Ušakova biroja vadītāja un tagadējā sieva astoņus gadus sniegusi konsultācijas "Rīgas ūdenim" 0

Pirmdiena, 18 mar 2019, 14:15 Versija drukāšanai

Ušakova biroja vadītāja un tagadējā sieva astoņus gadus sniegusi konsultācijas "Rīgas ūdenim"
Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) biroja vadītāja un tagadējā sieva Iveta Strautiņa-Ušakova astoņus gadus sniegusi konsultācijas pašvaldības uzņēmumam "Rīgas ūdens", vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "De facto".


Pirmais uzņēmuma līgums par konsultāciju pakalpojumiem starp "Rīgas ūdeni" un Strautiņu noslēgts 2010.gada beigās. Tajā laikā Strautiņa bija mēra padomniece juridiskajos jautājumos. Savukārt pēdējā līguma termiņš beidzies 2018.gada nogalē, un jauns vairs neesot noslēgts.

 

Strautiņa-Ušakova savu ilggadējo sadarbību ar "Rīgas ūdeni" raidījumam sākotnēji atteicās komentēt, bet vēlāk rakstiski paskaidroja, ka viņas pienākumos ietilpis "pēc nepieciešamības informēt pasūtītāju par izstrādātajiem normatīvo aktu projektiem, Rīgas domes pieņemtajiem vai projekta stadijā esošiem normatīvajiem aktiem, kas skar SIA "Rīgas ūdens" darbību, nepieciešamības gadījumā sagatavot normatīvo aktu projektus vai atzinumus, kā arī nodrošināt uzņēmuma pārstāvību darba grupās un komisijās".

 

"Līgumu darbības laikā esmu piedalījusies darba sanāksmēs kā Rīgas domē, tā arī atbildīgajās ministrijās. Esmu sniegusi viedokli par Saeimā izskatāmajiem likumprojektiem, kas attiecas uz SIA "Rīgas ūdens" darbību. Tikusies ar uzņēmuma vadību un speciālistiem, lai risinātu atsevišķas iedzīvotāju vai māju problēmas," rakstiskā atbildē raidījumam skaidroja Strautiņa-Ušakova.

 

Viņa arī minēja vairākus normatīvo aktu projektus un likumus, pie kuriem strādājusi. Tomēr, piemēram, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā "De facto" neizdevās gūt apstiprinājumu, ka Strautiņa-Ušakova būtu piedalījusies kādās VARAM sanāksmēs.

 

"Atbildot uz Jūsu jautājumu, vai Rīgas domes priekšsēdētāja biroja vadītāja Iveta Strautiņa-Ušakova ir piedalījusies atsevišķās sanāksmēs VARAM, informējam, ka mūsu rīcībā nav datu, kas apliecinātu, ka Iveta Strautiņa-Ušakova būtu piedalījusies VARAM sanāksmēs, kas veltītas VARAM tiesību aktu izstrādei, saskaņošanai vai piemērošanai," raidījumam rakstiski atbildēja ministrijā.

 

"Rīgas ūdens" valdes priekšsēdētāja Dagnija Kalniņa "De facto" skaidroja, ka, kaut gan uzņēmumā ir juridiskais departaments, tieši Strautiņai-Ušakovai esot nepieciešamās zināšanas publisko tiesību jomā. Kalniņa pati esot uzrunājusi Strautiņu-Ušakovu šim darbam.

 

Rīgas mērs Ušakovs raidījumam neatbildēja, vai pirms astoņiem palīdzējis savu toreizējo padomnieci, tagadējo biroja vadītāju un sievu iekārtot darbā pašvaldības uzņēmumā, taču viņš šajā situācijā nekādas problēmas nesaskata. "Iveta Strautiņa ir vadījusi birojus diviem tieslietu ministriem, un, kamēr viņa nebija sākusi strādāt ar "Saskaņu", nevienam nebija ienācis prātā viņai skraidīt pakaļ ar kameru. Apšaubīt viņas kompetenci neviens šajā valstī nevarētu," "De facto" komentēja Ušakovs.

 

Strautiņa-Ušakova raidījumam neatklāja, cik ienesīgs bijis ar "Rīgas ūdeni" noslēgtais līgums par konsultāciju sniegšanu.

 

Kā ziņots, pēdējā laikā plašsaziņas līdzekļi vēstījuši par vairākiem gadījumiem, kad Rīgas domes kapitālsabiedrības slēgušas aizdomīgus līgumus par konsultāciju sniegšanu ar dažādām Rīgas domē valdošajām partijām pietuvinātām personām un biedriem.

0
Autors:LETA
Foto:LETA

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti