Olimpieša Valda Muižnieka palma atrod mājvietu Basketbola muzejā 0

Trešdiena, 22 apr 2015, 14:34 Versija drukāšanai

Olimpieša Valda Muižnieka palma atrod mājvietu Basketbola muzejā
Īstenojot pērn aizsākto izglītojošo projektu „Basketbols iedvesmo” ceturtdien, 23.aprīlī, plkst.15 Rīgas basketbola vēsturiskajā centrā „Daugavas” sporta namā Krišjāņa Barona ielā 107 tiks atklāta topošā Basketbola muzeja bagātību krātuve.


2014.gada pavasarī „Daugavas” sporta nama pirmā stāva foajē tika izveidota ekspozīcija, kas atgādina svarīgākos notikumus Latvijas basketbola vēsturē. Īpašs stends veltīts arī nama pašreizējiem saimniekiem – Bērnu un jaunatnes basketbola skolas „Rīga” talantīgākajiem audzēkņiem.

 

Bērnu un jaunatnes basketbola skolas direktors Guntis Šēnhofs:

„Esam spēruši otro soli izglītojošā projekta „Basketbols iedvesmo” realizācijā, vienu no sporta nama telpām atvēlot Basketbola bagātību krātuvei – Basketbola muzejam. Ekspozīcijas „pamatsastāvā” ir divkārtējās olimpiskās čempiones Uļjanas Semjonovas unikālajai karjerai veltītais fotostāsts, kā arī stendi, kas atgādina par trīskārtējā olimpisko spēļu vicečempiona Valda Muižnieka karjeru, 1937.gadā Rīgā notikušo otro Eiropas čempionātu un Latvijas Basketbola savienības Goda zāli. Muzeja telpā vietu atradusi arī palma, kas savulaik iestādīta Valda Muižnieka dzimšanas dienā un 80 gadus augusi līdzās leģendārajam basketbolistam.

 

Basketbola bagātību krātuvei savus materiālus jau uzticējuši pieredzējušais treneris Armands Krauliņš un fotogrāfs Zigurds Mežavilks. Tas ir tikai pats sākums. Krātuves durvis ir atvērtas visiem basketbola cilvēkiem – spēlētājiem, treneriem, līdzjutējiem. Kopā veidosim krājumus un interesantas ekspozīcijas. Sadarbosimies ar masu medijiem, lai unikālie materiāli neiegultu plauktos, bet aktīvi līdzdarbotos basketbola un sportiska dzīvesveida popularizēšanā, motivētu jauniešus attīstīties kā personībām un sasniegt augstus sportiskos rezultātus, kā arī rosinātu lepnumu par Latvijas pārstāvju sportiskajiem sasniegumiem un savu valsti. Nopietni gatavojamies sperta nākamo soli - paredzēta arī „Daugavas” sporta nama skvēra pārveide Basketbola parkā ar svarīgiem notikumiem un izcilajām personībām veltītiem vides objektiem.”

Basketbola bagātību krātuves atvēršanā piedalīsies Rīgas domes un Latvijas Basketbola savienības pārstāvji, kā arī basketbola veterāni – divkārtējā olimpiskā trīskārtējā pasaules čempione Uļjana Semjonova, trīskārtējā pasaules čempione Skaidrīte Smildziņa-Budovska Latvijas basketbola Senioru kluba priekšsēdētājs Kārlis Strēlis u.c.

Basketbola bagātību krātuves tapšanu atbalsta Rīgas dome, Latvijas Basketbola savienība, Bērnu un jauniešu basketbola skola „Rīga”.

 

Autors:Latvijas basketbola asociācija
Foto:delfi.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti