Latvijas hokeja izlase PČ ceturtajā spēlē tiksies ar Šveici 0

Trešdiena, 06 maijā 2015, 08:56 Versija drukāšanai

Latvijas hokeja izlase PČ ceturtajā spēlē tiksies ar Šveici
Latvijas hokeja valstsvienība pēc trim zaudējumiem pirmajās spēlēs, trešdien pasaules čempionātā (PČ) Prāgā tiksies ar spēkos līdzvērtīgāku komandu – Šveici. Spēles sākums plkst. 17.15, un to tiešraidē varēs noskatīties TV3, "Viasat Sport Baltic" un TV5 kanālos.


Latvija sākusi PČ ar zaudējumiem 1:6 Kanādai, 2:4 Čehijai un 1:8 Zviedrijai, un pagaidām ieņem pēdējo – astoto vietu A grupā.

 

Šveice ar 3:4 pēcspēles metienos zaudēja Austrijai, bet pēc tam ar 3:1 uzvarēja Franciju un ar 1:0 Vāciju. Atšķirībā no Latvijas, šveicieši aizvadījuši spēles tikai ar komandām, kuras Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rangā atrodas par viņiem zemāk.

 

Latvijas un Šveices spēles pēdējos gados bijušas sīvas, ar ne pārāk daudz gūtiem vārtiem. Pēdējo reizi PČ spēlēs Latvija guva uzvaru 2009. gadā ar 2:1 pēcspēles metienos. Pēc tam grupas turnīrā 2010. gada PČ Šveice uzvarēja ar 3:1, bet 2014. gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs izslēgšanas pirmajā kārtā Latvija uzvarēja ar 3:1, bet tā paša gada PČ spēlē grupu turnīrā pārāka ar 3:2 bija Šveice.

 

Nākamās spēles Latvijas izlasei A grupā pēc Šveices būs 8.maijā pret Vāciju, 9. maijā pret Austriju un 12. maijā pret Franciju.

 

Grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet vājākā izlase pametīs PČ elites divīziju un nākamgad spēlēs līmeni zemāk -pirmās A divīzijas turnīrā. Latvijas Hokeja federācijas valde izlasei izvirzījusi minimālo uzdevumu - izcīnīt vismaz 10. vietu, bet komandai jātiecas arī pēc maksimālā - iekļūšanas ceturtdaļfinālā.

 

Latvijas izlases sastāvs PČ:

 

Vārtsargi: Jānis Kalniņš ("Acelbikak", Ungārija), Ervīns Muštukovs ("Aalborg", Dānija), Edgars Masaļskis ("Ambri Piotta", Šveice)

 

Aizsargi: Krišjānis Rēdlihs, Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Aleksandrs Jerofejevs (visi Rīgas "Dinamo"), Māris Jass ("Orli Znojmo", Čehija), Maksims Širokovs ("Red Ice", Šveice), Guntis Galviņš ("HC Bolzano", Itālija), Jānis Andersons (HK "Dukla", Slovākija)

 

Uzbrucēji: Mārtiņš Cipulis, Andris Džeriņš, Kaspars Saulietis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Rodrigo Ābols, Roberts Bukarts, Gunārs Skvorcovs, Miks Indrašis (visi Rīgas "Dinamo"), Jānis Sprukts ("Fribourg-Gotteron", Šveice), Koba Jass ("Bili Tygri Liberec", Čehija), Lauris Bajaruns ("Rungsted", Dānija), Armands Bērziņš ("Val Pusteria", Itālija), Kaspars Daugaviņš (Maskavas "Dinamo", KHL)

0
Autors:BNS aģentūra
Foto:BNS aģentūra

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti