Aksesuāri velosipēdistiem, kas noderēs ikdienā 0

Trešdiena, 25 maijā 2022, 13:33 Versija drukāšanai

Aksesuāri velosipēdistiem, kas noderēs ikdienā

Ja regulāri pārvietojaties ar velosipēdu, tad zināsiet, cik svarīgi, lai veslosipēds būtu teicamā tehniskā stāvoklī, lai nevienā brīdī tas nepieviltu. Ja vēlaties braukšanu ar velosipēdu padarītu maksimāli ērtu un drošu, ir virkne ar dažādiem aksesuāriem, kas Jums varētu būt nepieciešami.


Velosipēda slēdzenes izvēle

 

Velosipēda slēdzenes var iedalīt trīs veidos - pakavveida, saliekamās slēdzenes un troses tipa slēdzenes. Kuru būtu vispiemērotākā Jūsu velosipēdam?

 

Pakavveida slēdzenes ir salīdzinoši vieglas, kas ir to lielākā priekšrocība. Bet šī veida slēdzenes var būt neērtas transportēšanā. Ar šo slēdzeni var būt sarežģīti velosipēdu pievienot pie kāda tālāka un lielāka objekta.

 

Saliekamās slēdzenes tiek izgatavotas no vairākiem metāla posmiem, kas savienoti ar kniedēm. Savienojuma vietas ir kustināmas, līdz ar to velosipēda piestiprināšana pie kāda objekta ir viegla. Jāsaka, ka šīs slēdzenes drošības līmenis ir samērā augsts.

 

Troses tipa velo slēdzenes ir ļoti izplatītas, viegli transportējamas. Ar to palīdzību ērti velosipēdu var pieslēgt pie lielākiem un tālākiem objektiem. Šāda tipa slēdzenes cenas ir ļoti dažādas un mainīgas, jo tās ir atkarīgas no troses garuma un materiāla.

 

Drošas velosipēda ķiveres izvēle

 

Velosipēda ķivere nav tika aksesuārs, bet primāra nepieciešamība ikvienam, kurš pārvietojas ar velosipēdu. Gan pieaugušajam, gan bērnam. Izvēloties ķiveri, nekādā gadījumā neiegādājieties lietotu ķiveri. Tai var būt ar aci neredzami bojājumi, kas līdz ar to nozīmē, ka ķivere nevar sniegt aizsardzības funkciju.

 

Mūsdienās ir pieejamas velo ķiveres par ļoti dažādām cenām, lai katrs varētu iegādāties sev nepieciešamo un maciņam atbilstošāko. Velo ķiveres iedala - standarta un multi - sporta ķiveres. Standarta ķiveres ir vieglas un tām ir ventilācija un dažādas pielāgošanas iespējas. Multi - sporta ķiverēm ir mazāk ventilācijas caurumu, kā arī tās ir mazāk pielāgojamas.

 

Lai arī, kuru ķiveres veidu Jūs izvēlētos, svarīgi, lai tas būtu Jūsu izmērs. Tātad nomēriet savas galvas apmkārtmēru un salīdziniet ar to izmēru, kas ir rakstīts ķiverē. Pareiza izmēra ķivere nedrīks aizsegt skatu un nedrīkst pilnībā atsegt pieri.

 

Ķiveru dizains ir raibs un plašs, līdz ar to Jūs to varat pieskaņot gan savam stilam, gan velosipēdām. Bet svarīgāk par dizainu ir drošība, lai sadursmes gadījumā ķivere Jūs pasargātu no traumām.

 

Ja ar velosipēdu vedat bērnu

 

Aksesuāri velosipēdistiem, kas noderēs ikdienā


Kā jau minēts, drošība braucot ar velosipēdu, ir pirmajā vietā, bet, ja ar velosipēdu reizē ar Jums brauc arī bērns, tad drošībai ir jāpievērš ļoti pastiprināta nozīme. Gan pieaugušajam, gan bērnam ir jābūt galvā ķiverei.

 

Lai bērna pārvietošana ar velo būtu droša, ir jāiegādājas bērna velosipēda sēdeklītis. Šobrīd tirgus piedāvā trīs bērnu velo sēdeklīšu veidus, kas atšķiras pēc to stiprinājumiem.

 

● Pieprasītākais bērnu velo sēdeklītis ir uz velosipēda rāmja stiprināms krēsliņš. Pieprasīts un populārs tas ir tādēļ, ka bērns, sēžot šādā krēsliņā, lieliski var izbaudīt braucienu un vērot apkārtni. Šim krēslņam ir vienkārša uzstādīšana un noņemšana. Var teikt, ka, sēžot šādā krēsliņā, bērns viegli šupojas, kas rada patīkamu efektu.

● Otra iespēja ir stiprināt bērna krēsliņu uz bagāžnieka, kas ir ērti pilsētas velosipēdiem. Brauciens nav tik amortizēts un šāda veida krēsliņš piemērots bērniem no nepilna gada.

● Trešā iespēja ir stiprināt bērna krēsliņu priekšpusē. Piemērots bērniem līdz 15 kg.

Visa veida velo aksesuārus, plašā klāstā ir iespējams iegādāties interneta veikalā 220.lv, ar ātru un operatīvu piegādi.

0

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties
25. oktobrī, 10:10 Apkures tarifs Daugavpilī saruks par vēl 5%; “apkures grozā” – šķelda un propāna butāna maisījums
18. oktobrī, 15:25 Daugavpilietei Marijai Trošinai apritēja 104 gadi!

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti