“Skrīveru Pārtikas Kombinātam” liegta iespēja piedalīties Brīvdabas muzeja gadatirgū 0

Piektdiena, 09 aug 2024, 09:03 Versija drukāšanai
“Skrīveru Pārtikas Kombinātam” liegta iespēja piedalīties Brīvdabas muzeja gadatirgū

Ar skumju ziņu sociālajos tīklos dalījušies SIA “Skrīveru Pārtikas Kombināts”. Viņi pauduši savu neizpratni par leģendārās konfektes “Gotiņa” nekvalificēšanos dalībai Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Mūsdienu amatniecības gadatirgum 2024. Iemesls – neizturēja konkurenci.


“Skrīveru Pārtikas Kombināts” savā “Facebook” profilā raksta: “Diemžēl šobrīd izskatās, ka nevarēsim iepriecināt jūs ar saviem gardumiem Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Mūsdienu amatniecības gadatirgū 7. un 8.septembrī, jo neesam kvalificējušies “finālam”!

 

Katrs populārs tirdziņš un pasākums, ko parasti rīko valsts sektors, ar veselu burzmu birokrātijas, ir kā izdzīvošanas šovs! Lēmumu pieņēmējiem nav ne jausmas par to, kā notiek ražošana, tirdzniecība, un nezin pat to, ka daudziem, jau piesakoties tirdziņiem, tas tiek laicīgi plānots (izejvielu iegāde, resursi utt).

 

Nesaprotami, kā plašajā Brīvdabas muzejā vieta atrodas tikai 50 pārtikas ražotājiem un 220 nepārtikai! Zinam, ka daudzi atmet ar roku un necīnās, bet mēs esam izbrīnīti, kā konfektes “Gotiņa” ar tautasdziesmu katrā papīriņā, Latviskā Mantojuma zīmi, 100% roku darbu, būdama ražotne, kas pastāv kopš 1956. gada un nav atrodama lielveikalu “ķēdēs”, var neiederēties Brīvdabas tirgus konceptā?!

 

P.S. Pieteicāmies pirmajās pieteikšanās dienā!”

 

“Gotiņas” ražotāji arī publiskojuši saņemto atteikuma e-pastu, kurā tiek norādīts, ka daudzo pieteikumu dēļ “Skrīveru Pārtikas Kombināts” neizturēja konkurenci ar savu produkciju. Par pamatojumu tiek norādīti trīs Nolikuma punkti, no kuriem viens saistīts ar pretendentu pieteikšanās secību – tāpēc tāds komentārs no “Gotiņas” ražotājiem, uzsverot, ka viņi pieteicās pirmajā dienā.

 

Ļoti daudzi cilvēki komentāros izsaka savu atbalstu tautā mīlētajai konfektei un tās ražotājiem!

 

“Izskatās, ka viss latviskais un senču mantotais mūsdienās nav cieņā! Viens mierinājums, jūs pircēji zin un pazīst kā gardas produkcijas ražotāju, kas pirkuši un pērk jūsu preci gan tuvu un tālu. Nepārdzīvojiet, kas pirka jūsu produkciju, tie arī pirks. Skumji protams, bet te nu mēs esam.”

 

“Trūkst vārdu… kāda tur konkurence?! Viens bitokrātisks fiasko! Bet nav pirmā reize ar šādu gadījumu. Ir atteikts ļoti daudz labiem tigotājiem.”

 

“Šis brīvdabas muzeja kastings ir vienkàrši šausminošs. Nav skaidrs, kā tiek izvērtēta prece. Kāpēc viens mohēras adītājs ir gana tautisks, bet otrs ne?! Kāpēc viens drīkst tirgot tikai lina kleitas, bet otrs visu iespējamo. Kāpēc viena pērļotāja labàka par otru?”

 

“Paldies,ka Jūs esiet! Katru reizi,kad Jūsu produkcija aizceļo mūsu radiem un draugiem uz ārzemēm-ikkatrs atceras bērnību un ir sajūsmā par nemainīgo garšu.”

 

“Apmeklēju šo tirdziņu šovasar pirmo un secināju, ka arī pēdējo reizi… bija vilšanās… tik ļoti maz gardumu(pārtikas sfēra), tik daudz apmetņu, podu, rotu… protams,kādam tas viss šķiet interesants, bet es no šī tirdziņa aizgāju ar dziļu vilšanos…. Izturību Jums…mēs Cēsīs joprojām tirgojam Jūsu gardās gotiņas.”

 

“Kā tas varēja notikt, mums Latvijā ir desmitiem gotiņu tirgotāju un labāku un senāku par jums? Neskumstiet, parastiem cilvēku simtiem jūs esat un būsiet vislabākie!!! Un mēs ļoti novērtējam jūsu izcilo darbu!!!”

 

“Jūsu produkcija jau izsenis ir ārpus visas konkurences. Visu lēmumu pamatā ir cilvēks, tad lai tā arī paliek. Šobrīd, kad tuvojas 1. septembris, jūsu saldumu tūtas varētu būt labs risinājums Zinību svētku papildinājums. Esmu no diezgan attāla novada, un Brīvdabas muzeja tirgu beidzamo reizi esmu apmeklējuši pagājušajā gadsimtā. Taču jūsu mājas lapa ir pieejama jebkurā pasaules malā jebkurā diennakts laikā. Saprotu, ka sarūgtinājums. Bet…vēl jau notiek dikti daudz visādu pasākumu, kur jūsu produkcija būs tieši piemērota un aizies uz URĀ!!! Arī pieteikšanās un dalība ir gana elastīga. Nu tad lai saldi, lai Gotiņa!”

 

“Šogad jūnija gadatirgu daudzi mājražotāji netika. Iemesls netika īsti izskaidrots, bet kā viens no ikgadējiem dalībniekiem teica: nomainījās muzeja vadība un sākās visādi brīnumi. Tā lūk!”

 

“Kaut kāds murgs….šīs konfektes gadu desmitiem ir mūsu valsts simbols….kauns,kauns…”

 

“Jūsu gotiņas ir pašas labākās! Latgalē īpsaši kolēģi saka, nav labākas gotiņu konfektes. Par Skrīveru pārtikas kombināta!”

 

“Tas nu tiešām ir nelāgi un pat neticami!”

0
Autors:Grani.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 10:13 Rudens uzņemšana LIAA inkubācijas programmā turpināsies līdz 30. septembrim
Šodien, 09:07 Lai automātiski saņemtu iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksu, līdz 30. septembrim nepieciešams paziņot VID savu konta numuru
Šodien, 07:31 Nedēļas nogalē Daugavpilī notiks tūrisma orientēšanās auto rallijs Džeimsa Bonda stilā
Vakar, 10:33 Iedzīvotājus aicina paust viedokli par plānoto spēļu zāļu slēgšanu Daugavpilī
Vakar, 09:05 Kas var pieņemt lēmumu par bērnu vakcināciju “antivakseru” ģimenēs
Vakar, 07:35 Līdz 15. oktobrim sporta organizācijas var pieteikties finansējumam sacensību organizēšanai Daugavpils pilsētā
17. septembrī, 10:35 Papildināti Goda ģimenes apliecības programmas noteikumi
17. septembrī, 09:09 Daugavpils valstspilsētas pašvaldība aicina izvirzīt pretendentus apbalvojumam "Gada balva"
17. septembrī, 07:31 Valsts asinsdonoru centram nepieciešamas vairāku grupu asinis: lūdz atsaukties donorus
16. septembrī, 10:27 Daugavpils plāno piedalīties īres dzīvokļu attīstības programmā
16. septembrī, 09:03 Indiešu restorāna īpašniekus Rīgā apsūdz cilvēku tirdzniecībā
16. septembrī, 07:32 Saeima aicina jauniešus piedalīties fotokonkursā “Mana Latvija. Mana atbildība.”
13. septembrī, 14:16 Optisko internetu visām Daugavpils izglītības iestādēm nodrošinās “Bite Latvija”
13. septembrī, 10:16 18. septembrī notiks velo foto orientēšanās Daugavpils Fotoreiss 2024
13. septembrī, 09:13 Covid-19 nekur nepazudīs! Infektoloģe Vīksna par Covid-19 un pērtiķu baku infekcijas izplatību Latvijā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti