Kā nezaudēt naudu tirgojot kriptovalūtas 0

Ceturtdiena, 22 dec 2022, 16:18 Versija drukāšanai

Kā nezaudēt naudu tirgojot kriptovalūtas

Bieži tiek pieminēta statistika, ka "95% tirgotāju zaudē naudu". Tomēr kriptovalūtu biržas, piemēram, Binance ir pamanījušas ievērojamu to klientu skaita pieaugumu, kuri ir atvēruši maržinālos kontus, lai tirgotos kriptovalūtu tirgos, cenšoties palielināt savus ienākumus regulāri tirgojot Bitcoin vai citas pazīstamākās kriptovalūtas. 


Kriptovalūtas maržas platformās lielākā daļa nepieredzējušo tirgotāju diemžēl zaudē naudu. Ja meklē padomu kriptovalūtu tirdzniecībai, tad šajā rakstā apskatīsim dažus vērtīgus ieteikumus kā palielināt savas izredzes uz veiksmīgu tirgošanos.

 

Pārtrauc emocionālu ieguldīšanu nedomājot par riska pārvaldību

 

Šī ir vissarežģītākā, bet arī vissvarīgākā daļa. Ja turpināsi visus savus finanšu resursus likt uz vienu ieguldījumu stratēģiju, agrāk vai vēlāk pastāv iespēja pieļaut kļūdu, kas liek zaudēt visu. Ir ieteicams sekot līdzi tam, lai viena veiktā darījuma vērtīb nepārsniedz 5 procentus no tava portfeļa kopējās vērtības. Pat ja tu droši varētu atļauties palielināt šo procentuālo daļu, jo esi pārliecināts, ka šis darījums ir drošs, eksperti neiesaka to darīt, ja tev ir svarīgs tavs sirdsmiers un kvalitatīvs miegs.

 

Kā nezaudēt naudu tirgojot kriptovalūtas

 

Seko līdzi trendiem un nozares jaunumiem

 

Kriptovalūtu tirgus mēdz būt ļoti emocionāls, un nauda mēdz vienkārši sekot noskaņojumam. Tā par arī, ja turpināsi tirgoties ar Defi tokeniem, kamēr NFT un geiminga drudzis rit pilnā sparā, tad pastāv liela varbūtība, ka tu palaidīsi garām lieliskas iespējas.

 

Nemaini savas domas un pozīciju tik bieži

 

Ir pilnībā pareizi mainīt savu viedokli vai nostāju, kad saproti, ka esi kļūdījies. Taču, pārāk bieži mainīt savu pozīciju ir nepareizi. Ja tā notiek pārāk bieži, tas var nozīmēt, ka neesi pietiekoši daudz laika veltījis tam, lai izglītotu sevi par nozari, kurā ieguldi savu naudu vai vienkārši pārāk bieži veic darījumus balstoties uz kāda influencera tvītiem. Noteiktām tendencēm ir nepieciešams zināms laiks, lai tās attīstītos, ikdienā pārejot no vienas valūtas uz citu, visticamāk, tu zaudēsi naudu.

 

Neseko katram influencerim, kas runā par kriptovalūtu

 

Pieredzējušus investorus vajadzētu atturēt no tiem, kas veido saturu. Daži cilvēki vienkārši ģenerē lietas, kas rotē ap kriptovalūtu un blokķēdi, kas viņiem šķiet interesantas, un viņi ir gatavi darīt visu, lai palielinātu savu sekotāju skaitu. Bieži vien viņi nerūpējas par savu ieguldījumu sekām un viņiem ir svarīgi tikai tas, ka viņu sekotāju skaits turpina pieaugt. Būtu lietderīgi vismaz izklaidētājus nošķirt no tiem, kas nopietni nodarbojas ar kriptovalūtu tirdzniecību vai pētniecību.

 

Seko makro tendencēm

 

Tā kā kriptovalūta šobrīd ir neatņemama pasaules ekonomikas sastāvdaļa, mēs vienkārši nevaram ignorēt ārējos faktorus, kas to varētu ietekmēt. Sekojot līdzi dažādiem tirgiem, varēsi iegūt labāku kopējo skatījumu par to, kas notiek ar ekonomiku pasaulē un kā tas ietekmē kriptovalūtas. Šādi rīkojoties, tu varēsi paredzēt noteiktas lielākas un mazākas tirgus izmaiņas, pirms tās notiks un jau laicīgi varēsi pieņemt lēmumu kā rīkoties vienam vai otram scenārijam piepildoties.

 

Kā nezaudēt naudu tirgojot kriptovalūtas

 

Pētniecībai ir jābūt tavai prioritātei


Ja tikko esi sācis darboties kriptovalūtu pasaulē, lūdzu, padari šo par vissvarīgāko vadlīniju, kas tev ir jāievēro nākamajos divos gadus. Tā kā kriptovalūtu tirgus ir tik ienesīgs, tev ir nepieciešams tikai viens stabils projekts, lai sāktu pelnīt naudu.

 

Daudzi šo uzskata par lieku laika tērēšanu, jo vismaz reizi ir dzirdējuši par kādu, kas no viena darījuma vai viena blokķēdes projekta kļuvis stāvus bagāts. Bet problēma ir tajā, ka cilvēki reti runā par to, kas ar šo tikko nopelnīto lielo naudu notiek tālāk. Treideri, kuriem šādi paveicas, mēdz domāt, ka ir tikuši pie kādas slepenās receptes uz mūžīgu izdošanos un kāpēc gan viņiem būtu jāvelta neskaitāmas stundas mācībās par kriptovalūtu. Taču vairums šādu gadījumu beidzas ar riskantiem darījumiem un lieliem zaudējumiem. Diemžēl tikai tad jaunie treideri saprot, ka veiksme ilgtermiņā prasa ieguldīt ievērojamu daļu sava laika nozares izpētē un sevis izglītošanā.

Autors:Grani.lv
Foto:freepik.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties
25. oktobrī, 10:10 Apkures tarifs Daugavpilī saruks par vēl 5%; “apkures grozā” – šķelda un propāna butāna maisījums
18. oktobrī, 15:25 Daugavpilietei Marijai Trošinai apritēja 104 gadi!

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti