DP: Lapsa pēdējo nedēļu laikā atkārtoti filmējis DP amatpersonas 0

Ceturtdiena, 30 apr 2015, 09:08 Versija drukāšanai

DP: Lapsa pēdējo nedēļu laikā atkārtoti filmējis DP amatpersonas
Publicists Lato Lapsa pēdējo nedēļu laikā atkārtoti filmējis un fotografējis Drošības policijas (DP) amatpersonas, lai gan šādas darbības ir aizliegtas, aģentūra BNS uzzināja Drošības policijā (DP).DP amatpersonu fotografēšanai un filmēšanai pie DP ēkas Lapsa pievērsies pēc tam, kā šā gada 17.aprīlī atteicies iziet pārbaudi iekļūšanai DP ēkā, uz kurieni viņš bija izsaukts saistībā ar DP lietvedībā esošu kriminālprocesu, norāda DP. Drošības policija arī pieļauj, ka šis atteikums bija saistīts ar faktu, ka Lapsa nevēlējās, ka pārbaudes rezultātā tiek atklāts viņa atkārtots mēģinājums ienest DP telpā paslēptu ierakstīšanas ierīci.


DP atgādina, ka nepārtraukta un ilglaicīga valsts drošības iestādes ēkas fotografēšana un filmēšana var atklāt fiziskās drošības pasākumus, kas ir valsts noslēpumu saturoša informācija. Ja šādas filmēšanas vai fotografēšanas darbības pie DP ēkas tiek veiktas regulāri, mērķtiecīgi un nolūkā vienlaikus arī fiksēt DP amatpersonas, apmeklētājus vai transportlīdzekļus, var tikt atklāts fiziskās drošības pasākumu un valsts drošības iestāžu amatpersonu kopums.

 

Nofotografējot vai nofilmējot DP amatpersonas, kuras nav publiskas dienesta amatpersonas, un vēlāk publicējot viņu attēlus, tiek radīti šķēršļi amatpersonu turpmākajai profesionālajai darbībai, apdraudēti šo personu informācijas avoti, kuri sniedz valsts drošībai nozīmīgu informāciju, un radīti papildus riski šo amatpersonu personīgajai drošībai. DP vērš uzmanību, ka ārvalstu specdienesti veic mērķtiecīgas darbības nolūkā iegūt šāda veida informāciju par Latvijas valsts drošības iestāžu amatpersonām, tāpēc šādas informācijas publiskošana tikai atvieglo ārvalstu specdienestu darbu, vienlaikus apgrūtinot Latvijas valsts drošības iestāžu darbību.

 

Portāls grani.lv jau vēstīja, ka trešdien, 29.aprīlī, Lapsa tika īslaicīgi aizturēts DP ēkā un vēlāk nodots Valsts policijai. Lapsa tika aizturēts, jo pastāvēja pamatotas aizdomas, ka viņš mēģina atkārtoti veikt audio ierakstu un nepakļāvās Drošības policijas amatpersonu likumīgajām prasībām.

 

Lato Lapsa telefonsarunā apstiprināja, ka atrodas vienā no DP izolatoriem. Savukārt DP norāda, ka tā bijusi nepatiesa informācija, jo šādas telpas DP teritorijā nav. DP uzsver, ka arī turpmāk izmantos visus likumā paredzētos līdzekļus, lai aizsargātu DP amatpersonu identitāti un novērstu DP ēkā veikto fizisko drošības pasākumu izpaušanu.

0
Autors:DELFI
Foto:pribalt.info

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti