Pētnieki no 15 pasaules valstīm Rīgā spriedīs par ilgtspējīgu attīstību, kultūru un izglītību 0

Trešdiena, 29 apr 2015, 16:10 Versija drukāšanai

Pētnieki no 15 pasaules valstīm Rīgā spriedīs par ilgtspējīgu attīstību, kultūru un izglītību
Latvijas prezidentūras ES Padomē pasākumu programmas ietvaros Daugavpils Universitāte (DU) sadarbībā ar Rīgas Tehnisko Universitāti (RTU) 5. – 6. maijā rīkos 13. starptautisko konferenci “Ilgtspējīga attīstība. Kultūra. Izglītība: Tradīciju un inovāciju mijiedarbība izglītībā ilgtspējīgai attīstībai”. Tās vide dos iespēju pētniekiem un praktiķiem, kuriem rūp ilgtspējība izglītībā un ilgtspējīga attīstība globālā mērogā, diskutēt par savu skatījumu uz pašreizējām tendencēm un nākotnes izaicinājumiem pētījumu un prakses jomā.


Vairāk nekā 100 dalībniekiem no 15 pasaules valstīm, tostarp Kanādas, Vācijas, Austrālijas, Indijas, tiks piedāvātas gan plenārsēžu galveno referentu uzstāšanās, gan iespējas darboties 10 dažādās sekcijās, kā arī iesaistīties apaļā galda diskusijās par sekcijās izskatītajiem jautājumiem.

JTEFS/BBCC 13. starptautiskā konference „Ilgtspējīga attīstība. Kultūra. Izglītība: Tradīciju un inovāciju mijiedarbība izglītībā ilgtspējīgai attīstībai” [Sustainable Development. Culture. Education: Interplay of Traditions and Innovations in Education for Sustainable Development] norisināsies Rīgas Tehniskās universitātes telpās - Kronvalda bulvārī 1, Rīgā.

 

Konferences organizēšanas darbā kopā ar DU un RTU piedalās arī Fehtas Universitāte (Vācija), Tallinas Universitāte (Igaunija), Šauļu Universitāte (Lietuva) un Latvijas Lauksaimniecības universitāte.

 

Katru gadu konference tiek organizēta citā valstī, šogad Latvijā tās apakšnosaukums sasaucas ar Daugavpils Universitātes UNESCO/UNITWIN katedras galveno darbības virzienu „Tradīciju un inovāciju mijiedarbība ilgtspējīgai attīstībai”, tāpēc katedra kopā ar tās pašreizējo galveno sadarbības partneri - DU Humanitāro un sociālo pētījumu institūta Ilgtspējīgas izglītības centru, piedāvā idejisko, organizatorisko un zinātnisko atbalstu konferences tapšanā.

 

2015. gadā aprit 10 gadi kopš nodibināts Baltijas un Melnās jūras reģiona izglītības pētījumu konsorcijs (Baltic and Black Sea Circle Consortium, BBCC) – starptautiskas sadarbības iniciatīva starp izglītības pētījumu un attīstības institūcijām valstīs ap un starp Baltijas un Melno jūru izglītības pārorientēšanai uz ilgtspējīgas attīstības mērķi. Konferences dalībnieki atskatīsies uz paveikto izglītības ilgtspējīgai attīstībai pētniecības jomā, izvērtēs konsorcija ieguldījumu ANO dekādes “Izglītība ilgtspējīgai attīstībai” mērķu sasniegšanā un nospraudīs tālākas sadarbības un attīstības mērķus.

 

Izglītības pētījumu konsorcijs kopš saviem pirmsākumiem ir cieši saistīts ar DU žurnālu “Journal of Teacher Education for Sustainability”, kas kopš 2002. gada nodrošina platformu starptautiskām zinātniskām diskusijām saistībā ar izglītības ilgtspējīgai attīstībai teorētisko pamatu un praktiskās realizācijas pieeju empīrisko izpēti. Konferences dalībnieku labākie raksti tiks publicēti šī vairākās datu bāzēs iekļautā periodiskā izdevuma kārtējā sējumā, kurš šogad tiks izdots pieaicināto starptautisko viesredaktoru vadībā.

 

 

Konference iecerēta arī kā iespēja uzsākt vairākas jaunas BBCC biedru sadarbības iniciatīvas izglītības pētniecības un prakses jomā – to nozīme pašlaik, pēc ANO dekādes beigām, ir īpaši liela.

 

Konferenci finansiāli atbalsta ERAF projekts „Atbalsts starptautiskās sadarbības projektiem zinātnē un tehnoloģijās Daugavpils Universitātē”.

 

Pēc konferences, 7. – 8. maijā RTU notiks arī augstskolu diskusijas, kuru laikā tiks meklētas BBCC tīklojuma universitāšu iespējas iesaistīties Globālās Darbības Programmas īstenošanā.

 

0
Autors:Daugavpils universitāte

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti