentu Eināru Fogeli.

 

FIVB prezidens pauda apbrīnu, ka tik maza valsts kā Latvija spējusi paveikt tik daudz pludmales volejbolā. Viesojoties Majoru pludmalē, Grasa sacīja: "Man ir ļoti labs priekšstats par Latviju, šī ir zaļa valsts. Jums šeit ir jūra, smiltis, mežs - izcila vieta turnīriem!"

 

Jautāts par augstāka līmeņa turnīru organizēšanu Jūrmalā, Grasa sacīja, ka pilsēta pludmales volejbola čempionātu organizēšanas ziņā dodas pareizā virzienā - soli pa solim plānojot augstāka līmeņa turnīrus. "Tagad šeit notiek ''Masters'' turnīrs, nākamais solis ir ''Open'', kas ir nedaudz lielāka mēroga turnīrs. Jums ir viss, lai to varētu izdarīt - pludmale, spēlētāji, turklāt paši labākie pasaulē. Vienīgā problēma ''Open'' rīkošanai nākamgad šeit ir brīva datuma atrašana kalendārā, bet to mēs varam atrisināt," sacīja Grasa.

 

Sausnītis neslēpa, ka FIVB prezidents ir sajūsmā par redzēto. "Viņš mūs atbalsta, taču arī norādīja, ka Latvijā ir tikai trīs piemēroti mēneši, kad varam rīkot sacensības. Līdz ar to jādomā, kurā brīdī un kurā vietā mēs varam iespraukties, jo tukšas vietas kalendārā nav. Citādāk Grasas kungs ir sajūsmā gan par valsti, gan par pludmali, smiltīm, atmosfēru un, protams, par mūsu volejbola spēlētājiem," ar gandarījumu sacīja Sausnītis, piebilstot, ka LVF darīs visu iespējamo, lai rīkotu turnīrus ne tikai Eiropas līmenī, bet arī pasaules līmenī.

 

Pludmales volejbols Jūrmalā ir sporta prioritāšu augšgalā un kūrortpilsētai ir ambīcijas to attīstīt vēl augstākā līmenī. "Tas ir liels pagodinājums, ka Jūrmalu apmeklē Starptautiskās Volejbola federācijas prezidents - tas tikai apstiprina, ka esam uz pareizā ceļa vēl augstāku turnīru rīkošanai mūsu pilsētā. Jūrmala ir pilnvērtīgs pludmales volejbola centrs līdzās Eiropas un pasaules pludmales volejbola lielpilsētām," sacīja Truksnis.

 

Savukārt Fogelis, kurš arī tikās ar FIVB prezidentu, ir pārliecināts, ka Jūrmala un LVF ir spējīgas sarīkot visaugstākā līmeņa pludmales volejbola turnīrus.

 

"Tas, ko Jūrmala dara sporta popularizēšanas labā, šo lielo maču organizēšanas labā, tā ir fantastiska lieta. Šī vasaras sezona tikai sākas, te vēl būs ne viens vien augsta ranga turnīrus, kas priecēs līdzjutējus ar savu ekselento un augsto organizatorisko līmeni un vienreizējo atmosfēru. Jūrmala kopā ar Latvijas Volejbola federāciju noteikti ir spējīgas sarīkot visaugstākā līmeņa pludmales volejbola turnīrus," uzskata Fogelis.

 

Uz čempionāta fināldienām Jūrmalā ieradīsies arī CEV prezidents Andrē Meijers. Tāpat Jūrmala ''Masters'' apmeklēs arī kaimiņvalstu - Lietuvas un Igaunijas - volejbola federāciju prezidenti. Jūrmala ''Masters'' kopumā startē 75 spēcīgākie Eiropas pludmales volejbolistu pāri no 25 valstīm. Tas ir lielākais pludmales volejbola notikums, kāds līdz šim noticis Baltijas valstīs.

 

Piektdien sāksies Jūrmala "Masters" pamatturnīrs, kas noslēgsies svētdien ar spēlēm par godalgām.

0
Autors:BNS
Foto:narodensport.eu

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti