Koalīcija atbalstīs šā gada budžetu, neparedzot tajā izmaiņas 0

Otrdiena, 02 apr 2019, 10:33 Versija drukāšanai

Koalīcija atbalstīs šā gada budžetu, neparedzot tajā izmaiņas

Koalīcijas deputāti atbalstīs jau iepriekš Saeimas komisijā apstiprināto valsts budžeta likumprojektu, neparedzot tajā būtiskas izmaiņas.


Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja, ka deputāti atbalstīs komisijas redakciju un nekādi pārsteigumi nav sagaidāmi.

 

Runājot par pedagogu algām nepieciešamo finansējumu, Kariņš atgādināja, ka tagad jau rasta iespēja budžetā rezervēt ap 7 miljoniem eiro. Pārējo nepieciešamo finansējumu varētu rasts, īstenojot izglītības nozares reformas. "Sakārtosim sistēmu, būs nauda," piebilda valdības vadītājs.

 

Kā ziņots, Saeimas Prezidijs nolēmis trešdien, 3.aprīlī, sasaukt parlamenta ārkārtas sēdi, lai galīgajā lasījumā lemtu par 2019.gada valsts budžetu.

 

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, vērtējot priekšlikumus budžetam, pieturējās pie iepriekš paustā valdības viedokļa, tomēr atbalstīja vairākas līdzekļu pārdales.

 

Budžeta komisijas deputāti atbalstīja ierosinājumus par 5,5 miljonu eiro novirzīšanu šā gada valsts budžetā no VAS "Latvijas Loto" dividendēm un Latvijas Bankas peļņas, kas tiktu piešķirti pedagogu algu palielinājumam pēc reformu veikšanas.

 

Komisijas deputāti arī vienojās novirzīt 169 952 eiro Centrālajai vēlēšanu komisijai, lai vēlētājiem iepriekšējā balsošanas dienās būtu iespējams nobalsot jebkurā iecirknī. Šie līdzekļi pārdalīti no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes ietaupītajiem līdzekļiem.

 

Komisija pārdalīja finansējumu 450 000 eiro apmērā, lai nodrošinātu programmas "Ģimenei draudzīga pašvaldība" īstenošanu.

 

Tāpat komisija atbalstīja ierosinājumu pārdalīt Paralimpiskā sporta centra projekta īstenošanai 213 500 eiro, kas iepriekš bija paredzēti olimpiskajam centram "Ventspils". Vēl no Ventspils olimpiskā centra finansējuma 1,33 miljoni eiro pārdalīti olimpiskā centra "Rēzekne" būvniecībai.

 

Saeimas Budžeta komisija atbalstīja ierosinājumu novirzīt ne vairāk par 740 000 eiro Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM), lai nodrošinātu finansējumu "inovatīvas studiju programmas informāciju un komunikāciju tehnoloģijas jomā". Šie līdzekļi tiek rasti, pārdalot finansējumu IZM budžetā, kā arī no Ekonomikas ministrija un Aizsardzības ministrijas budžeta.

 

Opozīcijas deputātu ierosinājumi budžetam netika atbalstīti. Koalīcijas politiķi jau iepriekš pauda, ka šis ir tehniskais budžets, un priekšlikumi, kas prasa papildu izdevumus, atbalstu negūs.

 

2019.gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti 9,2 miljardu, bet izdevumi 9,4 miljardu eiro apmērā. Pamatbudžetā plānotie ieņēmumi veido 6,4 miljardus, bet izdevumi 6,8 miljardus eiro. Savukārt speciālajā budžetā ieņēmumi plānoti trīs miljardu eiro, bet izdevumi 2,8 miljardu eiro apmērā.

 

Vispārējās valdības budžeta deficīts šogad plānots 0,5% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP). Savukārt IKP pieaugums 2019.gadā prognozēts 3% apmērā.

Autors:LETA
Foto:LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti